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Registros recuperados : 256 | |
121. | | BOREK, V. B.; ALMEIDA, V. P. de; PEREIRA, C. B.; HEIDEN, G.; DUARTE, M. do R.; BUDEL, J. M.; NAKASHIMA, T. Comparative Pharmacobotanical Analysis of Baccharis caprariifolia DC. and B. erioclada DC. from Campos Gerais, Paraná, Southern Brazil. Latin American Journal of Pharmacy, v. 34, n. 7, p. 1396-1402, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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122. | | CASTELÃO, A. B. C.; NISHIBE, C.; ZUMÁRRAGA, M. J.; CATALDI, A.; BIGI, F.; RAMOS, C. A. do N.; ALMEIDA, V. F.; ARAUJO, F. R. Comparação de genes de virulência de duas cepas de Mycobacterium bovis com perfis patogênicos contrastantes. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2015 ( Embrapa Gado de Corte. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 33) Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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123. | | ALMEIDA, V. M.; LUZ, G. A.; MARTINS, P. P.; GOMES, M. F. C.; COSTA, M. F.; LIMA, P. S. da C.; VALENTE, S. E. S. Comparison of eight methods to isolate genomic DNA from Hancornia speciosa. Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v.16, n. 3: gmr16039724, 2017. 7 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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124. | | BOBEK, V. B.; HEIDEN, G.; OLIVEIRA, C. F. de; ALMEIDA, V. P. de; PAULA, J. P. de; FARAGO, P. V.; NAKASHIMA, T.; BUDEL, J. M. Comparative analytical micrographs of "vassouras" (Baccharis, Asteraceae). Revista Brasileira de Farmacognosia, v. 26, p. 665?672, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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125. | | DI PRADO, P.; FARIA, L.; ALMEIDA, V.; MELO, C.; COSTA, A.; CARVALHO, H.; MARTINS, M.; PEREIRA FILHO, I.; SOUZA, T.; MELO, P.; MELO, L.; PEREIRA, H. Cultivares de feijoeiro-comum com altos teores de ferro, zinco e proteína. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 9., 2017, Foz do Iguaçu. Melhoramento de plantas: projetando o futuro. Foz do Iguaçu: SBMP, 2017. p. 243. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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126. | | DI PRADO, P.; FARIA, L.; ALMEIDA, V.; MELO, C.; COSTA, A.; CARVALHO, H.; MARTINS, M.; PEREIRA FILHO, I.; SOUZA, T.; MELO, P.; MELO, L.; PEREIRA, H. Cultivares de feijoeiro-comum com altos teores de ferro, zinco e proteína. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 9., 2017, Foz do Iguaçu. Melhoramento de plantas: projetando o futuro. Foz do Iguaçu: SBMP, 2017. p. 243. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Soja. |
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127. | | BARBOSA, F. P. S.; ALMEIDA, V. M.; ALBUQUERQUE, R. F.; ROCHA, B. P.; SOARES, P. C.; SILVA FILHO, G. B.; CHAVES, H. A.; MENDONÇA, F. S. Deficiência de fósforo em caprinos no semiárido de Pernambuco. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 6, p. 1117-1124, junho 2018 Título em inglês: Phosphorus deficiency in goats in the semiarid region of Pernambuco, Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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128. | | JESUS, J. L. de; VIANA, E. de S.; ALMEIDA, V. DE O.; SASAKI, F. F. C.; SANTOS, C. T.; BRANCO, A. Effect of papaya leaf extracts on the control of papaya anthracnose. In: MELO, J. O. F. (Org.). Ciências agrárias: o avanço da ciência no Brasil. Guarujá, SP: Científica Digital, 2022. v. 5, cap. 17, p. 234-238. E-book. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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129. | | CARNEIRO, F. F.; DELGADO, G.; AUGUSTO, L. G. da S.; ALMEIDA, V. E. S. de; PESSOA, V. M.; SOARES, R. A. S. Os impactos dos agrotóxicos na saúde, no trabalho e no ambiente no contexto do agronegócio no Brasil. In: SAÚDE e ambiente para as populações do campo, da floresta e das águas. Brasília, DF: Ministério da Saúde, Secretaria de Gestão Estratégica e Participativa, 2015. p. 191-204 Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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130. | | MARTINS, S. M.; BITTENCOURT, C. D.; MELO, L. C.; AGUIAR, M. S. de; ALMEIDA, V. M. de; SOUZA, T. L. P. O. de; PEREIRA, H. S. Genetic parameters and selection of common bean lines with high nutritional and agronomic quality. Crop Science, v. 63, n. 1, p. 128-138, Jan./Feb. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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131. | | SILVEIRA, T. S.; RODRIGUES, M. T.; MATOS, R. da S.; BOMFIM, M. A. D.; SANTANA, R. C. S.; SILVA, S. P. da; ALMEIDA, V. V. S. de. Consumo de nutrientes e energia em dietas suplementadas com diferentes fontes lipídicas fornecidas a cabras leiteiras. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringá. Inovação científica e tecnológica em zootecnia: anais dos resumos. Maringa: SBZ: UEM, 2009. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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132. | | ALMEIDA, V. M. de; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; LODEA, L.; ENGESSER, C. W.; SILVA, W. M. da; ARAUJO, W. da C. Desempenho agronômico de linhagens de feijoeiro-comum de grãos especiais em sorriso - MT. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 12., 2017, Piracicaba. Produtividade e sustentabilidade da cultura do feijão: do campo para a mesa: resumos. Piracicaba: CENA: IAC, 2017. p. 83. CONAFE Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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133. | | AZEVEDO, E. O.; CASTRO, R. S.; TABOSA, I. M.; ALMEIDA, V. M.; SANTOS, L. P.; BANDEIRA, D. A.; ARAÚJO, M. D.; ALMEIDA, J. F.; NASCIMENTO, E. R. Comportamento da agalaxia contagiosa em caprinos e ovinos no Nordeste brasileiro. In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE BUIATRIA, 11.; CONGRESSO BRASILEIRO DE BUIATRIA, 5.; CONGRESSO NORDESTINO DE BUIATRIA, 3., 2003, Salvador. Sanidade, base da economia pecuária: programa final: livro de resumos. Salvador: Associação Brasileira de Buiatria, 2003. p. 71. ref. 157. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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134. | | TOSTO, S. G.; GARCIA, J. R.; GARCIA, E. P. DE A.; ALMEIDA, V.; SARCINELLI, O.; PEREIRA, L. C.; GOMES, M. A. F. Pagamento por serviços ambientais no Brasil. TOSTO, S. G.; PEREIRA, L. C.; GOMES, M. A. F.; RODRIGUES, J. A. (ed.). Serviços ecossistêmicos e serviços ambientais de solo, água e carbono - Amazônia. Brasília, DF: Embrapa, 2023. cap. 8. p. 182-200. ODS Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Territorial. |
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135. | | SILVA, M. R.; CASTRO, B. L.; GRANDO, M. F.; YAMAZAKI-LAU, E.; KAZMIRSKI, T.; SUZIN, M.; SCHONS, J.; DENARDIN, N. D.; ALMEIDA, V. O. Pendões imaturos e calos embriogênicos como tecido alvo para transformação genética de linhagens, híbridos e variedade de milho via Agrobacterium tumefaciens. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 56., 2010, Guarujá. Resumos... Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Genética, 2010. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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136. | | PANEPUCCI, L. L.; SCHAWANTES, M. L. B.; LUCA, P. H. de; SCHAWANTES, A. R.; VAL, A. L. L.; ALMEIDA, V. M. F. Genes que codificam a lactato desidrogenase em peixes das ordens das ordens cypriniformes, siluriformes e perciformes. In: JOURNADA CIENTÍFICA, 1., 1981, São Carlos. Resumos... São Carlos: UFSCar, 1981. p. 30. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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137. | | VARELLA, A. C.; CARASSAI, A. C. V. J.; BALDISSERA, T. C.; NABINGER, C.; LUSTOSA, S. B. C.; MORAES, A.; RADIN, B.; ALMEIDA, V. P. Produção total de matéria seca e de nitrogênio em pastagem anual em resposta à aplicação de fertilizante nitrogenado de solo em diferentes locais do sul do Brasil. Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2011. 18 p. il. (Embrapa Pecuária Sul. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 36). Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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138. | | IWAKIRI, S.; MATOS, J. L. M. de; PINTO, J. A.; VIANA, L. C.; SOUZA, M. M. de; TRIANOSKI, R.; ALMEIDA, V. C. Produção de painéis laminados unidirecionais - LVL com lâminas de Schizolobium amazonicum, Eucalyptus saligna e Pinus taeda. Cerne, Lavras, v. 16, n. 4, p. 557-563, out./dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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139. | | ALMEIDA, V. S. de; SILVA, F. F. da; SANTOS, C. C.; CEZÁRIO, A. C.; DUTRA, G. S.; VELOSO, C. M.; SILVA, R. R. Exigências de cálcio e fósforo para ovinos. In: REUNIÃO TÉCNICA CIENTÍFICA EM OVINOCAPRINOCULTURA, 1., 2004, Itapetinga. Anais... Itapetinga: Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, 2004. Seção Notas técnicas. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 256 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
03/01/2023 |
Data da última atualização: |
03/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MORENO, G. M. B.; BIRBA, H.; ARAUJO, G. G. L. de; SAÑUDO, C.; SILVA SOBRINHO, A. G.; BUZANSKAS, M. E.; LIMA JÚNIOR, D. M.; ALMEIDA, V. V. S. de; BOAVENTURA NETO, O. |
Afiliação: |
GREICY M. B. MORENO, Universidade Federal de Alagoas, Arapiraca; HIRASILVA BORBA, Universidade Estadual Paulista, Jaboticabal; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; CARLOS SAÑUDO, Departamento de Producción Animal y Ciencia de Alimentos, Universidad de Zaragoza, Spain; AMÉRICO G. SILVA SOBRINHO, Universidade Estadual Paulista, Jaboticabal; MARCOS E. BUZANSKAS, Universidade Estadual Paulista, Jaboticabal; DORGIVAL M. LIMA JÚNIOR, Universidade Federal de Alagoas, Arapiraca; VITOR V. S. DE ALMEIDA, Universidade Federal de Alagoas, Arapiraca; OSCAR BOAVENTURA NETO, Universidade Federal de Alagoas. |
Título: |
Meat quality of lambs fed different saltbush hay (Atriplex nummularia) levels. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Italian Journal of Animal Science, V. 14, n. 2, p. 251-259, 2015. |
DOI: |
10.4081/ijas.2015.3302 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Climate changes have increased soil and water salinity, compromising animal production especially in dry areas where scientists have become more interested in halophyte plants, like saltbush. The effects of saltbush hay levels (30, 40, 50 and 60%) were evaluated based on physical-chemical, nutritional and sensory parameters of Santa Inês lamb meat. Thirty-two 8-month-old castrated Santa Inês lambs, with initial weights of 22±1.97 kg were used; they were slaughtered after 60 days in the feedlot. The pH, colour, moisture, protein and cholesterol contents did not differ among treatments. Panelists observed a greater intensity of lamb smell and flavour (P=0.0035) in the meat of animals that received more concentrate in the diet. An increase in the inclusion of saltbush increased ash percentage (P=0.0232), total saturated (P=0.0035) and polyunsaturated (P=0.0287) fatty acids and reduced the lipids (P=0.0055) and the n-6:n-3 ratio (P=0.0058) of the meat. Therefore, saltbush hay can be used as a feeding resource in regions with problems of water and soil salinity because it does not impair the physicalchemical, nutritional and sensory quality of sheep meat. |
Palavras-Chave: |
Carne de ovelha; Erva sal; Planta halófita. |
Thesagro: |
Água; Mudança Climática; Produção Animal; Salinidade. |
Thesaurus NAL: |
Animal production; Atriplex nummularia. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150594/1/Meat-Quality-of-Lambs-Fed-Different-Saltbush-Hay-Atriplex-Nummularia-Levels.pdf
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Marc: |
LEADER 02157naa a2200337 a 4500 001 2150594 005 2023-01-03 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.4081/ijas.2015.3302$2DOI 100 1 $aMORENO, G. M. B. 245 $aMeat quality of lambs fed different saltbush hay (Atriplex nummularia) levels.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aClimate changes have increased soil and water salinity, compromising animal production especially in dry areas where scientists have become more interested in halophyte plants, like saltbush. The effects of saltbush hay levels (30, 40, 50 and 60%) were evaluated based on physical-chemical, nutritional and sensory parameters of Santa Inês lamb meat. Thirty-two 8-month-old castrated Santa Inês lambs, with initial weights of 22±1.97 kg were used; they were slaughtered after 60 days in the feedlot. The pH, colour, moisture, protein and cholesterol contents did not differ among treatments. Panelists observed a greater intensity of lamb smell and flavour (P=0.0035) in the meat of animals that received more concentrate in the diet. An increase in the inclusion of saltbush increased ash percentage (P=0.0232), total saturated (P=0.0035) and polyunsaturated (P=0.0287) fatty acids and reduced the lipids (P=0.0055) and the n-6:n-3 ratio (P=0.0058) of the meat. Therefore, saltbush hay can be used as a feeding resource in regions with problems of water and soil salinity because it does not impair the physicalchemical, nutritional and sensory quality of sheep meat. 650 $aAnimal production 650 $aAtriplex nummularia 650 $aÁgua 650 $aMudança Climática 650 $aProdução Animal 650 $aSalinidade 653 $aCarne de ovelha 653 $aErva sal 653 $aPlanta halófita 700 1 $aBIRBA, H. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aSAÑUDO, C. 700 1 $aSILVA SOBRINHO, A. G. 700 1 $aBUZANSKAS, M. E. 700 1 $aLIMA JÚNIOR, D. M. 700 1 $aALMEIDA, V. V. S. de 700 1 $aBOAVENTURA NETO, O. 773 $tItalian Journal of Animal Science, V. 14$gn. 2, p. 251-259, 2015.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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