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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
26/03/2008 |
Data da última atualização: |
15/06/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MORAIS, P. L. D. de; LIMA, L. C. de O.; MIRANDA, M. R. A. de; ALVES, J. D.; ALVES, R. E.; SILVA, J. D. |
Afiliação: |
Patricia Ligia Dantas de Morais, UFRSA; Luiz Carlos de Oliveira Lima, UFL; Maria Raquel Alcantara de Miranda, UFC; José Donizete Alves, UFC; Ricardo Elesbão Alves, CNPAT; José Daniel Silva, UFC. |
Título: |
Enzyme activities and pectin breakdown of sapodilla submitted to 1-methylcyclopropene. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v.43, n.1, p.15-20, 2008. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to investigate the influence of 1-methylcyclopropene (1-MCP) at 300 nL L-1 on activities of cell wall hidrolytic enzymes and pectin breakdown changes which Sapodilla (Manilkara zapota cv. Itapirema 31) cell wall undergoes during ripening. Sapodilla were treated with ethylene antagonist 1-MCP at 300 nL L-1 for 12 hours and then, stored under a modified atmosphere at 25ºC for 23 days. Firmness, total and soluble pectin and cell wall enzymes were monitored during storage. 1-MCP at 300 nL L-1 for 12 hours delayed significantly softening of sapodilla for 11 days at 25ºC. 1-MCP postharvest treatment affected the activities of cell wall degrading enzymes pectinmethylesterase and polygalacturonase and completely suppressed increases in beta-galactosidase for 8 days, resulting in less pectin solubilization. Beta-galactosidase seems relevant to softening of sapodilla and is probably responsible for modification of both pectin and xyloglucan-cellulose microfibril network. |
Palavras-Chave: |
amadurecimento. |
Thesagro: |
Sapoti. |
Thesaurus Nal: |
beta-galactosidase; Manilkara zapota; ripening. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/41978/1/43n01a03.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
20/11/1996 |
Data da última atualização: |
01/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OLIVEIRA, A. L.; FELICIO, P. E.; ALENCAR, M. M. de. |
Afiliação: |
A. L. OLIVEIRA, UFMG; P. E. FELÍCIO, UNICAMP; MAURICIO MELLO DE ALENCAR, CPPSE. |
Título: |
Efeito do peso de abate nos pesos da carcaça e dos componentes corpóreos de novilhos Nelore e mestiços Canchim-Nelore. |
Ano de publicação: |
1995 |
Fonte/Imprenta: |
Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia, v.47, n.6, p.809-818, 1995. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Carcass. |
Thesagro: |
Abate; Carcaça; Gado Canchim; Gado Nelore; Novilho; Peso. |
Thesaurus NAL: |
bullocks; Nellore; weight. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225635/1/EfeitoPesoAbate.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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