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Registros recuperados : 226 | |
126. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CARVALHO, J. M. F. C.; ARRIEL, N. H. C.; LIMA, I. C. da; ALVES, M. M.; MILANI, M. Avaliação de meios de cultivo para pinhão manso (Jatropha Curcas l.) In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 4.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 1., 2010, João Pessoa. Inclusão social e energia: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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129. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CARVALHO, J. M. F. C.; PIMENTEL, N. W.; AIRES, P. S. R.; GROSSI DE SÁ, M. F. Efeito das citocininas no superbrotamento do algodoeiro. In: WORKSHOP INTERAÇÃO MOLECULAR PLANTA-PRAGAS, 2., 2007, Brasília, DF. II Workshop Interação Molecular Planta-Praga. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. p. 79-82. (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 229). Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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132. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ROCHA, M. do S.; CARVALHO, J. M. F. C.; MATA, M. E. R. M. C.; LOPES, K. P. Indução de superbrotamento e regeneração de plantas in vitro, nas cultivares de algodão colorido. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 12, n. 5, p. 503-506, set./out. 2008. Parte da Dissertação de Mestrado da primeira autora apresentada à UFCG, Campina Grande, PB. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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139. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOARES, T. da C.; BARRETO, R. C. B.; MORAIS, J. P. S.; CARVALHO, J. M. F. C. Efeito da quitosana na indução de superbrotamento em cultivar do algodão colorido. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 28 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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Registros recuperados : 226 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
10/01/2007 |
Data da última atualização: |
18/04/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
ANDRADE, S. A. C.; BARROS NETO, B. de; NÓBREGA, A. C.; AZOUBEL, P. M. |
Afiliação: |
PATRICIA MOREIRA AZOUBEL, CPATSA. |
Título: |
Evaluation of water and sucrose diffusion coefficients during osmotic dehydration of jenipapo (Genipa americana L.). |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Engineering, Barking, v. 78, p. 551-555, 2007. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The apparent diffusion coefficients for sucrose and water during osmotic dehydration of jenipapos were determined. Long time experiments (up to 60 h) were carried out in order to determine equilibrium concentrations inside jenipapos, whereas short time experiments (up to 4 h) were performed to provide detailed information on kinetics of water loss and solids gain at the beginning of osmotic treatment. According to the result, mass transfer rates for water and solutes, as well as the apparent diffusion coefficients for sucrose showed to be dependent on sucrose concentration in osmotic solution. The immersion time did not have significant effect (p>0.05) over the diffusion coefficients for sucrose and water. |
Palavras-Chave: |
Difusão aparente; Perda de água. |
Thesagro: |
Desidratação Osmótica; Jenipapo; Sacarose. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/34619/1/OPB1344.pdf
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Marc: |
LEADER 01377naa a2200217 a 4500 001 1158135 005 2018-04-18 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aANDRADE, S. A. C. 245 $aEvaluation of water and sucrose diffusion coefficients during osmotic dehydration of jenipapo (Genipa americana L.). 260 $c2007 520 $aThe apparent diffusion coefficients for sucrose and water during osmotic dehydration of jenipapos were determined. Long time experiments (up to 60 h) were carried out in order to determine equilibrium concentrations inside jenipapos, whereas short time experiments (up to 4 h) were performed to provide detailed information on kinetics of water loss and solids gain at the beginning of osmotic treatment. According to the result, mass transfer rates for water and solutes, as well as the apparent diffusion coefficients for sucrose showed to be dependent on sucrose concentration in osmotic solution. The immersion time did not have significant effect (p>0.05) over the diffusion coefficients for sucrose and water. 650 $aDesidratação Osmótica 650 $aJenipapo 650 $aSacarose 653 $aDifusão aparente 653 $aPerda de água 700 1 $aBARROS NETO, B. de 700 1 $aNÓBREGA, A. C. 700 1 $aAZOUBEL, P. M. 773 $tJournal of Food Engineering, Barking$gv. 78, p. 551-555, 2007.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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