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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
19/09/2006 |
Data da última atualização: |
06/01/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CHAGAS, E. C.; VAL, A. L. |
Afiliação: |
Edsandra Campos Chagas, CPAA; Adalberto L. Val, Inpa. |
Título: |
Ascorbic acid reduces the effects of hypoxia on the Amazon fish tambaqui. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Fish Biology, v. 69, p. 608-612, 2006. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Juveniles of tambaqui Colossoma macropomum were fed diets containing 0, 100 and 500 mg of L-ascorbic acid (AA) per kg of feed for 10 weeks. Subsequently exposed to acute hypoxia for 6 h, the animals fed with high levels of AA exhibited no changes in blood pH and plasma glucose and reduced levels of lipid peroxidation. Thus, AA-enriched diets reduce the effects of hypoxia insult on juveniles of C. macropomum. |
Palavras-Chave: |
Estresse. |
Thesagro: |
Colossoma Macropomum; Nutrição Animal; Tambaqui; Vitamina C. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00932naa a2200193 a 4500 001 1678864 005 2015-01-06 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCHAGAS, E. C. 245 $aAscorbic acid reduces the effects of hypoxia on the Amazon fish tambaqui. 260 $c2006 520 $aJuveniles of tambaqui Colossoma macropomum were fed diets containing 0, 100 and 500 mg of L-ascorbic acid (AA) per kg of feed for 10 weeks. Subsequently exposed to acute hypoxia for 6 h, the animals fed with high levels of AA exhibited no changes in blood pH and plasma glucose and reduced levels of lipid peroxidation. Thus, AA-enriched diets reduce the effects of hypoxia insult on juveniles of C. macropomum. 650 $aColossoma Macropomum 650 $aNutrição Animal 650 $aTambaqui 650 $aVitamina C 653 $aEstresse 700 1 $aVAL, A. L. 773 $tJournal of Fish Biology$gv. 69, p. 608-612, 2006.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 3 | |
2. |  | AZEVEDO, R. de; LUNZ, A. M.; MONTEIRO, O. M.; SOUZA, H. S.; PINTO, E. S.; LECHINOSKI, A. Effects of insecticides to control cicadas Quesada Gigas Olivier (Hemiptera: cicadidae) in reforestation areas with "paricá" (Schizolobium parahyba var. amazonicum) in Pará state. In: INTERNATIONAL WORKSHOP ON CROP PROTECTION CHEMISTRY IN LATIN AMERICA, 3., 2009, Rio de Janeiro. Environment, safety and regulation: abstracts, posters and lectures. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2009. (Embrapa Solos. Documentos, 112).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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3. |  | LUNZ, A. M.; AZEVEDO, R. de; MOURÃO JUNIOR, M.; MONTEIRO, O. M.; LECHINOSKI, A.; ZANETI, L. Z. Método para monitoramento de ninfas de cigarras e controle com inseticidas em reflorestamentos com paricá. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 45, n. 7, p. 631-637, jul. 2010.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 3 | |
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