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Registros recuperados : 138 | |
101. | | RIBEIRINHO, V. S.; ANDRADE, C. A. de; COSCIONE, A. R.; SILVEIRA, M. L.; PIRES, A. M. M.; MILORI, D. M. B. P.; CAMARGO, O. A. de. Humificação da matéria orgânica do solo em função da adição de lodo de esgoto em longo prazo. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 11., 2015, São Carlos. Substâncias húmicas e matéria orgânica natural: ciência e tecnologia: livro de resumos... São Carlos: IHSS; IQSC, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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102. | | GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P. de; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; ANDRADE, C. A. de B.; AMABILE, R. F.; GODINHO, V. de P. C. Influence of temperature on the fatty acid composition of the oil from sunflower genotypes grown in tropical regions. Journal of the American Oil Chemists' Society, Chicago, v. 90, n. 4, p. 545-553, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Rondônia; Embrapa Soja. |
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103. | | RAMOS, N. P.; YAMAGUCHI, C. S.; PIRES, A. M. M.; ROSSETTO, R.; POSSENTI, R. A.; PACKER, A. P.; CABRAL, O. M. R.; ANDRADE, C. A. de. Decomposição de palha de cana-de-açúcar recolhida em diferentes níveis após a colheita mecânica. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 9, p. 1492-1500, set. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Unidades Centrais. |
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104. | | CAMARGO, A. C. de; CARVALHO, M. L. de; RAIZER, A. J.; SILVA, F. C. da; MARCHIORI, L. F. S.; ANDRADE, C. A. de. Coeficientes técnicos para modelagem de resposta da cana-de-açúcar à calagem considerando-se a origem da rocha. In: MOSTRA DE ESTAGIÁRIOS E BOLSISTAS DA EMBRAPA AGRICULTURA DIGITAL, 1., 2022, Campinas. Resumos... Campinas: Embrapa Agricultura Digital, 2022. p. 9-15. (Embrapa Agricultura Digital. Eventos técnicos & científicos, 1). Na publicação: Cristiano de Andrade. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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105. | | CAMARGO, A. C. de; CARVALHO, M. L. de; RAIZER, A. J.; SILVA, F. C. da; MARCHIORI, L. F. S.; ANDRADE, C. A. de. Coeficientes técnicos para modelagem de resposta da cana-de-açúcar à calagem considerando-se a origem da rocha. In: MOSTRA DE ESTAGIÁRIOS E BOLSISTAS DA EMBRAPA AGRICULTURA DIGITAL, 1., 2022, Campinas. Resumos... Campinas: Embrapa Agricultura Digital, 2022. p. 9-15. (Embrapa Agricultura Digital. Eventos técnicos & científicos, 1). Na publicação: Cristiano de Andrade. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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107. | | TOZZI, F. V. de N.; COSCIONE, A. R.; PUGA, A. P.; CARVALHO, C. S.; CERRI, C. E. P.; ANDRADE, C. A. de. Carbon stability and biochar aging process after soil application. Horticulture International Journal, v. 3, n. 6, p. 320-329, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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108. | | PIOTTO, V. C.; HERLING, V. R.; ANDRADE, C. A. de; LIMA, M. A. de; BATISTA, G. das G.; FILIZOLA, H. F.; NAREZZI, F.; INOJOSA, E. F. Carbon stock in areas of pasture and native vegetation. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 500-501. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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109. | | PURQUERIO, L. F. V.; WUTKE, E. B.; MARIA, I. C. de; ANDRADE, C. A. de; TIVELLI, S. W.; OLIVEIRA, A. H. V. Produção de massa e acúmulo de nutrientes em crotalária júncea e milheto em estufa agrícola com solo salinizado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011. 1 CD-ROM. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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110. | | GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P. de; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; ANDRADE, C. A. de B.; SCAPIM, C. A. Predicting the oil contents in sunflower genotype seeds using near-infrared reflectance (NIR) spectroscopy. Acta Scientiarum. Agronomy, Maringá, v. 36, n. 2, p. 233-237, Apr./June 2014. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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111. | | ANDRADE, C. A. de B.; FAQUIN, V.; FURTINI NETO, A. E.; CURI, N.; VEIGA, P. M. R. da; ANDRADE, M. J. de B. Fertilidade de solos de várzea do sul de Minas Gerais para o cultivo do feijoeiro. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 11, p. 2287-94, nov. 2000. Título em inglês: Fertility of lowland soils from South of Minas Gerais State for common bean cultivation. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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112. | | BORGHI, E.; BORTOLON, L.; BORTOLON, E. S. O.; ANDRADE, C. A. de O.; FIDELIS, R. R.; CAMARGO, F. P. de; PARIZ, C. M. Forages straw decomposition oversowing on soybean consortium in croplivestock system. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura. |
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113. | | BORGHI, E.; BORTOLON, L.; BORTOLON, E. S. O.; ANDRADE, C. A. de O.; FIDELIS, R. R.; CAMARGO, F. P. de; PARIZ, C. M. Forages straw decomposition oversowing on soybean consortium in croplivestock system. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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114. | | RIZZARDI, D. A.; CONTRERAS-SOTO, R. I.; FIGUEIREDO, A. S. T.; ANDRADE, C. A. de B.; SANTANA, R. G.; SCAPIM, C. A. Generalized mixed linear modeling approach to analyze nodulation in common bean inbred lines. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 12, p. 1178-1184, dez. 2017. Título em português: Abordagem de modelos lineares generalizados mistos para analisar nodulação em linhagens de feijoeiro-comum. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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115. | | ACCIOLY, A. M. de A.; FERNANDES, L. A.; GUEDES, G. A. de A.; FURTINI NETO, A. E.; ANDRADE, C. A. de B. Avaliação do fósforo disponivel em solos de varzea pelos extratores mehlich-I mehlich-II e resina. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995, v.2, p. 986-988. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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116. | | RIBEIRINHO, V. S.; CARVALHO, C. S.; QUEIROZ, M. C. A.; SCAFF, M.; MILORI, D. M. B. P.; ANDRADE, C. A. de. Substâncias húmicas da matéria orgânica do solo em cultivo de café com enriquecimento atmosférico de CO2. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 42., 2016, Serra Negra. Produzir mais café, com economia, só com boa tecnologia: resumos. Brasília, DF: Embrapa Café, 2016. Não paginado. Ref. 468. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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117. | | SOUZA, C. P. C. de; ABREU, C. A. de; COSCIONE, A. R.; ANDRADE, C. A. de; TEIXEIRA, L. A. J.; CONSOLINI, F. A statistical review of alternative zinc and copper extraction from mineral fertilizers and industrial by-products. Journal of AOAC international, v. 101, n. 1, p. 190-195, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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118. | | PICOLI, J. F.; MATSUURA, M. I. da S. F.; CHAGAS, M. F.; CAVALETT, O.; BARRANTES, L. D. S.; CHIUMENTO, G.; NOVAES, R. M. L.; RODRIGUES, L. B.; ANDRADE, C. A. de; ALMEIDA-NETO, J. A.; MAY, A.; NOVAES, R. M. L.; PAZIANOTTO, R. A. A.; ANDRADE, C. A. de; PIRES, A. M. M.; DIAS, F. R. T.; HILARA, L. G. S.; COSTA, K. R. Adaptação de inventários de ciclo de vida de cana-de-açúcar para o contexto brasileiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO EM GESTÃO DO CICLO DE VIDA, 5., 2016, Fortaleza. Anais... Fortaleza: Associação Brasileira de Ciclo de Vida, 2016. p. 566-572. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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119. | | ANDRADE, C. A. de; TRETTEL, M.; GERDES, L; BARBOSA, C. M. P; RODRIGUES, P. H. M.; LIGO, M. A. V.; NOGUEIRA, S. F.; LIMA, M. A. de; CARVALHO, T. A.; BETTANIN, V. C.; SANTOS, J. de O.; VASO, L. M. Emission of greenhouse gases from soils under pastures submitted to diferent grazing managements and nitrogen fertilization rates, and intercropping with macrotyloma. In: SYMPOSIUM STRATEGIC PRACTICES FOR MITIGATING GREENHOUSE GAS EMISSION IN GRASSLAND. Proceedings... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste, 2023. p. 28-30. p. 28-30 Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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120. | | GUARENGHI, M. M.; GAROFALO, T. F. T.; SEABRA, J. E. A.; MOREIRA, M. R. M.; NOVAES, R. M. L.; RAMOS, N. P.; NOGUEIRA, S. F.; ANDRADE, C. A. de. Land use change net removals associated with sugarcane in Brazil. Land, v. 12, n. 3, article 584, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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Registros recuperados : 138 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Rondônia. Para informações adicionais entre em contato com cpafro.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados; Embrapa Rondônia; Embrapa Soja. |
Data corrente: |
13/12/2012 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P. de; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; ANDRADE, C. A. de B.; AMABILE, R. F.; GODINHO, V. de P. C. |
Afiliação: |
ANNA KAROLINA GRUNVALD, UEM; CLAUDIO GUILHERME PORTELA CARVALHO, CNPSO; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; CARLOS ALBERTO DE BASTOS ANDRADE, UEM; RENATO FERNANDO AMABILE, CPAC; VICENTE DE PAULO CAMPOS GODINHO, CPAF-RO. |
Título: |
Influence of temperature on the fatty acid composition of the oil from sunflower genotypes grown in tropical regions. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the American Oil Chemists' Society, Chicago, v. 90, n. 4, p. 545-553, 2013. |
DOI: |
10.1007/s11746-012-2188-6 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The influence of temperature on the fatty acid composition of the oils from conventional and high oleic sunflower genotypes grown in tropical regions was evaluated under various environmental conditions in Brazil (from 0 S to 23 S). The amounts of the oleic, linoleic, palmitic and stearic fatty acids from the sunflower oil were determined using gas chromatography (GC). The environment exhibited little influence on the amounts of oleic and linoleic fatty acids in high oleic genotypes of sunflower. In conventional genotypes, there was broad variation in the average amounts of these two fatty acids, mainly as a function of the minimum temperature. Depending on the temperature, especially during the maturation of the seeds, the amount of oleic acid in the oil of conventional sunflower genotypes could exceed 70 %. Higher temperatures led to average increases of up to 35 % for this fatty acid. Although the minimum temperature had the strongest effect on the fatty acid composition, locations at the same latitude with different minimum temperatures displayed similar values for both oleic acid and linoleic acid. Furthermore, minimum temperature had little influence on the amounts of palmitic and stearic fatty acids in the oil. |
Palavras-Chave: |
Ácido esteárico; Ácido oleico; Ácido Palmítico; Helianthus annus L; Influência da temperatura; Oil quality; Qualidade do óleo. |
Thesagro: |
Ácido graxo; Ácido linoleico; Girassol; Helianthus Annuus; Óleo vegetal. |
Thesaurus NAL: |
Fatty acids; linoleic acid; oleic acid; palmitic acid; Product quality standards; stearic acid; Sunflower oil. |
Categoria do assunto: |
-- G Melhoramento Genético P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02550naa a2200433 a 4500 001 1942414 005 2017-08-03 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s11746-012-2188-6$2DOI 100 1 $aGRUNVALD, A. K. 245 $aInfluence of temperature on the fatty acid composition of the oil from sunflower genotypes grown in tropical regions.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe influence of temperature on the fatty acid composition of the oils from conventional and high oleic sunflower genotypes grown in tropical regions was evaluated under various environmental conditions in Brazil (from 0 S to 23 S). The amounts of the oleic, linoleic, palmitic and stearic fatty acids from the sunflower oil were determined using gas chromatography (GC). The environment exhibited little influence on the amounts of oleic and linoleic fatty acids in high oleic genotypes of sunflower. In conventional genotypes, there was broad variation in the average amounts of these two fatty acids, mainly as a function of the minimum temperature. Depending on the temperature, especially during the maturation of the seeds, the amount of oleic acid in the oil of conventional sunflower genotypes could exceed 70 %. Higher temperatures led to average increases of up to 35 % for this fatty acid. Although the minimum temperature had the strongest effect on the fatty acid composition, locations at the same latitude with different minimum temperatures displayed similar values for both oleic acid and linoleic acid. Furthermore, minimum temperature had little influence on the amounts of palmitic and stearic fatty acids in the oil. 650 $aFatty acids 650 $alinoleic acid 650 $aoleic acid 650 $apalmitic acid 650 $aProduct quality standards 650 $astearic acid 650 $aSunflower oil 650 $aÁcido graxo 650 $aÁcido linoleico 650 $aGirassol 650 $aHelianthus Annuus 650 $aÓleo vegetal 653 $aÁcido esteárico 653 $aÁcido oleico 653 $aÁcido Palmítico 653 $aHelianthus annus L 653 $aInfluência da temperatura 653 $aOil quality 653 $aQualidade do óleo 700 1 $aCARVALHO, C. G. P. de 700 1 $aLEITE, R. S. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aANDRADE, C. A. de B. 700 1 $aAMABILE, R. F. 700 1 $aGODINHO, V. de P. C. 773 $tJournal of the American Oil Chemists' Society, Chicago$gv. 90, n. 4, p. 545-553, 2013.
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Registro original: |
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