|
|
Registros recuperados : 314 | |
115. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SBAMPATO, C. G.; ABREU, L. R. de; FURTADO, M. M. Queijo gorgonzola fabricado com leite pasteurizado por ejetor de vapor e HTST: parâmetros físicos-químicos e sensoriais, Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 1, p. 191-200, jan. 2000. Título em inglês: Gorgonzola type cheese manufactured with milk pasteurized by the HTST and steam ejector systems: physic-chemical and sensory parameters. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Acesso ao objeto digital](/consulta/web/img/pdf.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
119. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FURTADO, R. C.; ABREU, L. S. de; FURTADO, A. T. Sistemas agroflorestais: a experiência de uma cooperativa de agricultores familiares em Bragança Paulista, SP. Cadernos de Ciência & Tecnologia, Brasília, DF, v. 35, n. 3, p. 427-451, set./dez. 2018 Título em inglês: Agroforestry systems: the experience of a cooperative of family farmers in Bragança Paulista, State of São Paulo, Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Unidades Centrais. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Acesso ao objeto digital](/consulta/web/img/pdf.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
Registros recuperados : 314 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
07/03/2012 |
Data da última atualização: |
07/03/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BELLON, S.; LAMINE, C.; OLLIVIER, G.; ABREU, L. S. de. |
Afiliação: |
STÉPHANE BELLON, INRA; CLAIRE LAMINE, INRA; GUILLAUME OLLIVIER, INRA; LUCIMAR SANTIAGO DE ABREU, CNPMA. |
Título: |
The relationships between organic farming and agroecology. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
ISOFAR SCIENTIFIC CONFERENCE, 3.; IFOAM ORGANIC WORLD CONGRESS, 17., 2011, Gyeonggi Paldang. Organic is life. Knowledge for tomorrow: proceedings. Bonn: ISOFAR, 2011. p. 235-238. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: While acknowledging an extension of agroecology in the organic sector and a growing influence of agroecology in the academic world, we explore their relationships. These relationships cannot be reduced to an opposition between a scientific field and a practical domain. A Brazilian case study based on the analysis of researchers and social actors trajectories exemplifies the diversity of existing relations, whether inclusive or exclusive. With a literature review, this allows characterising the specific attributes of both organic agriculture and agroecology. We discuss them in the light of current challenges for organic farming research and development. |
Palavras-Chave: |
Agroecologia; Comparative analysis. |
Thesagro: |
Agricultura alternativa; Produção orgânica. |
Thesaurus NAL: |
Agroecology; alternative farming; Organic production. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/55374/1/2011AA54.pdf
|
Marc: |
LEADER 01465nam a2200229 a 4500 001 1917959 005 2012-03-07 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBELLON, S. 245 $aThe relationships between organic farming and agroecology.$h[electronic resource] 260 $aISOFAR SCIENTIFIC CONFERENCE, 3.; IFOAM ORGANIC WORLD CONGRESS, 17., 2011, Gyeonggi Paldang. Organic is life. Knowledge for tomorrow: proceedings. Bonn: ISOFAR, 2011. p. 235-238.$c2011 520 $aAbstract: While acknowledging an extension of agroecology in the organic sector and a growing influence of agroecology in the academic world, we explore their relationships. These relationships cannot be reduced to an opposition between a scientific field and a practical domain. A Brazilian case study based on the analysis of researchers and social actors trajectories exemplifies the diversity of existing relations, whether inclusive or exclusive. With a literature review, this allows characterising the specific attributes of both organic agriculture and agroecology. We discuss them in the light of current challenges for organic farming research and development. 650 $aAgroecology 650 $aalternative farming 650 $aOrganic production 650 $aAgricultura alternativa 650 $aProdução orgânica 653 $aAgroecologia 653 $aComparative analysis 700 1 $aLAMINE, C. 700 1 $aOLLIVIER, G. 700 1 $aABREU, L. S. de
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|