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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  26/01/2008
Data da última atualização:  12/09/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  TREPTOW, R. deO.; CASTRO, L. A. S.; SCHÜNEMANN, A. P. P.
Título:  Estudo de consumo e qualidade de ameixas - in natura - teste de laboratório.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO NACIONAL DE LA SOCIEDAD URUGUAYA DE HORTIFRUTICULTURA, 11.; CONGRESO PANAMERICANO PROMOCIÓN DEL CONSUMO DE FRUTAS Y HORTALIZAS, 3., 2007, Montevideo. Resumos... Montevideo : Sociedad Uruguaya de Hortifruticultura, 2007.
Volume:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT10296 - 1UPCPL - --002952007.00295
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  26/06/2013
Data da última atualização:  17/09/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  KRZYZANOWSKI, F. C.
Afiliação:  FRANCISCO CARLOS KRZYZANOWSKI, CNPSO.
Título:  The role of quality evaluation in seed production as exemplified by soybean seed production.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: ISTA CONGRESS; ISTA SEED SYMPOSIUM, 30., 2013, Antalya. Bassersdorf: International Seed Testing Association, 2013.
Páginas:  p. 12.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  To reach the standards of seed certification systems several quality parameters should be followed: genetic and physical purities, physiological quality and seed health. Genetic purity is the basis to reach high cultivar quality in seed production. The fundamental steps to produce soybean breeder seed are the selection of typical plants of the required cultivar, threshing each plant individually, multiplication of plant per line and line per block, and genetic analysis of each generation based on seed morphological genetic descriptors. Nowadays, application of molecular markers, originating from seed biotechnology, can be used alongside the above procedures to ensure genetic purity throughout seed production under the certification system. The use of measurements of physiological quality (germination and vigour) at several stages in seed production will be illustrated by reference to soybean seed production in Brazil. Categories of tetrazolium staining (TZ) have been developed to indicate seed vigour as well as germination. Experience in the use of TZ to monitor and maintain quality during harvesting, drying, processing, storage and delivery will be described. Seed health is assured through seed pathology tests, such as the blotter test, which, along with the results of the tetrazolium test offers a complete diagnosis of soybean seed quality, supporting the correct decision for seed treatment. High vigour, healthy and genetically pure soybean seeds produce seedlings and plan... Mostrar Tudo
Thesagro:  Semente; Soja.
Thesaurus NAL:  Seeds; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO34495 - 1UPCRA - PP631.5210202I871a
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