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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  13/09/2021
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; NASSU, R. T.
Afiliação:  LUCIMARA APARECIDA FORATO, CNPDIA; RUBENS BERNARDES FILHO, CNPDIA; LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE.
Título:  Active edible coatings in meat.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  CAB Reviews, v. 16, n. 038, 2021.
Páginas:  1 - 9
DOI:  10.1079/PAVSNNR202116038
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Meat is a perishable product due to its protein and high-water activity (Aw) and is thus prone to microbial and oxidative processes, which lead to spoilage and undesirable changes in meat physicochemical characteristics. Edible coatings, combined with antioxidant and antimicrobial substances, have been used to improve meat shelf life by creating an oxygen barrier against lipid oxidation, acting as an antimicrobial agent, and to keep meat color. Here, we reviewed the use of active edible coatings and their effects on physicochemical and sensory characteristics of chicken, pork, beef, lamb meat, and fish.
Palavras-Chave:  Active packaging; Muscle foods; Protein.
Thesaurus Nal:  Antimicrobial packaging; Antioxidants; Polysaccharides.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA17824 - 1UPCAP - DDPROCI.21/762021/77
CPPSE25421 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00133FOR2021.00152
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  15/12/2009
Data da última atualização:  27/05/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BOLONHEZI, D.; ABREU, M. F.; MUTTON, M. A.; JUSTO, C. L.; MARTINS, A. M. L; GODOY, I. J.; CERDEIRA, A. L.
Afiliação:  DENIZART BOLONHEZI, IAC; MÔNICA F. ABREU, IAC; MIGUEL A. MUTTON, FCA/UNESP; CÉLIO L. JUSTO, Instituto de Zootecnia; ANTONIO M. L. MARTINS, IAC; IGNÁCIO J. GODOY, IAC; ANTONIO LUIZ CERDEIRA, CNPMA.
Título:  Nutrient content in aboveground biomass of Brazilian peanut cultivars in conservation tillage on sugarcane straw and pasture area.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL PLANT NUTRITION COLLOQUIUM, 16., 2009, Sacramento, California. Proceedings... Davis: University of California, 2009.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fields studies were conducted in 2004/2005 in order to evaluate the effects of tillage on nutrient content in aboveground biomass of two peanut cultivars, cultivated in rotation after mechanical harvested sugarcane and pastures. These trials were carried out in two types of soils; Oxisol and Ultisol, respectively in Ribeir?ao Preto and Mirassol, S?ao Paulo State, Brazil. The experimental design was split-plot with four replications. Tillage treatments (conventional, minimum and no-tillage) were main plots while sub-plots were peanut genotypes IAC-Tatu ST (Valencia market-type, erect growth habit, red seed coat, maturity range around 100 days after planting) and IAC-Caiap´o (Runner market-type, prostate growth habit, pink testa, maturity range more than 135 days). From 15 to 90 days after emergence, samples of leaves and stems were harvested, dried, weighted and ground to determine macro and micronutrient concentration. At 75 days after sowing, the cultivar IAC-Caiap´o showed higher contents of N, P, K, Cu, and Zn while IAC-Tatu presented higher concentrations of Ca, Mg, and S. Zn content was higher in conservation tillage than in conventional, mainly in Oxisoil for both of cultivars.
Thesagro:  Amendoim; Cana de açúcar; Pastagem.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143476/1/2009AA-067.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA8501 - 1UPCAA - DD2009AA_067
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