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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  04/06/1999
Data da última atualização:  26/04/2024
Autoria:  KATO, M. do S. A.
Afiliação:  MARIA DO SOCORRO ANDRADE KATO, CPATU.
Título:  Fire-free land preparation as an alternative to slash-and-burn agriculture in the bragantina region, eastern Amazon: crop performance and phosphorus dynamics.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  1998.
Páginas:  144 p.
ISBN:  3-89712-347-9
Idioma:  Inglês
Notas:  Doctoral Dissertation (Doctor of Agricultural Sciences) - George-August-University Göttingen, Göttingen.
Conteúdo:  Shifting cultivation is the most important agricultural land-use system in the Amazon region and the slash-and-bum practice is the traditional method for land preparation used by small farmers. During slash and buming, however, high amounts of nutrients are lost through volatilization. This fact, exacerbate by reduced fallow time, decreases the total nutrient stock offallow systems and compromises the system's sustainability. The objectives of this study were: I) to evaluate the effects of fire-free land preparation on crop performance and phosphorus dynamics; 2) to evaluate the importance of the use of chemical fertilizer in systems without the use of fire and 3) to select rice, maize, cowpea and cassava cultivars suitable for mulch systems. The studies were conducted in the community of Cumaru in the municipality of Igarapé Açu (Pará, Brazil) on two neighboring sites with 4-year-old (FV4y) and 10-year-old fallow vegetation (FVIOy). Three treatments for land preparation were tested with and without fertilizer. The treatments were: I) buming ± NPK fertilization; 2) mulching ± NPK fertilization; 3) incorporation of the fallow vegetation biomass into the soil ± NPK fertilization. Rice was planted followed by cowpea and cassava in two consecutive cropping periods. Yield characteristics of the crops as well as the phosphorus dynamics in the soil and uptake by the crops were evaluated. Furthermore, screening experiments were set up to evaluate the yield characteristics of a total... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Cowpea; Igarapé-Açu; Maize; Pará; Phosphate fertilizers.
Thesagro:  Arroz; Cobertura Morta; Feijão; Fertilizante Fosfatado; Fósforo; Mandioca; Matéria Orgânica; Milho; Vegetação Secundária.
Thesaurus Nal:  Amazonia; cassava; organic matter; phosphorus; rice; vegetation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU31742 - 1UPCTS - PP1998/016KAT1998/016
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  31/03/1992
Data da última atualização:  10/04/2018
Autoria:  ALMEIDA, A. M. R.
Afiliação:  ALVARO MANUEL RODRIGUES ALMEIDA, CNPSO.
Título:  Influência do pH sobre crescimento e esporulação de Corynespora cassiicola (Berk & Curt.) Wei em meio de batata-dextrose-agar em diferentes períodos de incubação.
Ano de publicação:  1977
Fonte/Imprenta:  Fitopatologia Brasileira, Brasilia, DF, v.2, n.2, p.175-177, jul. 1977.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Isolados de C. cassiicola obtidos a partir de lesoes em folhas e raizes de soja apresentaram crescimento lento em meio de BDA. Procurou-se determinar a faixa de pH que induza maior crescimento e esporulacao deste patogeno nesse meio. A faixa de pH testada variou de 4,0 a 8,0 com intervalos de 0,5. Apos 2, 4, 8 e 16 dias de incubacao determinou-se o diametro da colonia e a esporulacao. O maximo crescimento micelial e esporulacao ocorreram na faixa de pH de 6,5 a 7,5 apos 4, 8 e 16 dias de incubacao.
Palavras-Chave:  Disease; Fitopatologia; Fungus; Phytopathology; Soybean.
Thesagro:  Corynespora Cassiicola; Doença; Esporulação; Fungo; Soja.
Thesaurus NAL:  sporulation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/175235/1/Almeida-Influencia-do-ph-sobre.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO1200 - 1UPCAP - PP
CNPSO1200 - 2UPCAP - DD
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