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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Estudos e Capacitação; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
24/11/2011 |
Data da última atualização: |
18/04/2012 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
NAVARRO, Z.; CONTINI, E.; MARTHA JUNIOR, G. B. |
Afiliação: |
ZANDER NAVARRO, CECAT; ELISIO CONTINI, CECAT; GERALDO BUENO MARTHA JUNIOR, CECAT. |
Título: |
Amazônia: diferentes contextos, diferentes interpretações (síntese das entrevistas). |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Estudos e Capacitação, 2011. |
Páginas: |
42 p. |
Série: |
(Embrapa Estudos e Capacitação. Documentos de Apoio, 4). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Como parte do estudo "Embrapa na Amazônia", foram realizadas diversas entrevistas com estudiosos de diferentes vínculos institucionais e experiências profissionais. Este documento tem o objetivo de sintetizar os excertos mais salientes das entrevistas, indicativos de temas relevantes e argumentos merecedores de maior atenção. Este relatório apresenta três partes principais. Na primeira delas, são sequenciados temas entendidos como majoritariamente convergentes, ou mais falados, indicando uma presumida concordância entre a maioria dos entrevistados, ainda que diversas nuances específicas possam ocorrer. Na segunda seção, são arroladas diversas manifestações selecionadas que parecem sugerir temas e focos de maior divergência, o principal deles, como seria esperado, a oposição entre "produção e ambiente". Para diversos analistas, esta é ainda uma polaridade, uma antinomia insuperável e um consenso que permita harmonizá-las ainda precisará percorrer caminho mais longo. Finalmente, este texto oferece uma terceira seção, final e mais sucinta, onde são arrolados alguns temas que parecem ser mais "neutros", se afastando de posicionamentos tão explícitos e apenas listando sugestões ou opiniões antes não apresentadas, nas duas seções anteriores. |
Palavras-Chave: |
Embrapa; Entrevista. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/48147/1/Entrevistas-DA4-V.ISSN.pdf
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Marc: |
LEADER 01868nam a2200193 a 4500 001 1907173 005 2012-04-18 008 2011 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aNAVARRO, Z. 245 $aAmazônia$bdiferentes contextos, diferentes interpretações (síntese das entrevistas). 260 $aBrasília, DF: Embrapa Estudos e Capacitação$c2011 300 $a42 p. 490 $a(Embrapa Estudos e Capacitação. Documentos de Apoio, 4). 520 $aComo parte do estudo "Embrapa na Amazônia", foram realizadas diversas entrevistas com estudiosos de diferentes vínculos institucionais e experiências profissionais. Este documento tem o objetivo de sintetizar os excertos mais salientes das entrevistas, indicativos de temas relevantes e argumentos merecedores de maior atenção. Este relatório apresenta três partes principais. Na primeira delas, são sequenciados temas entendidos como majoritariamente convergentes, ou mais falados, indicando uma presumida concordância entre a maioria dos entrevistados, ainda que diversas nuances específicas possam ocorrer. Na segunda seção, são arroladas diversas manifestações selecionadas que parecem sugerir temas e focos de maior divergência, o principal deles, como seria esperado, a oposição entre "produção e ambiente". Para diversos analistas, esta é ainda uma polaridade, uma antinomia insuperável e um consenso que permita harmonizá-las ainda precisará percorrer caminho mais longo. Finalmente, este texto oferece uma terceira seção, final e mais sucinta, onde são arrolados alguns temas que parecem ser mais "neutros", se afastando de posicionamentos tão explícitos e apenas listando sugestões ou opiniões antes não apresentadas, nas duas seções anteriores. 650 $aAmazonia 653 $aEmbrapa 653 $aEntrevista 700 1 $aCONTINI, E. 700 1 $aMARTHA JUNIOR, G. B.
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Registro original: |
Embrapa Estudos e Capacitação (CECAT) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Café. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
19/02/2024 |
Data da última atualização: |
19/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
MATIAS, G. C.; BOREM, F. M.; ALVES, A. P. de C.; HAEBERLIN, L.; SANTOS, C. M. dos; ROSA, S. D. V. F. da. |
Afiliação: |
GABRIEL CARVALHO MATIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; FLÁVIO MEIRA BOREM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANA PAULA DE CARVALHO ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; LUANA HAEBERLIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CLAUDIA MENDES DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa. |
Título: |
Effect of storage conditions on the physical properties of coffee beans with different qualities. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Eureka: Life Sciences, n. 5, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The quality of coffee stars in the field, and goes through the harvesting and post-harvesting processes, and continues to storage and transportation. The storage of coffee beans aims to stock a product for a certain period of time. However, factors such as quality and metabo-lism of the grain, water content, environmental conditions of the warehouse, type of packaging, and storage time inf luence the maintenance of these characteristics, and may negatively affect sensory aspects of the beverage. The use of high-barrier packaging or refrigerated storage practices are alternatives that can ensure grain quality during storage. Thus, the objective of the present study was to evaluate the behavior of raw coffee beans, of different processing and quality levels, packed in impermeable packages and stored in a refrigerated environment. The specialty coffees were previously sampled and characterized as to the drink, with two lots (one of natural coffee and the other of pulped natural coffee) evaluated with a score of 82points, and another lot of natural coffee evaluated with a score of 84points. They were packed in two types of packaging: moisture and gas permeable, and gas, moisture, and light impermeable. The beans were stored in ambient con-ditions without temperature control and in refrigerated environments. The CO2 concentration inside the packaging was measured, and the physical analyses – water content, color, and apparent specific mass – were performed. According to the results there is less variation in the water content and coloration of the grains stored in high barrier packages. The storage of the beans in refrigerated condition and in high barrier packing is efficient in the retarding of the loss of quality of the coffees during the nine months of the experiment. MenosThe quality of coffee stars in the field, and goes through the harvesting and post-harvesting processes, and continues to storage and transportation. The storage of coffee beans aims to stock a product for a certain period of time. However, factors such as quality and metabo-lism of the grain, water content, environmental conditions of the warehouse, type of packaging, and storage time inf luence the maintenance of these characteristics, and may negatively affect sensory aspects of the beverage. The use of high-barrier packaging or refrigerated storage practices are alternatives that can ensure grain quality during storage. Thus, the objective of the present study was to evaluate the behavior of raw coffee beans, of different processing and quality levels, packed in impermeable packages and stored in a refrigerated environment. The specialty coffees were previously sampled and characterized as to the drink, with two lots (one of natural coffee and the other of pulped natural coffee) evaluated with a score of 82points, and another lot of natural coffee evaluated with a score of 84points. They were packed in two types of packaging: moisture and gas permeable, and gas, moisture, and light impermeable. The beans were stored in ambient con-ditions without temperature control and in refrigerated environments. The CO2 concentration inside the packaging was measured, and the physical analyses – water content, color, and apparent specific mass – were performed. According to the resul... Mostrar Tudo |
Thesaurus NAL: |
Carbon dioxide; Coffee beans; Jute; Packaging; Refrigeration; Storage. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02505naa a2200253 a 4500 001 2162111 005 2024-02-19 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMATIAS, G. C. 245 $aEffect of storage conditions on the physical properties of coffee beans with different qualities.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThe quality of coffee stars in the field, and goes through the harvesting and post-harvesting processes, and continues to storage and transportation. The storage of coffee beans aims to stock a product for a certain period of time. However, factors such as quality and metabo-lism of the grain, water content, environmental conditions of the warehouse, type of packaging, and storage time inf luence the maintenance of these characteristics, and may negatively affect sensory aspects of the beverage. The use of high-barrier packaging or refrigerated storage practices are alternatives that can ensure grain quality during storage. Thus, the objective of the present study was to evaluate the behavior of raw coffee beans, of different processing and quality levels, packed in impermeable packages and stored in a refrigerated environment. The specialty coffees were previously sampled and characterized as to the drink, with two lots (one of natural coffee and the other of pulped natural coffee) evaluated with a score of 82points, and another lot of natural coffee evaluated with a score of 84points. They were packed in two types of packaging: moisture and gas permeable, and gas, moisture, and light impermeable. The beans were stored in ambient con-ditions without temperature control and in refrigerated environments. The CO2 concentration inside the packaging was measured, and the physical analyses – water content, color, and apparent specific mass – were performed. According to the results there is less variation in the water content and coloration of the grains stored in high barrier packages. The storage of the beans in refrigerated condition and in high barrier packing is efficient in the retarding of the loss of quality of the coffees during the nine months of the experiment. 650 $aCarbon dioxide 650 $aCoffee beans 650 $aJute 650 $aPackaging 650 $aRefrigeration 650 $aStorage 700 1 $aBOREM, F. M. 700 1 $aALVES, A. P. de C. 700 1 $aHAEBERLIN, L. 700 1 $aSANTOS, C. M. dos 700 1 $aROSA, S. D. V. F. da 773 $tEureka: Life Sciences$gn. 5, 2023.
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