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Registros recuperados : 184 | |
142. | | ALBINO, L. F. T.; FIALHO, F. B.; LIMA, G. J. M. M. de; GOMES, P. C.; BARBIERI, D. Utilizacao de subprodutos da industrializacao do oleo de soja em dietas para frangos de corte. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 30., 1993, Rio de Janeiro, RJ. Anais... Niteroi: SBZ, 1993. p.314 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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144. | | TAVERNARI, F. de C.; ALBINO, L. F. T.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P.; NERY, L. R.; VARGAS JÚNIOR, J. G. de; SILVA, J. H. V. da. Manejo da alimentação. In: ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P. Criação de frango e galinha caipira: sistema alternativo de criação de aves. Viçosa: Aprenda Fácil. p. 165-178. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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145. | | ROZA, L. da F.; TAVERNARI, F. de C.; SUREK, D.; SORDI, C.; ALBINO, L. F. T.; PAIANO, D.; BOIAGO, M. M.; PETROLLI, T. G.; CUNHA JUNIOR, A. Metabolizable energy and amino acid digestibility of mash and pelleted diets for broilers determined under different methodologies. Animal Feed Science and Technology, v. 235, p. 1-7, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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146. | | ALBINO, L. F. T.; VARGAS JÚNIOR, J. G. de; SILVA, J. H. V. da; TAVERNARI, F. de C.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P. Manejo dos ovos. . In: ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P. Criação de frango e galinha caipira: sistema alternativo de criação de aves. Viçosa: Aprenda Fácil. p. 151-163. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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148. | | TAVERNARI, F. de C.; SORDI, C.; DRECHMER, N.; ALBINO, L. F. T.; CRUZ, S. C. S.; CALDERANO, A. A; SUREK, D.; MAZZUCO, H.; BERTECHINI, A. G. Digestibilidade de cálcio de fosfato bicálcico e calcário calcítico para galinhas de postura. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE NUTRIÇÃO ANIMAL, 8., 2018, Campinas. Anais... Campinas: CBNA, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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150. | | DIANA, T. F.; ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; ROSTAGNO, H. S.; TEIXEIRA, A. de O.; CALDERANO, A. A. Efeito da idade, das fontes e da granulometria de calcários na digestibilidade aparente do cálcio para galinhas poedeiras. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL, 10.; CONGRESSO INTERNACIONAL DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL, 7., 2020, Viçosa, MG. Anais... Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2020. p. 241-244. SIMBRAS. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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151. | | TAVERNARI, F. de C.; LIMA, G. J. M. M. de; ALBINO, L. F. T.; MARASCA, S.; SORDI, C.; MANZKE, N. E. Performance of broilers (1-21 days) fed pelleted diets containing crude glycerin. In: REUNIÃO ANNUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 51, 2014, Barra dos Coqueiros. Anais ... Barra dos Coqueiros: SBZ, 2014. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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153. | | MEDEIROS, C. M.; BAETA, F. da C.; OLIVEIRA, R. F. M. de; TINOCO, I. de F. F.; ALBINO, L. F. T.; CECON, P. R. Equações para predição do desempenho, mortalidade e parâmetros fisiológicos de frangos de corte, em função do índice de temperatura de globo e umidade. Ciências Agrárias e Ambientais, Revista da UFAM, Manaus, v. 1, n. 1/2, p. 53-64, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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154. | | BARROS, V. R. S. M. de; MAIA, R. C.; FARIA, B. D.; BATISTA, L. da S.; TAVERNARI, F. de C.; ALBINO, L. F. T. Energia metabolizável de rações peletizadas e fareladas contendo diferentes níveis de glicerina para frangos de corte. In: SIMPÓSIO DE AVICULTURA DO NORDESTE, 2., 2014, João Pessoa. Anais... João Pessoa: Universidade Federal de Paraíba, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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155. | | SILVA, J. H. V. da; TAVERNARI, F. de C.; ALBINO, L. F. T.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P.; VARGAS JÚNIOR, J. G. Incubação dos ovos. In: ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P. Criação de frango e galinha caipira: sistema alternativo de criação de aves. Viçosa: Aprenda Fácil, p. 139-149. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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156. | | MEDEIROS, C. M.; BAÊTA, F. da C.; OLIVEIRA, R. F. M. de; TINÔCO, I. de F. F.; ALBINO, L. F. T.; CECON, P. R. Índice térmico ambiental de produtividade para frangos de corte. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v.9,n.4,p.660-665,out./dez., 2005. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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159. | | SILVA, E. P. da; RABELLO, C. B.; ALBINO, L. F. T.; LUDKE, J. V.; LIMA, M. B. de; DUTRA JUNIOR, W. M. Prediction of metabolizable energy values in poultry offal meal for broiler chickens. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 39, n. 10, p. 2237-2245, 2010. Disponível em: . Acesso em: 24 fev 2011. Projeto/Plano de Ação: 16.00.300.04-00. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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160. | | MAIA, R. C. P.; TAVERNARI, F. de C.; ALBINO, L. F. T.; PETROLLI, T. G.; BARROS, V. R. S. M. de; CARVALHO, B. R. de. Formação e qualidade dos ovos. In: ALBINO, L. F. T.; CARVALHO, B. R. de; MAIA, R. C.; BARROS, V. R. S. M. de. Galinhas poedeiras: criação e alimentação. Viçosa, MG: Aprenda Fácil, p. 271-345. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 184 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
13/11/2020 |
Data da última atualização: |
13/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MIRABILE, C. G.; ROCHA, G. C.; ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; BRITO, C. O.; NUNES, R. A.; OLIVEIRA, C. A.; DIAS, K. M. M.; VALE, B. G.; CALDERANO, A. A. |
Afiliação: |
CATHARINA G. MIRABILE, UFV; GABRIEL C. ROCHA, UFV; LUIZ FERNANDO TEIXEIRA ALBINO, UFV; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; CLAUDSON OLIVEIRA BRITO, UFS; RAYANNE A. NUNES, UFV; CARLOS A. OLIVEIRA, UFV; KELLY M. M. DIAS, UFV; BEATRIZ G. VALE, UFV; ARELE ARLINDO CALDERANO, UFV. |
Título: |
True ileal phosphorus digestibility of soybean meal for male and female broiler chickens. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Feed Science and Technology, v. 270. n. 114649, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2020.114649 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Abstratc: To determine the true ileal P digestibility coefficient of soybean meal (SBM), a total of 384 broilers (Cobb 500) at 21 days old, 192 males and 192 females, were arranged in a 3 ? 2 (three total P levels x sex) factorial assay in a completely randomized design, with eight replicates and eight birds per experimental unit. The levels of total P in the experimental diets were 2.8, 3.5 and 4.2 g/kg. Increases in total P levels were achieved with the exclusive inclusion of SBM. Diets were provided from 21 until 26 days old, when the ileal digesta of the birds were collected. After chemical analyses, the ileal digestible P content of the diets was plotted against total P concentration in a linear regression analysis. The slope of the regression line gives the true ileal P digestibility coefficient of SBM. There was no interaction between sex and total P of diets (P > 0.05). There was linear increase in ileal P digestible content (P < 0.001) with increasing levels of total P in the diets, according to the equation Y = 0.419X+2.350. In conclusion, the true ileal P digestibility coefficient in SBM estimated for male and female broilers chickens was 0.419. |
Palavras-Chave: |
Farelo de soja. |
Thesagro: |
Digestibilidade; Fósforo; Frango de Corte; Nutrição Animal. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Broiler chickens; Digestibility; Phosphorus; Soybean meal. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02232naa a2200361 a 4500 001 2126552 005 2020-11-13 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2020.114649$2DOI 100 1 $aMIRABILE, C. G. 245 $aTrue ileal phosphorus digestibility of soybean meal for male and female broiler chickens.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAbstratc: To determine the true ileal P digestibility coefficient of soybean meal (SBM), a total of 384 broilers (Cobb 500) at 21 days old, 192 males and 192 females, were arranged in a 3 ? 2 (three total P levels x sex) factorial assay in a completely randomized design, with eight replicates and eight birds per experimental unit. The levels of total P in the experimental diets were 2.8, 3.5 and 4.2 g/kg. Increases in total P levels were achieved with the exclusive inclusion of SBM. Diets were provided from 21 until 26 days old, when the ileal digesta of the birds were collected. After chemical analyses, the ileal digestible P content of the diets was plotted against total P concentration in a linear regression analysis. The slope of the regression line gives the true ileal P digestibility coefficient of SBM. There was no interaction between sex and total P of diets (P > 0.05). There was linear increase in ileal P digestible content (P < 0.001) with increasing levels of total P in the diets, according to the equation Y = 0.419X+2.350. In conclusion, the true ileal P digestibility coefficient in SBM estimated for male and female broilers chickens was 0.419. 650 $aAnimal nutrition 650 $aBroiler chickens 650 $aDigestibility 650 $aPhosphorus 650 $aSoybean meal 650 $aDigestibilidade 650 $aFósforo 650 $aFrango de Corte 650 $aNutrição Animal 653 $aFarelo de soja 700 1 $aROCHA, G. C. 700 1 $aALBINO, L. F. T. 700 1 $aTAVERNARI, F. de C. 700 1 $aBRITO, C. O. 700 1 $aNUNES, R. A. 700 1 $aOLIVEIRA, C. A. 700 1 $aDIAS, K. M. M. 700 1 $aVALE, B. G. 700 1 $aCALDERANO, A. A. 773 $tAnimal Feed Science and Technology$gv. 270. n. 114649, 2020.
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