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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  04/05/2015
Data da última atualização:  03/05/2017
Autoria:  KINUPP, V. F.; LORENZI, H.
Título:  Plantas alimentícias não convencionais (PANC) no Brasil: guia de identificação, aspectos nutricionais e receitas ilustradas.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  São Paulo: Instituto Plantarum de Estudos da Flora, 2014
Páginas:  768 p.
ISBN:  978-85-86714-46-7
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Alimentos naturais; Plantas alimentícias.
Thesagro:  Nutrição.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA15471 - 1ADDLV - PP581.632K567p2017.00002
CPAA29671 - 1ADDLV - PP581.632K567p2015.00103
CPAA29671 - 2ADDLV - PP581.632K567p2015.0126
CPAF-AP17666 - 1ADDLV - PP581.632K567p2017.00003
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  17/09/2013
Data da última atualização:  09/04/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FREITAS, S. T. de; MITCHAM, E. J.
Afiliação:  SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; ELIZABETH JEANNE MITCHAM.
Título:  Quality of pitaya fruit (Hylocereus undatus) as influenced by storage temperature and packaging
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Scientia Agrícola, Piracicaba, v. 70, n. 4, p. 257-262, jul./ago. 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pitaya (Hylocereus undatus) is an exotic non-climacteric fruit that reaches its best eating quality when harvested ripe, decreasing thereafter during storage. Our objectives were to determine the best combination of storage temperature and use of perforated plastic bags to maintain the postharvest quality of the fruit. Fruits were stored at 5, 7, or 10 ºC with and without a perforated plastic bag for 20 days, followed by five days at 20 ºC without the bag for shelf-life determination. Storage at 5 ºC, followed by 7 ºC maintained better visual appearance of the pitaya fruit after 20 days, by reducing decay incidence and severity, and maintaining greener bracts compared with fruit stored at 10 ºC. Pitaya fruit stored at 5 ºC without a perforated plastic bag showed no decay after storage and shelf-life. In general, higher temperatures and the use of a perforated plastic bag increased decay incidence, as well as decay severity after storage and shelf-life conditions. At all temperatures, fruit stored in a perforated plastic bag had lower weight loss during storage. After shelf-life, weight loss was highest in fruit stored at higher temperatures. Storage of fruits at 5 ºC resulted in minor chilling injury symptoms in the outer flesh tissue, close to the peel. Storage at 5 ºC without a perforated plastic bag was the best condition to maintain the postharvest quality of the pitaya fruit.
Palavras-Chave:  Pitahaya.
Thesagro:  Armazenamento; Hylocereus undatus; Pitaya; Pós-colheita; Temperatura.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89545/1/Sergio-1-2013.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA50691 - 1UPCAP - DD
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