Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
27/05/2025 |
Data da última atualização: |
27/05/2025 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OLIVEIRA, L. de L. de; NASCIMENTO, M. O.; CELESTINO, S. M. C. |
Afiliação: |
LIVIA DE LACERDA DE OLIVEIRA, UNIVERSITY OF BRASILIA; MANUELLA OLIVEIRA NASCIMENTO, UNIVERSITY OF BRASILIA; SONIA MARIA COSTA CELESTINO, CNPCA. |
Título: |
Integrating optimized descriptive profile, consumer acceptance, and textual analysis to assess coffee beverage quality: Exploring potassium fertilization in Brazil’s Central Plateau. |
Ano de publicação: |
2025 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 212, 116525, 2025. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2025.116525 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A complex interplay of genetic, environmental, and agronomic factors, including soil fertility and fertilization strategies shapes the sensory quality of Coffea arabica. This study evaluated the impact of potassium fertilization (K₂SO₄, KCl, and KNO₃) on the sensory quality of Catiguá and Arara coffee cultivars using multiple sensory methodologies, including the Specialty Coffee Association (SCA) protocol, Optimized Descriptive Profiling (ODP), and consumer-based textual analysis. |
Palavras-Chave: |
Potassium fertilization; Specialty coffee. |
Thesaurus Nal: |
Consumer acceptance; Potassium. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |