|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
17/11/2004 |
Data da última atualização: |
22/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
PEREZ, D. V.; CAMPOS, R. C. de. |
Afiliação: |
DANIEL VIDAL PEREZ, CNPS; REINALDO CALIXTO DE CAMPOS, PUC-RJ. |
Título: |
Solução do solo: importância e extração por centrifugação. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2003. |
Páginas: |
36 p. |
Série: |
(Embrapa Solos. Documentos, 48). |
ISSN: |
1517-2627 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Considerações sobre estudos de técnicas de extração da fase aquosa do solo. |
Thesagro: |
Centrifugação; Química do solo; Solução do solo. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPS/11579/1/doc48_2003_solucao_solo.pdf
|
Marc: |
LEADER 00634nam a2200193 a 4500 001 1337056 005 2023-03-22 008 2003 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a1517-2627 100 1 $aPEREZ, D. V. 245 $aSolução do solo$bimportância e extração por centrifugação.$h[electronic resource] 260 $aRio de Janeiro: Embrapa Solos$c2003 300 $a36 p. 490 $a(Embrapa Solos. Documentos, 48). 520 $aConsiderações sobre estudos de técnicas de extração da fase aquosa do solo. 650 $aCentrifugação 650 $aQuímica do solo 650 $aSolução do solo 700 1 $aCAMPOS, R. C. de
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
19/05/2021 |
Data da última atualização: |
19/05/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SILVA, V. M.; NARDELI, A. J.; MENDES, N. A. C.; ALCOCK, T. D.; ROCHA, M. de M.; PUTTI, F. F.; WILSON, L.; YOUNG, S. D.; BROADLEY, M. R.; WHITE, P. J.; REIS, A. R. dos. |
Afiliação: |
VINÍCIUS MARTINS SILVA, UNESP; ANA JÚLIA NARDELI, UNESP; NANDHARA ANGELICA CARVALHO MENDES, UNESP; THOMAS D. ALCOCK, School of Biosciences, University of Nottingham, Sutton Bonington, Leicestershire, LE12 5RD, UK; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; FERNANDO FERRARI PUTTI, UNESP; LOLITA WILSON, School of Biosciences, University of Nottingham, Sutton Bonington, Leicestershire, LE12 5RD, UK; SCOTT D. YOUNG, School of Biosciences, University of Nottingham, Sutton Bonington, Leicestershire, LE12 5RD, UK; MARTIN R. BROADLEY, School of Biosciences, University of Nottingham, Sutton Bonington, Leicestershire, LE12 5RD, UK; PHILIP J. WHITE, The James Hutton Institute, Invergowrie, Dundee, DD2 5DA, UK; ANDRÉ RODRIGUES DOS REIS, UNESP. |
Título: |
Application of sodium selenate to cowpea (Vigna unguiculata L.) increases shoot and grain Se partitioning with strong genotypic interactions. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, v. 67, 12678, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Backgorund: Cowpea is a crop widely used in developing countries due its rusticity. Besides its rich genotypic variability, most breeding programs do not explore its potential to improve elements uptake. Selenium (Se) is a scarce element in most soils, resulting in its deficiency being common in human diets. This study aimed to evaluate the interaction between biofortification with Se and genotypic variation in cowpea, on the concentrations of Se in roots, leaves + stem and grains. |
Palavras-Chave: |
Biofortificação; Qualidade do grão; Selenito de sódio. |
Thesagro: |
Selênio; Vigna Unguiculata. |
Thesaurus NAL: |
Biofortification. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223295/1/Silva-et-al-2021.pdf
|
Marc: |
LEADER 01443naa a2200313 a 4500 001 2131906 005 2021-05-19 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, V. M. 245 $aApplication of sodium selenate to cowpea (Vigna unguiculata L.) increases shoot and grain Se partitioning with strong genotypic interactions.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aBackgorund: Cowpea is a crop widely used in developing countries due its rusticity. Besides its rich genotypic variability, most breeding programs do not explore its potential to improve elements uptake. Selenium (Se) is a scarce element in most soils, resulting in its deficiency being common in human diets. This study aimed to evaluate the interaction between biofortification with Se and genotypic variation in cowpea, on the concentrations of Se in roots, leaves + stem and grains. 650 $aBiofortification 650 $aSelênio 650 $aVigna Unguiculata 653 $aBiofortificação 653 $aQualidade do grão 653 $aSelenito de sódio 700 1 $aNARDELI, A. J. 700 1 $aMENDES, N. A. C. 700 1 $aALCOCK, T. D. 700 1 $aROCHA, M. de M. 700 1 $aPUTTI, F. F. 700 1 $aWILSON, L. 700 1 $aYOUNG, S. D. 700 1 $aBROADLEY, M. R. 700 1 $aWHITE, P. J. 700 1 $aREIS, A. R. dos 773 $tJournal of Trace Elements in Medicine and Biology$gv. 67, 12678, 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|