Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  25/11/2015
Data da última atualização:  12/04/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MACHADO, C. de A.; RESENDE, L. A.; OLIVEIRA, A. C. de A.; ARAUJO, A. G. de; LEDO, A. da S.; RAMOS, S. R. R.
Afiliação:  ANA DA SILVA LEDO, CPATC; SEMIRAMIS RABELO RAMALHO RAMOS, CPATC.
Título:  Sobrevivência de plúmulas criopreservadoas de coqueiro anão verde do Brasil de jiqui (avebrj).
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTURA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 20.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 7., 2015, Piracicaba - SP. Anais... Piracicaba - SP: ESALQ - UPS, 2015.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo do trabalho foi avaliar o efeito de soluções crioprotetoras e tempos de imersão na sobrevivência de plúmulas criopreservados de coqueiro anão verde do Brasil de Jiqui (AVeBrJ), como alternativa para a conservação de recursos genéticos de coqueiro.
Palavras-Chave:  Cocos; Cocos nucifera L; Recursos genéticos.
Thesagro:  Conservação; Recurso natural.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/133952/1/ResumoCBFPO-218.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC24279 - 1UPCRA - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  23/04/2012
Data da última atualização:  16/04/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SOUZA, R. A.; TELLES, T. S.; MACHADO, W.; HUNGRIA, M.; TAVARES FILHO, J.; GUIMARÃES, M. de F.
Afiliação:  ROSINEI APARECIDA SOUZA, UEL; TIAGO SANTOS TELLES, UEL; WLAQUÍRIA MACHADO, UEL; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO; JOÃO TAVARES FILHO, UEL; MARIA DE FÁTIMA GUIMARAES, UEL.
Título:  Effects of sugarcane harvesting with burning on the chemical and microbiological properties of the soil.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Agriculture, Ecosystems & Environment, v. 155, jul. 2012.
DOI:  10.106/j.agee.2012.03.012
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soil microbial biomass represents an important and strategic reservoir of plant nutrients that can be quickly altered due to different soil and crop managements. In this context, the aim of this study was to evaluate the influence of sugarcane harvesting systems, with or without burning, on the chemical and biological properties of the soil. The experiment was conducted on a dystrophic red latosol (Oxisol) soil in 2008, in a commercial area of a sugarcane factory in the municipality of Paraguac¸ u Paulista, São Paulo state, Brazil. The treatments included areas previously burned, areas with mechanical harvesting and no burning and native forest. Soil samples were collected immediately after the sugarcane harvest from the treatments at a depth of 0?20 cm. The parameters evaluated were: microbial biomass C and N (MB-C and MB-N), total organic C (TOC), recalcitrant C (R-C), labile-C (L-C), total nitrogen (TN), pH, exchangeable cations (Ca2 + + Mg2 + and K+), exchangeable (Al3+) and potential (H+ + Al3+) acidity, and P available in the soil. Soil chemical fertility under the sugarcane without burning was better than under sugarcane with burn. The TOC values for native forest and for the harvesting without burn were higher than those under the sugarcane with burn (148% and 54%, respectively). This superiority was also confirmed for TN, L-C and R-C. An even more significant difference was found under natural forest and sugarcane without burn for MB-C, which was 222% higher under n... Mostrar Tudo
Thesagro:  Solo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO33013 - 1UPCAP - PP1204712047
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional