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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  22/06/2016
Data da última atualização:  08/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ÍTAVO, L. C. V.; SOUZA, A. D. V. de; FAVARO, S. P.; ÍTAVO, C. C. B. F.; PETIT, H. V.; DIAS, A. M.; MORAIS. M. G.; COELHO, R. G.; REIS, F. A.; COSTA, J. A. A. da; ROSCOE, R.
Afiliação:  L. C. V. ÍTAVO, UFMS; A. D. V. de SOUZA, UCB; SIMONE PALMA FAVARO, CNPAE; C. C. B. F. ÍTAVO, UFMS; H. V. PETIT, Sherebrooke Research and Development Centre; A. M. DIAS, UFMS; M. G. MORAIS, UFMS; R. G. COELHO, UFMS; FERNANDO ALVARENGA REIS, CNPC; JOSE ALEXANDRE AGIOVA DA COSTA, CNPC; R. ROSCOE, Fundação MS.
Título:  Intake, digestibility, performance, carcass characteristics andmeat quality of lambs fed different levels of crambe meal inthe diet.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v. 216, p. 40-48, 2016.
DOI:  10.1016/j.anifeedsci.2016.02.015
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The aim of this study was to determine the effect of different levels of crambe meal (CM) in the diet as a substitute for soybean meal on feed intake, growth performance, blood parameters, carcass characteristics and meat quality of lambs. A total of 80 sheep predominantly from the Texel breed, 40 male (23.3 ± 0.98 kg) and 40 female (22.1 ± 0.95 kg) lambs, were fed 0, 64, 128 or 192 g/kg dry matter (DM) CM in the total mixed diet. Intake of DM increased in parallel with the level of CM inclusion in the diet and there was no effect of CM on digestibility and weight gain. The feed to gain ratio decreased as levels of CM increased in the diet. Yields of carcass and commercial cuts were similar among diets. The proportion of muscle and the muscle to bone ratio tended to decrease with higher CM level in the diet. Male and female lambs responded similarly to CM levels except for subcutaneous fat where there was a greater decrease in carcass of male than female lambs with increasing CM dietary level. Chemical composition and quality of the longissimus dorsi were similar among diets. These data suggest that there are no ill effects on carcass quality and animal performance when CM is provided at up to 192 g/kg DM in the diet of growing lambs fed a forage to concentrate ratio of 350-650.
Palavras-Chave:  Característica de carcaça; Carcass; Carcasses; Crambe; Lamb; Longissimus dorsi; Subproduto agroindustrial.
Thesagro:  Ácido graxo; Alimento alternativo; Alimento para animal; Cordeiro; Digestibilidade; Farelo; Ganho de peso; Nutrição animal; Ovino; Resíduo.
Thesaurus Nal:  Animal feeding; Carcass composition; Crambe abyssinica; Digestibility; Fatty acids; Lamb meat; Mutton; Sheep; Weight gain.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAE2891 - 1UPCAP - DD
CNPC32637 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  23/11/2011
Data da última atualização:  28/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  RUIZ, J. C.; D'AFONSECA, V.; SILVA, A.; ALI, A.; PINTO, A. C.; SANTOS, A. R.; ROCHA, A. A. M. C.; LOPES, D. O.; DORELLA, F. A.; PACHECO, L. G. C.; COSTA, M. P.; TURK, M. Z.; SEYFFERT, N.; MORAES, P. M. R. O.; SOARES, S. C.; ALMEIDA, S. S.; CASTRO, T. L. P.; ABREU, V. A. C.; TROST, E.; BAUMBACH, J.; TAUCH, A.; SCHNEIDER, M. P. C.; McCULLOCH, J.; CERDEIRA, L. T.; RAMOS, R. T. J.; ZERLOTINI, A.; DOMINITINI, A.; RESENDE, D. M.; COSER, E. M.; OLIVEIRA, L. M.; PEDROSA, A. L.; VIEIRA, C. U.; GUIMARAES, C. T.; BARTHOLOMEU, D. C.; OLIVEIRA, D. M.; SANTOS, F. R.; RABELO, E. M.; LOBO, F. P.; FRANCO, G. R.; COSTA, A. F.; CASTRO, I. M.; DIAS, S. R. C.; FERRO, J. A.; ORTEGA, J. M.; PAIVA, L. V.; ALMEIDA, J. F.; GOULART, L. R.; FERRO, M. I. T.; CARNEIRO, N. P.; FALCÃO, P. R. K.; GRYNBERG, P.; TEIXEIRA, S. M. R.; BROMMONSCHENKEL, S.; OLIVEIRA, S. C.; MEYER, R.; MOORE, R. J.; MIYOSHI, A.; OLIVEIRA, G. C.; AZEVEDO, V.
Afiliação:  CLAUDIA TEIXEIRA GUIMARAES, CNPMS; NEWTON PORTILHO CARNEIRO, CNPMS.
Título:  Evidence for reductive genome evolution and lateral acquisition of virulence functions in two Corynebacterium pseudotuberculosis strains.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Plos One, San Francisco, v. 6, n. 4, p. 1-16, 2011.
DOI:  10.1371/journal.pone.0018551
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: Corynebacterium pseudotuberculosis, a Gram-positive, facultative intracellular pathogen, is the etiologic agent of the disease known as caseous lymphadenitis (CL). CL mainly affects small ruminants, such as goats and sheep; it also causes infections in humans, though rarely. This species is distributed worldwide, but it has the most serious economic impact in Oceania, Africa and South America. Although C. pseudotuberculosis causes major health and productivity problems for livestock, little is known about the molecular basis of its pathogenicity. Methodology and Findings: We characterized two C. pseudotuberculosis genomes (Cp1002, isolated from goats; and CpC231, isolated from sheep). Analysis of the predicted genomes showed high similarity in genomic architecture, gene content and genetic order. When C. pseudotuberculosis was compared with other Corynebacterium species, it became evident that this pathogenic species has lost numerous genes, resulting in one of the smallest genomes in the genus. Other differences that could be part of the adaptation to pathogenicity include a lower GC content, of about 52%, and a reduced gene repertoire. The C. pseudotuberculosis genome also includes seven putative pathogenicity islands, which contain several classical virulence factors, including genes for fimbrial subunits, adhesion factors, iron uptake and secreted toxins. Additionally, all of the virulence factors in the islands have characteristics that indicate horizontal t... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análise de genoma; Genoma de C pseudotuberculosis; Ilhas de patogenicidade.
Thesagro:  Corynebacterium Pseudotuberculosis; Genética; Patógeno.
Thesaurus NAL:  Caseous lymphadenitis; Genome; Pathogenicity.
Categoria do assunto:  --
H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/47474/1/Evidence-reductive.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/53621/1/journal.pone.0018551.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS24020 - 1UPCAP - DD
CNPTIA16444 - 1UPCAP - DD
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