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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  11/08/2022
Data da última atualização:  11/08/2022
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  LOPES, M. T. do R.; BARRETO, A. L. H.; PEREIRA, F. de M.; SOUZA, B. de A.; FRANCO, L. J. D.; SILVA, S. de S. L. da.
Afiliação:  MARIA TERESA DO REGO LOPES, CPAMN; ANA LUCIA HORTA BARRETO, CPAMN; FABIA DE MELLO PEREIRA, CPAMN; BRUNO DE ALMEIDA SOUZA, CPAMN; LUIS JOSE DUARTE FRANCO, CPAMN; SCHIRLAYNE DE SOUSA LIMA DA SILVA, Universidade Federal do Tocantins.
Título:  Pólen apícola: características da produção e da qualidade.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2022.
Páginas:  65 p.
Série:  (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 283).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Pólen: definição e características; Elaboração e utilização do pólen; Composição do pólen apícola; Produção de pólen apícola; Coletores de pólen apícola e aspectos da produção; Coleta e beneficiamento do pólen apícola; Controle de qualidade do pólen apícola; Preparo de amostras de pólen para realização de análises físico-químicas; Análises físico-químicas; Determinação do teor de umidade do pólen apícola (forma original e desidratado); Determinação do teor de cinzas (matéria mineral); Determinação de pH e acidez livre; Determinação do pH e da acidez livre; Determinação de Lipídios; Análises de contaminantes orgânicos e inorgânicos no pólen apícola; Contaminantes orgânicos - Análises microbiológicas; Contaminantes inorgânicos; Critérios macroscópicos e microscópicos.
Palavras-Chave:  Produto apícola.
Thesagro:  Composição de Alimento; Controle de Qualidade; Higiene de Alimento; Tecnologia de Alimento.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145374/1/PolenApicolaCaracteristicasProducaoDoc283.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN33414 - 1UPCLV - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café; Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  17/05/2021
Data da última atualização:  19/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SIMEÃO, R. M.; RESENDE, M. D. V. de; ALVES, R. S.; PESSOA FILHO, M. A. C. de P.; AZEVEDO, A. L. S.; JONES, C. S.; PEREIRA, J. F.; MACHADO, J. C.
Afiliação:  ROSANGELA MARIA SIMEAO, CNPGC; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPCa; RODRIGO S. ALVES, Instituto Nacional de Ciência e Tecnologia do Café, Universidade Federal de Viçosa, Viçosa, Brasil; MARCO AURELIO CALDAS DE PINHO PESSO, CPAC; ANA LUISA SOUSA AZEVEDO, CNPGL; CHRIS S. JONES, International Livestock Research Institute, Nairobi, Kenya; JORGE FERNANDO PEREIRA, CNPGL; JUAREZ CAMPOLINA MACHADO, CNPGL.
Título:  Genomic selection in tropical forage grasses: current status and future applications.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Plant Science, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.3389/fpls.2021.665195
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The world population is expected to be larger and wealthier over the next few decades and will require more animal products, such as milk and beef. Tropical regions have great potential to meet this growing global demand, where pasturelands play a major role in supporting increased animal production. Better forage is required in consonance with improved sustainability as the planted area should not increase and larger areas cultivated with one or a few forage species should be avoided. Although, conventional tropical forage breeding has successfully released well-adapted and high-yielding cultivars over the last few decades, genetic gains from these programs have been low in view of the growing food demand worldwide. To guarantee their future impact on livestock production, breeding programs should leverage genotyping, phenotyping, and envirotyping strategies to increase genetic gains. Genomic selection (GS) and genomewide association studies play a primary role in this process, with the advantage of increasing genetic gain due to greater selection accuracy, reduced cycle time, and increased number of individuals that can be evaluated. This strategy provides solutions to bottlenecks faced by conventional breeding methods, including long breeding cycles and difficulties to evaluate complex traits. Initial results from implementing GS in tropical forage grasses (TFGs) are promising with notable improvements over phenotypic selection alone. However, the practical impact of GS i... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  ELEPHANT GRASS; FORAGE BREEDING; GUINEA GRASS; Seleção assistida; Seleção genômica.
Thesagro:  Apomixia; Brachiaria; Gramínea; Poliploidia.
Thesaurus NAL:  Apomixis; Marker-assisted selection; Polyploidy.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223263/1/Simeao-FrontiersPlantSci-2021.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224964/1/Genomic-selection-tropical.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1536 - 1UPCAP - DD
CNPGC17672 - 1UPCAP - DD
CNPGL25144 - 1UPCAP - DD
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