BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  17/02/2017
Data da última atualização:  07/06/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  REBONATTI, M. D.; FABRICE, C. E.; SANTOS, J. M. F.; HEINRICHS, R.; SOARES FILHO, C. V.; MOREIRA, A.
Afiliação:  UNESP Dracena; UNESP Araçatuba; UNESP Dracena; UNESP Dracena; ADONIS MOREIRA, CNPSO.
Título:  Chemical attributes of soil and forage yield of pasture recovered with phosphate fertilization and soil management.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, [S. l.], v. 47, n. 18, p. 2069-2076, 2016.
DOI:  10.1080/00103624.2016.1228939
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Extensive and semi-extensive pastures are the basis of Brazilian livestock production. However, much of it is degraded or in degradation process, with low stocking rate per area. Even with this problem, this management type is 60% and 50% of Australia ’s and the United States’ production costs, respectively. In order to research alternatives for Urochloadecumbens degraded pasture recovery in an Oxisol, Stylosanthes (Stylosanthes spp.) “ Campo Grande ” cultivar was introduced and phosphate fertilization was applied. The experimental design was of randomized blocks, 7 × 2 × 2 factorial design, with four replicates, involving seven systems to introduction (U.decumbens control; partial desiccation with 1.5 L ha?1 glyphosate, total desiccation with 3.0 L ha?1glyphosate; direct planting; scarification, harrowing, and plowing + harrowing), phosphate fertilizer presence or absence, and two evaluation periods. “ Campo Grande ” Stylosanthes legume introduction increased shoot dry weight (SDW) yield, except in direct planting. Phosphorus fertilization increased SDW yield only in the first period, and Stylosanthes introduction in the pasture has not changed soil chemical properties. Phosphorus (P) fertilization also provided available Pand exchangeable calcium (Ca2+) content in the soil increase, in addition to sum of bases and cation exchange capacity increase.
Thesagro:  Fertilidade do Solo; Pastagem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO37314 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoCOHEN, K. de O.; JACKIX, M. de N. H. Estudo do liquor de cupuaçu. Ciência e Tecnologia de Alimentos, v. 25, n. 1, p. 182-190, jan./mar. 2005.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCOHEN, K. de O.; JACKIX, M. de N. H. Obtenção e caracterização física, química e físico-química de liquor de cupuaçu e de cacau. Brazilian Journal of Food Technology, v. 7, n. 1, p. 57-67, jan./jun. 2004.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCOHEN, K. de O.; LUCCAS, V.; SOUSA, M. V. de; JACKIX, M. de N. H. Processamento tecnológico das amêndoas de cacau e de cupuaçu. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2003. 36 p. (Embrapa Amazônia Oriental. Documentos, 178).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCOHEN, K. de O.; MATTIETTO, R.; JACKIX, M. de N. H. Processo de torração das amêndoas e nibs de cupuaçu (Theobroma grandiflorum). Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2004. 24 p. (Embrapa Amazônia Oriental. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 35).
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amazônia Oriental.
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5.Imagem marcado/desmarcadoCOHEN, K. de O.; JACKIX, M. de N. H.; SOUSA, M. V. de. Otimização do processo de temperagem de produto análogo de chocolate ao leite elaborado com amêndoas de cacau e de cupuaçu. Brazilian Journal of Food Technology, v. 7, n. 2, p. 115-127, jul./dez. 2004.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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6.Imagem marcado/desmarcadoCOHEN, K. de O.; SOUSA, M. V. de; JACKIX, M. de N. H. Otimização do processo de temperagem de produto análogo de chocolate ao leite elaborado a partir de amêndoas de cupuaçu (liquor e gordura). Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2004. 41 p. (Embrapa Amazônia Oriental. Documentos, 196).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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7.Imagem marcado/desmarcadoCOHEN, K. de O.; SOUSA, M. V. de; JACKIX, M. de N. H. Parâmetros físicos e aceitabilidade sensorial de chocolate ao leite e de produtos análogos elaborados com liquor e gordura de cupuaçu. Brazilian Journal of Food Technology, v. 8, n. 1, p. 17-23, jan./mar. 2005.
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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8.Imagem marcado/desmarcadoCOHEN, K. de O.; LUCCAS, V.; JACKIX, M. de N. H. Revisão: temperagem ou pré-cristalização do chocolate. Brazilian Journal of Food Technology, v. 7, n. 1, p. 23-30, jan./jun. 2004.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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9.Imagem marcado/desmarcadoCOHEN, K. de O.; SOUSA, M. V.; SOARES, M. da S.; JACKIX, M. de N. H.; GONÇALVES, L. A. G. Estudo da produção de chocolate ao leite e de produto análogo elaborado com liquor e gordura de cupuaçu. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 5., 2003, Campinas. Resumos... Campinas: UNICAMP, 2003. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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