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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  16/09/2014
Data da última atualização:  21/10/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASSUR, R. de C. M. R.; PEREIRA, G. E.; ALVES, J. A.; LIMA, L. C. de O.
Afiliação:  GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV.
Título:  Chemical characteristics of grape juices from different cultivar and rootstock combinations.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 49, n. 7, p. 540-545, 2014.
Idioma:  Inglês
Notas:  DOI: 10.1590/S0100-204X2014000700006
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the influence of different combinations of grape cultivars and rootstocks on chemical characteristics of grape juices. Six treatments were evaluated, consisting of combinations between the Isabel Precoce and BRS Cora grape cultivars and the 'IAC 766', 'IAC 313', and 'IAC 572' rootstocks. Approximately 10 L of juice were obtained per treatment. Analyses of color, total soluble solids content, pH, anthocyanins, total phenolics, total sugars, and quantification and identification of biogenic amines by HPLC were performed. Biogenic amines, such as putrescine, cadaverine, spermidine, and spermine, were found in all evaluated cultivars. By principal component analysis (PCA), treatments can be divided into two groups, according to the cultivar. Juices obtained from 'Isabel Precoce' are characterized by higher levels of total sugar content and soluble solids; however, juices from 'BRS Cora' are positively correlated with phenolic content, anthocyanins, and color and acidity parameters. The differences found by PCA for juices from the Isabel Precoce and BRS Cora cultivars indicate that, regardless of the rootstock used, the most important factor in the chemical characterization of juices is the grape cultivar.
Palavras-Chave:  Amina biogência; Aminas biogênicas; Análise de componenetes principais; Antocianinas; Características químicas; Fenólico; Fenólicos; Suco de uva.
Thesagro:  Antocianina; Porta enxerto; Propriedade físico-química; Uva; Viticultura; Vitis Labrusca.
Thesaurus Nal:  Anthocyanins; Biogenic amines; Grapes; Principal component analysis.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110334/1/Pereira-PAB.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/203741/1/Chemical-characteristics-of-grape-juices-trom-different-cultivar-and-rootstock-combinations.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/108655/1/Chemical-characteristics.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE56722 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CNPUV15387 - 1UPCAP - DD
CPATSA53431 - 1UPCAP - PP
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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  27/10/2010
Data da última atualização:  29/05/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, F. A. D.; PENA, G. C.; ABREU, C. S.; LANA, U. G. P.; SABATO, E. O.; GUIMARAES, P. E. O.; PACHECO, C. A. P.; GUIMARAES, L. J. M.; PARENTONI, S. N.; GUIMARAES, C. T.; SOUZA, I. R. P.; JARDIM-BELICUAS, S. N.
Afiliação:  UNIFEMM; UNIFEMM; UNIFEMM; UBIRACI GOMES DE PAULA LANA, CNPMS; ELIZABETH DE OLIVEIRA SABATO, CNPMS; PAULO EVARISTO DE O GUIMARAES, CNPMS; CLESO ANTONIO PATTO PACHECO, CNPMS; LAURO JOSE MOREIRA GUIMARAES, CNPMS; SIDNEY NETTO PARENTONI, CNPMS; CLAUDIA TEIXEIRA GUIMARAES, CNPMS; ISABEL REGINA PRAZERES DE SOUZA, CNPMS; SILVIA NETO JARDIM BELICUAS, CNPMS.
Título:  Introgressão assistida por marcadores moleculares para a resistência ao mosaico comum em milho.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 56., 2010, Guarujá. Resumos... Ribeirão Preto: SBG, 2010. p. 197.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Mapeamento de QTL; Resistência a doença.
Thesagro:  Marcador molecular; Milho; Zea mays.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/64302/1/Introgressao-assistida.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS23074 - 1UPCRA - DD
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