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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
30/10/2009 |
Data da última atualização: |
22/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LIMA, M. F.; NAGATA, T.; NEVES, F. M.; INOUE NAGATA, A. K.; MOITA, A. C.; SOUSA, C.; DELLA VECCHIA, M.; RANGEL, M. G.; DIAS, R. de C. S.; DUTRA, L. D.; ÁVILA, A. C. de. |
Afiliação: |
MIRTES FREITAS LIMA, CNPH; ALICE KAZUKO INOUE NAGATA, CNPH; RITA DE CASSIA SOUZA DIAS, CPATSA. |
Título: |
Occurrence of melon yellowing-associated virus (MYaV) in melon producing areas of Brazilian Northeast. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Plant Pathology, v. 34, p. S278, ago. 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Suplemento. Edição dos Resumos do 42 Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Rio de Janeiro, ago. 2009. Nome correto do pesquisador é Antonio Williams Moita - MOITA, A. W. |
Conteúdo: |
The airn of this study was to evaluate the occurrence of the MYaV in melon plants exhibiting suspicious symptoms of the disease in major melon growing fields of Northeast. |
Palavras-Chave: |
MYaV; Sintomas. |
Thesagro: |
Cucumis Melo; Melão; Planta; Produção; Vírus. |
Thesaurus Nal: |
Melons. |
Categoria do assunto: |
-- H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/133441/1/ID-42240.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
06/04/2018 |
Data da última atualização: |
11/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MORAES, L. F. D. de; AMEIDA, J. C. de C.; NEPOMUCENO, D. de D.; MORENZ, M. J. F.; MELO, B. M. G. de; FREITAS, R. S. X. de. |
Afiliação: |
LUIZ FERNANDO DUARTE DE MORAES, CNPAB. |
Título: |
Milled legume grain as urease source for the ammonization of elephant grass hay. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF v. 52, n. 12, p. 1268-1275, dez. 2017. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Título em português: Grãos de leguminosas moídas como fonte de urease para amonização do feno de capim-elefante. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the use of soybean (Glycine max), pigeon pea (Cajanus cajan), and jack bean (Canavalia ensiformis) as urease sources for elephant grass (Pennisetum purpureum) hay ammoniated with urea. The experimental design was completely randomized in a double factorial arrangement with one additional treatment: 4 urease source levels x 3 urease sources + 1 control. Chemicalbromatological analyses and carbohydrate fractionation were performed in the hay, and cumulative gas production in vitro was determined. There were interactions between urease level and source for neutral detergent fiber and acid detergent fiber, in which 1 and 2% jack bean lowered acid detergent fiber values, and 2% jack bean and 3% soybean reduced lignin content. The addition of milled legume grains reduces fiber components and increases non protein nitrogen content in elephant grass hay ammoniated with urea. Adding 4% milled soybean increases gas production in the soluble fraction. |
Palavras-Chave: |
Cenchrus purpureus; Roughage. |
Thesagro: |
Cajanus Cajan; Canavalia Ensiformis; Nitrogênio não proteico; Pennisetum purpureum; Volumosos. |
Thesaurus NAL: |
nonprotein nitrogen. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01998naa a2200289 a 4500 001 2090353 005 2021-01-11 008 2017 bl --- 0-- u #d 100 1 $aMORAES, L. F. D. de 245 $aMilled legume grain as urease source for the ammonization of elephant grass hay.$h[electronic resource] 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Grãos de leguminosas moídas como fonte de urease para amonização do feno de capim-elefante. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the use of soybean (Glycine max), pigeon pea (Cajanus cajan), and jack bean (Canavalia ensiformis) as urease sources for elephant grass (Pennisetum purpureum) hay ammoniated with urea. The experimental design was completely randomized in a double factorial arrangement with one additional treatment: 4 urease source levels x 3 urease sources + 1 control. Chemicalbromatological analyses and carbohydrate fractionation were performed in the hay, and cumulative gas production in vitro was determined. There were interactions between urease level and source for neutral detergent fiber and acid detergent fiber, in which 1 and 2% jack bean lowered acid detergent fiber values, and 2% jack bean and 3% soybean reduced lignin content. The addition of milled legume grains reduces fiber components and increases non protein nitrogen content in elephant grass hay ammoniated with urea. Adding 4% milled soybean increases gas production in the soluble fraction. 650 $anonprotein nitrogen 650 $aCajanus Cajan 650 $aCanavalia Ensiformis 650 $aNitrogênio não proteico 650 $aPennisetum purpureum 650 $aVolumosos 653 $aCenchrus purpureus 653 $aRoughage 700 1 $aAMEIDA, J. C. de C. 700 1 $aNEPOMUCENO, D. de D. 700 1 $aMORENZ, M. J. F. 700 1 $aMELO, B. M. G. de 700 1 $aFREITAS, R. S. X. de 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 12, p. 1268-1275, dez. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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