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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
04/12/2018 |
Data da última atualização: |
06/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ESTANECH, A. F. da C.; OLIVEIRA, N. G. M.; AMORIM, E.; TORREZAN, R.; OLIVEIRA, G. M. de. |
Afiliação: |
Amanda Fulgoni da Cunha Estanech, UFRRJ; Nandara Gabriela Mendonça de Oliveira, UFRRJ; Elizete Amorim, UFRRJ; RENATA TORREZAN, CTAA; Gesilene Mendonça de Oliveira, UFRRJ. |
Título: |
Avaliação sensorial de patê funcional de pescada-bicuda (sphyraenatome, fowler, 1903). |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO MINEIRO DE ENGENHARIA DE ALIMENTOS, 4., Lavras, MG, 2018. UFLA. 5 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
CMEA. 11 a 14 de abril de 2018. Sensorial evaluation of functional pattern of pescada-bicuda (sphyraena tome, fowler,1903). |
Palavras-Chave: |
Espécies subutilizadas. |
Thesagro: |
Enlatado; Nutrição; Produto Derivado de Pescado; Tecnologia de Alimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
11/09/2019 |
Data da última atualização: |
08/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
LIMA, E. de P.; ANDRADE, R. G.; SEDIYAMA, G. C.; BOF, L. H. N. |
Afiliação: |
EVALDO DE PAIVA LIMA, CNPS; RICARDO GUIMARAES ANDRADE, CNPGL; GILBERTO CHOHAKU SEDIYAMA, UFV; LUIZ HENRIQUE NOBRE BOF, AGERH, Vitória-ES. |
Título: |
Temporal-spatial control of the difference between precipitation and evapotranspiration in Paracatu sub-basins. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Advanced Engineering Research and Science, v. 6, n. 6, p. 617-622, Jun. 2019. |
DOI: |
10.22161/ijaers.6.6.70 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Water availability control may be relevant regarding the rational use of water resources. Thus, the objective of this work was to use remote sensing techniques as a tool to assist the control of the decendial difference between precipitation and evapotranspiration (Sp) in sub-basins of the Paracatu River. Negative values of Sp were observed in almost the complete study area, therefore, indicating that the region was in the dry season. In terms of water balance, the knowledge of the spatial-temporal of the Sp component can help the planning and control of water resources in watersheds with strong water demand by irrigated agriculture. It is recommended the execution of field validations by installing towers for measurements of the components of the energy balance, as well as the monitoring of the development and growth phases of the crops in association with water balance for each type of use of the land. |
Palavras-Chave: |
Sebal. |
Thesagro: |
Bacia Hidrográfica; Evapotranspiração; Recurso Hídrico; Uso da Terra. |
Thesaurus NAL: |
Evapotranspiration; Land use; Water resources; Watershed management. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/201812/1/Temporal-spatial-control-of-the-difference-between-precipitation-2019.pdf
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Marc: |
LEADER 01800naa a2200277 a 4500 001 2112128 005 2019-11-08 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.22161/ijaers.6.6.70$2DOI 100 1 $aLIMA, E. de P. 245 $aTemporal-spatial control of the difference between precipitation and evapotranspiration in Paracatu sub-basins.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aWater availability control may be relevant regarding the rational use of water resources. Thus, the objective of this work was to use remote sensing techniques as a tool to assist the control of the decendial difference between precipitation and evapotranspiration (Sp) in sub-basins of the Paracatu River. Negative values of Sp were observed in almost the complete study area, therefore, indicating that the region was in the dry season. In terms of water balance, the knowledge of the spatial-temporal of the Sp component can help the planning and control of water resources in watersheds with strong water demand by irrigated agriculture. It is recommended the execution of field validations by installing towers for measurements of the components of the energy balance, as well as the monitoring of the development and growth phases of the crops in association with water balance for each type of use of the land. 650 $aEvapotranspiration 650 $aLand use 650 $aWater resources 650 $aWatershed management 650 $aBacia Hidrográfica 650 $aEvapotranspiração 650 $aRecurso Hídrico 650 $aUso da Terra 653 $aSebal 700 1 $aANDRADE, R. G. 700 1 $aSEDIYAMA, G. C. 700 1 $aBOF, L. H. N. 773 $tInternational Journal of Advanced Engineering Research and Science$gv. 6, n. 6, p. 617-622, Jun. 2019.
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Embrapa Solos (CNPS) |
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