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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
18/07/2011 |
Data da última atualização: |
26/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
REIS, R. C.; MINIM, V. P. R.; BOLINI, H. M. A.; DIAS, B. R. P.; MINIM, L. A.; CERESINO, E. B. |
Afiliação: |
RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; Valéria Paula Rodrigues Minim, UFV; Helena Maria André Bolini, USP; Beatriz Rodrigues Pimentel Dias, UFV; Luis Antônio Minim, UFV; Elaine Berger Ceresino, UFV. |
Título: |
Sweetness equivalence of different sweeteners in strawberry-flavored yogurt. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Quality, Westport, v. 34, n. 3, p. 163-170, june, 2011. |
ISSN: |
1745-4557 |
DOI: |
10.1111/j.1745-4557.2011.00378.x |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
To successfully substitute sucrose for sweeteners, further studiesmust be carried out based on previous knowledge of sweetener concentration to determine the equivalent sweetness of such compounds. In this work, sweetness equivalence of strawberry-flavored yogurt with different sweeteners and/or their combinations (aspartame, acesulfame-K, cyclamate, saccharin, stevia and sucralose) and yogurt sweetened with 11.5% w/w sucrose was measured using the sensory magnitude estimation method. The sweetness concentrations equivalent to strawberry yogurt sweetened with 11.5% w/w sucrose in the tested sweeteners were 0.072% w/w for aspartame, 0.042% w/w for aspartame/acesulfame-K (2:1), 0.064% w/w for cyclamate/saccharin, 0.043% w/w for cyclamate/saccharin (2:1)/stevia (1.8:1) and 0.30% w/w for sucralose. These results can promote the use of different sweetener combinations in strawberry-flavored yogurt, specially acesulfame-K and stevia, once they produce more pleasing in this product. |
Thesagro: |
Alimento Preparado; Tecnologia de Alimento. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 3 | |
1. |  | CARVALHO, L. M. J. de; PEREIRA, E. de J.; FREITAS, S. C. de; CARVALHO, J. L. V. de; SANTOS, J. de O.; SIMAS, E. S.; ROCHA, M. de M.; CARDOSO, F.; FIGUEIREDO, R. E. P. Efeito do tratamento térmico sobre a bioacessibilidade de ferro e zinco em feijão-caupi (Vigna unguiculata (L.) Walp.). In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 5., 2015, São Paulo. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 32-35 T202. Título equivalente: Heat process effect on iron and zinc bioavailability in cowpea (vigna unguiculata (l.) Walp.).Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Meio-Norte. |
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2. |  | CARVALHO, L. M. J. de; PEREIRA, E. de J.; FIGUEIREDO, R. E. P.; FREITAS, S. C. de; CARVALHO, J. L. V. de; SANTOS, J. de O.; SIMAS, E. S.; ROCHA, M. de M. Efeito do tratamento térmico sobre a retenção de ferro e zinco em feijão-caupi (Vigna unguiculata (L.) Walp.). In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 5., 2015, São Paulo. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015. T203. p. 36-39.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Meio-Norte. |
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3. |  | PEREIRA, E. de J.; CARVALHO, L. M. J. de; VIANA, D. S.; MIRANDA, J. T.; FIGUEIREDO, R. E. P.; FREITAS, S. C. de; CARVALHO, J. L. V. de; SANTOS, J. de O.; SIMAS, E. S.; ROCHA, M. de M.; SILVA, K. J. D. e. Efeito do tratamento térmico sobre a bioacessibilidade de ferro e zinco em feijão-caupi. In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/124a.pdf. Acesso em: 10 jul. 2013.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 3 | |
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