Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  09/03/1999
Data da última atualização:  09/03/1999
Autoria:  ZHOU, H. J.; KORCAK, R. F.; FAN, F.; FAUST, M.
Afiliação:  Fruit Laboratory. Agricultural Research Center. U.S. Department of Agriculture, Beltsville.
Título:  The effect of bicarbonate induced Fe chlorosis on mineral content and Ca45 uptake of apple seedlings.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Nutrition, v.7, n.9, p.1355-1364, 1984.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Apple seedlings (Malus domestica) cv 'York Imperial' were used as test seedlings in solution culture experiments on the effect of added bicarbonate (HCO3 at 61 or 122 ppm) over two K levels (78 or 156 ppm K). Added HCO3 not only induced Fe chlorosis but also reduced plant growth. Inclusion of higher K in the nutrient solution containing HCO3 tended to alleviate both the growth and reductions in leaf Fe concentration. Analysis of upper leaves generally showed increased levels of P, K, Ca, Mg and B compared to control seedlings while Fe was significantly reduced. These trends were modified slightly depending upon the specific HCO3 or K level. Root nutrient levels generally followed patterns similar to leaves. A current study using similar treatments was conducted with the seedlings exposed to 45Ca. After an eight day exposure period HCO3 at either level (61 or 122 ppm), with or without higher solution K, significantly decreased the amount of 45Ca in upper leaves.
Palavras-Chave:  Apple seedlings; Biacarbonato; Bicarbonate; Plant.
Thesagro:  Clorose; Maçã; Malus Domestica; Planta.
Thesaurus Nal:  chlorosis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP37102 - 1ADDSP - --SP38583858
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  07/02/2011
Data da última atualização:  07/02/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  AMARAL, G. V. do; FREITAS, D. de G. C.
Afiliação:  GABRIELA VIEIRA DO AMARAL, UFRRJ; DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA.
Título:  Desenvolvimento de metodologia de Quality Index Method (QIM) em sardinha-verdadeira (Sardinella brasiliensis).
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: FÓRUM DA PÓS-GRADUAÇÃO DA UFRRJ, 5., 2010, Seropédica. A história da pesquisa e da pós-graduação na UFRRJ: anais. Seropédica: UFRRJ, 2010. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Pescado; QIM.
Thesagro:  Gelo; Qualidade.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/26501/1/2010-142.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA10722 - 1UPCRA - PP2010/1422011.00122
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional