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Registros recuperados : 184 | |
142. | | ALBINO, L. F. T.; FIALHO, F. B.; LIMA, G. J. M. M. de; GOMES, P. C.; BARBIERI, D. Utilizacao de subprodutos da industrializacao do oleo de soja em dietas para frangos de corte. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 30., 1993, Rio de Janeiro, RJ. Anais... Niteroi: SBZ, 1993. p.314 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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144. | | TAVERNARI, F. de C.; ALBINO, L. F. T.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P.; NERY, L. R.; VARGAS JÚNIOR, J. G. de; SILVA, J. H. V. da. Manejo da alimentação. In: ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P. Criação de frango e galinha caipira: sistema alternativo de criação de aves. Viçosa: Aprenda Fácil. p. 165-178. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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145. | | ROZA, L. da F.; TAVERNARI, F. de C.; SUREK, D.; SORDI, C.; ALBINO, L. F. T.; PAIANO, D.; BOIAGO, M. M.; PETROLLI, T. G.; CUNHA JUNIOR, A. Metabolizable energy and amino acid digestibility of mash and pelleted diets for broilers determined under different methodologies. Animal Feed Science and Technology, v. 235, p. 1-7, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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146. | | ALBINO, L. F. T.; VARGAS JÚNIOR, J. G. de; SILVA, J. H. V. da; TAVERNARI, F. de C.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P. Manejo dos ovos. . In: ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P. Criação de frango e galinha caipira: sistema alternativo de criação de aves. Viçosa: Aprenda Fácil. p. 151-163. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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148. | | TAVERNARI, F. de C.; SORDI, C.; DRECHMER, N.; ALBINO, L. F. T.; CRUZ, S. C. S.; CALDERANO, A. A; SUREK, D.; MAZZUCO, H.; BERTECHINI, A. G. Digestibilidade de cálcio de fosfato bicálcico e calcário calcítico para galinhas de postura. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE NUTRIÇÃO ANIMAL, 8., 2018, Campinas. Anais... Campinas: CBNA, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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150. | | DIANA, T. F.; ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; ROSTAGNO, H. S.; TEIXEIRA, A. de O.; CALDERANO, A. A. Efeito da idade, das fontes e da granulometria de calcários na digestibilidade aparente do cálcio para galinhas poedeiras. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL, 10.; CONGRESSO INTERNACIONAL DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL, 7., 2020, Viçosa, MG. Anais... Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2020. p. 241-244. SIMBRAS. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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151. | | TAVERNARI, F. de C.; LIMA, G. J. M. M. de; ALBINO, L. F. T.; MARASCA, S.; SORDI, C.; MANZKE, N. E. Performance of broilers (1-21 days) fed pelleted diets containing crude glycerin. In: REUNIÃO ANNUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 51, 2014, Barra dos Coqueiros. Anais ... Barra dos Coqueiros: SBZ, 2014. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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153. | | MEDEIROS, C. M.; BAETA, F. da C.; OLIVEIRA, R. F. M. de; TINOCO, I. de F. F.; ALBINO, L. F. T.; CECON, P. R. Equações para predição do desempenho, mortalidade e parâmetros fisiológicos de frangos de corte, em função do índice de temperatura de globo e umidade. Ciências Agrárias e Ambientais, Revista da UFAM, Manaus, v. 1, n. 1/2, p. 53-64, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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154. | | BARROS, V. R. S. M. de; MAIA, R. C.; FARIA, B. D.; BATISTA, L. da S.; TAVERNARI, F. de C.; ALBINO, L. F. T. Energia metabolizável de rações peletizadas e fareladas contendo diferentes níveis de glicerina para frangos de corte. In: SIMPÓSIO DE AVICULTURA DO NORDESTE, 2., 2014, João Pessoa. Anais... João Pessoa: Universidade Federal de Paraíba, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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155. | | SILVA, J. H. V. da; TAVERNARI, F. de C.; ALBINO, L. F. T.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P.; VARGAS JÚNIOR, J. G. Incubação dos ovos. In: ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; VIEIRA, R. A.; SILVA, E. P. Criação de frango e galinha caipira: sistema alternativo de criação de aves. Viçosa: Aprenda Fácil, p. 139-149. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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156. | | MEDEIROS, C. M.; BAÊTA, F. da C.; OLIVEIRA, R. F. M. de; TINÔCO, I. de F. F.; ALBINO, L. F. T.; CECON, P. R. Índice térmico ambiental de produtividade para frangos de corte. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v.9,n.4,p.660-665,out./dez., 2005. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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159. | | SILVA, E. P. da; RABELLO, C. B.; ALBINO, L. F. T.; LUDKE, J. V.; LIMA, M. B. de; DUTRA JUNIOR, W. M. Prediction of metabolizable energy values in poultry offal meal for broiler chickens. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 39, n. 10, p. 2237-2245, 2010. Disponível em: . Acesso em: 24 fev 2011. Projeto/Plano de Ação: 16.00.300.04-00. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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160. | | MAIA, R. C. P.; TAVERNARI, F. de C.; ALBINO, L. F. T.; PETROLLI, T. G.; BARROS, V. R. S. M. de; CARVALHO, B. R. de. Formação e qualidade dos ovos. In: ALBINO, L. F. T.; CARVALHO, B. R. de; MAIA, R. C.; BARROS, V. R. S. M. de. Galinhas poedeiras: criação e alimentação. Viçosa, MG: Aprenda Fácil, p. 271-345. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 184 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
05/12/2018 |
Data da última atualização: |
14/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
LELIS, G. R.; TAVERNARI, F. de C.; CALDERANO, A. A.; DALLA COSTA, F. A.; ALBINO, L. F. T.; ROSTAGNO, H. S.; BRITO, C. O.; ARAÚJO, V. A. G. de; RIBEIRO JÚNIOR, V. |
Afiliação: |
GUILHERME RODRIGUES LELIS, Vale Fertilizantes S/A.; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; ARELE ARLINDO CALDERANO, UFV; FILIPE ANTONIO DALLA COSTA, UNESP/Jaboticabal; LUIZ FERNANDO TEIXEIRA ALBINO, UFV; HORÁCIO SANTIAGO ROSTAGNO, UFV; CLAUDSON O. BRITO, UFS; VAGNER A. G. de ARAÚJO, IFNMG/Januária; VALDIR RIBEIRO JÚNIOR, UFS. |
Título: |
Digestible threonine-to-lysine ratio in diets for brown egg-laying hens. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Applied Poultry Research, pfy 057, 2018. |
DOI: |
10.3382/japr/pfy057. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: he objective of this study was to evaluate the levels of digestible threonine to determine the ideal digestible threonine-to-lysine ratio in the diet of brown egg-laying hens aged 42?54 wk. A total of 270 Dekalb Brown hens were used in a Completely randomized design (5 treatments × 9 replicates × 6 birds = 270 birds). Five different ratios of digestible threonine-to-lysine were evaluated: 66% (0.435% Thr dig), 70%, 74%, 78%, and 82%. The diets were formulated to satisfy the animals? nutritional requirements and amino acid relationships (2,950 Kcal/Kg ME and 14.81% CP), with the exception of threonine and lysine. The ratio of digestible threonineto-lysine was obtained by L-Threonine (98%) supplementation in place of starch. Parameters such as feed intake (g/bird/d), egg production (%), egg weight (g), egg mass (g), feed (kg/dz and g/g), relative weight of egg components (% yolk, albumen, and eggshell), and weight gain (g) were evaluated. As a result, feed intake, egg weight, relative weight of egg components, and weight gain were found not to be influenced by the digestible threonine-to-lysine ratio used. Egg production, egg mass, and feed conversion (kg/dz and g/g) displayed a quadratic effect for the different ratios used. Based on the results, the digestible threonine-to-lysine ratio recommended in the diets of laying hens between 42 and 54 wk of age is 72%, which corresponds to 0.478% of digestible threonine or 460 mg/bird/d of digestible threonine. |
Palavras-Chave: |
Poedeira; Produção de ovos; Treonina. |
Thesagro: |
Dieta; Galinha Para Postura; Lisina; Ovo. |
Thesaurus NAL: |
Diet; Egg masses; Egg production; Laying hens; Lysine; Threonine. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02513naa a2200385 a 4500 001 2100801 005 2019-01-14 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3382/japr/pfy057.$2DOI 100 1 $aLELIS, G. R. 245 $aDigestible threonine-to-lysine ratio in diets for brown egg-laying hens.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aAbstract: he objective of this study was to evaluate the levels of digestible threonine to determine the ideal digestible threonine-to-lysine ratio in the diet of brown egg-laying hens aged 42?54 wk. A total of 270 Dekalb Brown hens were used in a Completely randomized design (5 treatments × 9 replicates × 6 birds = 270 birds). Five different ratios of digestible threonine-to-lysine were evaluated: 66% (0.435% Thr dig), 70%, 74%, 78%, and 82%. The diets were formulated to satisfy the animals? nutritional requirements and amino acid relationships (2,950 Kcal/Kg ME and 14.81% CP), with the exception of threonine and lysine. The ratio of digestible threonineto-lysine was obtained by L-Threonine (98%) supplementation in place of starch. Parameters such as feed intake (g/bird/d), egg production (%), egg weight (g), egg mass (g), feed (kg/dz and g/g), relative weight of egg components (% yolk, albumen, and eggshell), and weight gain (g) were evaluated. As a result, feed intake, egg weight, relative weight of egg components, and weight gain were found not to be influenced by the digestible threonine-to-lysine ratio used. Egg production, egg mass, and feed conversion (kg/dz and g/g) displayed a quadratic effect for the different ratios used. Based on the results, the digestible threonine-to-lysine ratio recommended in the diets of laying hens between 42 and 54 wk of age is 72%, which corresponds to 0.478% of digestible threonine or 460 mg/bird/d of digestible threonine. 650 $aDiet 650 $aEgg masses 650 $aEgg production 650 $aLaying hens 650 $aLysine 650 $aThreonine 650 $aDieta 650 $aGalinha Para Postura 650 $aLisina 650 $aOvo 653 $aPoedeira 653 $aProdução de ovos 653 $aTreonina 700 1 $aTAVERNARI, F. de C. 700 1 $aCALDERANO, A. A. 700 1 $aDALLA COSTA, F. A. 700 1 $aALBINO, L. F. T. 700 1 $aROSTAGNO, H. S. 700 1 $aBRITO, C. O. 700 1 $aARAÚJO, V. A. G. de 700 1 $aRIBEIRO JÚNIOR, V. 773 $tJournal of Applied Poultry Research, pfy 057, 2018.
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