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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  22/12/2021
Data da última atualização:  10/01/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ALMEIDA, T. S. de; SANTOS, I. D.; SANTOS, B. A. dos; NALERIO, E. S.; GIONGO, C.; WAGNER, R.; COPETTI, M. V.
Afiliação:  TIAGO SANTOS DE ALMEIDA, UFSM; INGRID DUARTE SANTOS, UFSM; BIBIANA ALVES DOS SANTOS, UFSM; ELEN SILVEIRA NALERIO, CPPSUL; CITIELI GIONGO, CPPSUL; ROGER WAGNER, UFSM; MARINA VENTURINI COPETTI, UFSM.
Título:  Sheep dry-cured legs: effect of spices and maturation time on volatile profile and mold growing.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 14., 2021, Campinas. Anais eletrônicos... Campinas: Galoá, 2021.
Idioma:  Inglês
Notas:  Slaca.
Conteúdo:  This study aimed to evaluate changes in the composition of volatile compounds (VCs) in dry-cured sheep legs spiced (SLS) or only salted (control; SLC) along the maturation. Black pepper, white pepper, nutmeg, onion, marjoram, garlic, and salt were used for the seasoning of SLS, while only salt was used in SLC. Then, the cured sheep legs (SL) were dried and matured under specific relative humidity and temperature program, with sampling for volatile compounds (VCs) profile and mycological analyses at 90 and 180 days, intermediate and final stages, respectively. The VCs extraction was carried out by solid-phase microextraction and analyzed in gas chromatograph coupled to a mass spectrometer; and mycological analyses in Dichloran Glicerol 18% Agar. The data were submitted to an exploratory multivariate analysis using principal component analysis (PCA). A total of 123 VCs were detected in SLs, and aldehydes, alcohols, ketones, acids, and esters were common in both periods and treatments. Hexanal, 3-methyl-butanal, 2-pentanone, and ethanol were majorin SLs. Fungal population was higher in SLS when compared to SLC, in both accessed times, with a predominance of xerophilic Aspergillus spp. In PCA plot was possible to discriminate samples by time of maturation in PC1, when samples in intermediate stage has mainly high amount of terpenes compounds from spices; on the other hand at day 180 treatments were correlated with compounds from lipid oxidation (hexanal, 1-octen-3-ol, (E)octen-1... Mostrar Tudo
Thesagro:  Carne Tratada; Ovino.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL14887 - 1UPCRA - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  29/09/2021
Data da última atualização:  29/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MACEDO, M. C. M.; ALMEIDA, R. G. de; ALVES, F. V.
Afiliação:  MANUEL CLAUDIO MOTTA MACEDO, CNPGC; ROBERTO GIOLO DE ALMEIDA, CNPGC; FABIANA VILLA ALVES, CNPGC.
Título:  Low carbon brazilian beef platform.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FORESTRY SYSTEMS: 100% DIGITAL, 2., 2021. WCCLF 2021 proceedings. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2021. p. 916-921.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Carbon Neutral.
Thesaurus NAL:  Carbon dioxide; Climate change; Gases; Greenhouse gases; Nitrous oxide.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226499/1/LOW-CARBON-BRAZILIAN-BEEF-PLATFORM.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC17725 - 1UPCAA - DD
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