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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  22/10/2014
Data da última atualização:  02/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SCHMITT, D. E.; GATIBONI, L. C.; GIROTTO, E.; LORENSINI, F.; MELO, G. W. B. de; BRUNETTO, G.
Afiliação:  GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV.
Título:  Phosphorus fractions in the vineyard soil of the Serra Gaúcha of Rio Grande do Sul, Brazil.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, Campina Grande, v. 18, n. 2, p. 134-140, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The study aimed to evaluate the accumulation of P fractions in a vineyard soil profile with successive applications of phosphate fertilizers. In January 2010 an area was selected of native forest and a vineyard at age 33 with a history of phosphate fertilizer application, in Bento Gonçalves, Rio Grande do Sul state. Soil samples were collected from 0-5, 5-10 and 10-20 cm layers, prepared and submitted to chemical fractionation of P. The excessive application of phosphate fertilizers during 33 years in the vineyard soil increased the levels of organic and inorganic P until the 20 cm layer in all P fractions. The highest levels of P in the vineyard soil were found mainly in the labile fractions extracted with anion exchange resin and NaHCO3, which indicates high nutrient availability to plants, but also indicates the potential of transfer of solution from soil to surface run-off or percolated through the soil profile, which represents greater potential for contamination of surface and subsurface waters.
Palavras-Chave:  Adubação fosfatada; Contaminação ambiental; Vinhedo.
Thesagro:  Contaminação; Fertilizante fosfatado; Fósforo; Solo; Viticultura; Vitis vinifera.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110353/1/Melo-RBEAA.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV15393 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/12/2020
Data da última atualização:  22/12/2020
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  KIILL, L. H. P.; KATO, H. C. de A.; CALEGARIO, F. F. (ed.).
Afiliação:  LUCIA HELENA PIEDADE KIILL, CPATSA; HELLEN CHRISTINA DE ALMEIDA KATO, CNPASA; FAGONI FAYER CALEGARIO, CNPMA.
Título:  Good health and well-being: contributions of Embrapa.
Título original:  Saúde e bem-estar: contribuições da Embrapa.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa, 2020.
Páginas:  49 p.
Descrição Física:  PDF: il. color.
Série:  (Sustainable Development Goals, 3).
ISBN:  978-65-86056-45-7
Idioma:  Inglês
Notas:  Translated by Paulo de Holanda Morais.
Conteúdo:  This publication aims to discuss and present the contributions of Embrapa to SDG 3, whose theme is good health, aiming to ensure a healthy life and promote well-being for all, at all ages.
Palavras-Chave:  Bem Estar; Saúde humana.
Thesagro:  Desenvolvimento Sustentável; Produção Integrada; Qualidade de Vida; Segurança Alimentar.
Thesaurus NAL:  Quality of life; Social environment.
Categoria do assunto:  --
B Sociologia Rural
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219358/1/SDG-03.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA982 - 1UPCLV - DD20202020
CPATSA59308 - 1UPCLV - DD
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