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Registros recuperados : 16 | |
5. | | AUMONT, G.; PUILLOT, R.; SIMON, R.; BARRE, D. N. The epidemiology of intestinal parasitism in Creole goats in Guadeloupe (French West Indies). In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON GOATS, 6., 1996, Beijing, China. Proceedings... Beijing, China: International Academic, 1996. v. 2, p. 738-741. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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8. | | SIMON, R. A.; KIIHL, T. A. M.; REGITANO NETO, A.; RAMOS, N. P.; LIMA, C. P.; FINOTO, E. L. Avaliação de cultivares de mamona em diferentes densidades de semeadura. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 6., 2011, Búzios. Panorama atual e perspectivas do melhoramento de plantas no Brasil. [Búzios]: SBMP, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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9. | | BARBOSA, R. S.; RIBEIRO, M. E. R.; STUMPF JUNIOR, W.; HAUSEN, L. J. de O. V.; SIMON, R.; SANTOS, C. da S. dos; FISCHER, V. Estudo do leite instável não ácido (LINA) em vacas em pastoreio de campo nativo. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 16.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 9., 2007, Pelotas. Pesquisa e responsabilidade ambiental: resumos... Pelotas : UFPel: Faculdade de Agronomia Eliseu Maciel, 2007. 01 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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10. | | BARBOSA, R. S.; STUMPF JUNIOR, W.; RIBEIRO, M. E. R.; HAUSEN, L. J. de O. V.; SIMON, R.; SANTOS, C. da S. dos; FISCHER, V. Estudo da composição química do leite de vacas em pastoreio de campo nativo. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 16.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 9., 2007, Pelotas. Pesquisa e responsabilidade ambiental: resumos... Pelotas : UFPel: Faculdade de Agronomia Eliseu Maciel, 2007. 01 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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11. | | ZONTA, M.; RIBEIRO, M. E. R.; BARBOSA, R. S.; STUMPF JUNIOR, W.; GOMES, J. F.; SIMON, R.; SCHRAMM, R.; BOUÇAS, C. D. Avaliação da qualidade do leite na região sul do Rio Grande do Sul. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 16.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 9., 2007, Pelotas. Pesquisa e responsabilidade ambiental: resumos... Pelotas : UFPel: Faculdade de Agronomia Eliseu Maciel, 2007. 01 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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12. | | BARBOSA, R. S.; FISCHER, V.; STUMPF JUNIOR, W.; RIBEIRO, M. E. R.; VON HAUSEN, L. J. O.; SIMON, R.; WEISSHEIMER, C. F. Avaliação das propriedades físico-químicas do leite instável não ácido (lina) de vacas pastejando campo nativo. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 6., 2007, Resende. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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13. | | VENANCIO, M. M. H.; KIIHL, T. A. M.; SIMON, R. de A.; PUTTINI, F. de A.; NICOMEDES JÚNIOR, J.; COLOMBO, C. A. Caracterização agro-morfológica de acessos elite de mamona (Ricinus communis) do banco de germoplasma do Instituto Agronômico de Campinas. CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 356 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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14. | | RIBEIRO, M. E. R.; BARBOSA, R. S.; STUMPF JUNIOR, W.; GOMES, J. F.; SCHRAMM, R.; SIMON, R.; ZONTA, M.; WEISSHEIMER, C. F. Mastite subclínica ambiental em vaca Jersey no sul do Rio Grande do Sul, Brasil. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 6., 2007, Resende. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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15. | | RIBEIRO, M. E. R.; BARBOSA, R. S.; STUMPF JUNIOR, W.; GOMES, J. F.; SCHRAMM, R.; SIMON, R.; ZONTA, M.; WEISSHEIMER, C. F. Mastite subclínica por Staphylococcus aureus em um rebanho de vacas da raça Jersey no sul do Rio Grande do Sul, Brasil. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 6., 2007, Resende. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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16. | | BRUSKIEWICH, R.; SENGER, M.; DAVENPORT, G.; RUIZ, M.; ROUARD, M.; HAZEKAMP, T.; TAKEYA, M.; DOI, K.; SATOH, K.; COSTA, M.; SIMON, R.; BALAJI, J.; AKINTUNDE, A.; MAULEON, R.; WANCHANA, S.; SHAH, T.; ANACLETO, M.; PORTUGAL, A.; ULAT, V. J.; THONGJUEA, S.; BRAAK, K.; RITTER, S.; DEREEPER, M.; SKOFIC, M.; ROJAS, E.; MARTINS, N.; PAPPAS, G.; ALAMBAN, R.; ALMODIEL, R.; BARBOZA, L. H.; DETRAS, J.; MANANSALA, K.; MENDOZA, M. J.; MORALES, J.; PERALTA, B.; VALERIO, R.; ZHANG, Y.; GREGORIO, S.; HERMOCILLA, J.; ECHAVEZ, M.; YAP, J. M.; FARMER, A.; SCHILTZ, G.; LEE, J.; CASSTEVENS, T.; JAISWAL, P.; MEINTJES, A.; WILKINSON, M.; GOOD, B.; WAGNER, J.; MORRIS, J.; MARSHALL, D.; COLLINS, A.; KIKUCHI, S.; METZ, T.; MCLAREN, G.; HINTUM, T. van. The generation challenge programme platform: semantic standards and workbench for crop science. International Journal of Plant Genomics, v.2008, 6 p., 2008. doi:10.1155/2008/369601. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 16 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
11/09/2012 |
Data da última atualização: |
11/09/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVEIRA, K. C. da; GUERRA, N. B.; LIMA, L. L. de A.; ANDRADE, S. A. C.; PEREIRA, G. E. |
Afiliação: |
Karina C. da Silveira, UFPE; Nonete B. Guerra, UFPE; Luciana L. de A. Lima, UFPE; Samara A. C. Andrade, UFPE; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV. |
Título: |
Tropical Brazilian wines: influence of the cultivar and rootstock on the characterization and stability of in bottles. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012. |
Páginas: |
Não paginado. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
ISSN: |
2304-7992. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Resumo. IUFoST 2012. |
Conteúdo: |
Given the importance of phenolic compounds for the quality of wine, tropical wines prepared from Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon and Marselan grown over different rootstocks were characterized and evaluated for their stability during 12 months of storage in bottles. The wines, prepared under identical microvinification conditions and stored in a wine cellar acclimatized to 18° ± 1ºC with a relative humidity of 60%, were characterized with respect to their phenolic compositions and chromatic characteristics and were monitored during storage. The samples differed significantly in their phenolic compositions and chromatic characteristics. The Syrah/1103-P displayed greater total polyphenols, total anthocyanins and total tannins contents, although the Tempranillo/IAC-313 displayed greater color intensity, which demonstrates the influence of the cultivars and the rootstock. During the bottle aging process, the wines of the 1103-P rootstock, with the exception of the anthocyanin contents, displayed greater stability in the contents of other phenolic compounds and the tonality. The results of the present study demonstrate the importance of the evaluated parameters as a tool for the classification and discrimination of the wines prepared with Vitis vinifera L. grow over different rootstocks. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Caracterização; Estabilidade; Grape; Porta-enxerto; Vinho tropical; Wine. |
Thesagro: |
Análise organoléptica; Análise química; Enologia; UVA; Variedade; Vinho. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02497nam a2200349 a 4500 001 1933406 005 2012-09-11 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2304-7992. 100 1 $aSILVEIRA, K. C. da 245 $aTropical Brazilian wines$binfluence of the cultivar and rootstock on the characterization and stability of in bottles. 260 $aIn: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012.$c2012 300 $aNão paginado.$c1 CD-ROM. 500 $aResumo. IUFoST 2012. 520 $aGiven the importance of phenolic compounds for the quality of wine, tropical wines prepared from Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon and Marselan grown over different rootstocks were characterized and evaluated for their stability during 12 months of storage in bottles. The wines, prepared under identical microvinification conditions and stored in a wine cellar acclimatized to 18° ± 1ºC with a relative humidity of 60%, were characterized with respect to their phenolic compositions and chromatic characteristics and were monitored during storage. The samples differed significantly in their phenolic compositions and chromatic characteristics. The Syrah/1103-P displayed greater total polyphenols, total anthocyanins and total tannins contents, although the Tempranillo/IAC-313 displayed greater color intensity, which demonstrates the influence of the cultivars and the rootstock. During the bottle aging process, the wines of the 1103-P rootstock, with the exception of the anthocyanin contents, displayed greater stability in the contents of other phenolic compounds and the tonality. The results of the present study demonstrate the importance of the evaluated parameters as a tool for the classification and discrimination of the wines prepared with Vitis vinifera L. grow over different rootstocks. 650 $aAnálise organoléptica 650 $aAnálise química 650 $aEnologia 650 $aUVA 650 $aVariedade 650 $aVinho 653 $aBrasil 653 $aCaracterização 653 $aEstabilidade 653 $aGrape 653 $aPorta-enxerto 653 $aVinho tropical 653 $aWine 700 1 $aGUERRA, N. B. 700 1 $aLIMA, L. L. de A. 700 1 $aANDRADE, S. A. C. 700 1 $aPEREIRA, G. E.
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Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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