BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  26/02/2010
Data da última atualização:  04/06/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SABBE, S.; VERBEKE, W.; DELIZA, R.; MATTA, V. M.; VAN DAMME, P.
Afiliação:  SARA SABBE, Ghent University; WIM VERBEKE, Ghent University; ROSIRES DELIZA, CTAA; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; PATRICK VAN DAMME, Ghent University.
Título:  Consumer liking of fruit juices with different açaí (Euterpe oleracea Mart.) concentrations.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science, Chicago, v. 74, n. 5, p. S171-S176, jun./jul. 2009.
DOI:  10.1111/j.1750-3841.2009.01146.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Overall liking, flavor, and perceived healthiness of one newly developed fruit juice with high açaí content (40% açaí) and 5 commercially available fruit juices with lower (4% to 20%) açaí concentrations were evaluated by consumers in Belgium. General trends for the overall sample were examined by means of analysis of variance, whereas individual consumer preferences were evaluated using internal preference mapping and hierarchical cluster analysis. The relative contribution of flavor and perceived health benefits as predictors of consumers' overall liking of the 6 açaí-based fruit juices was estimated through linear regression analysis. The results showed a negative relationship between the juices' overall liking and their açaí concentrations. Although the vast majority of consumers preferred the juices having a low açaí content (4% to 5% açaí), a small consumer segment liked the juice with 40% açaí. Flavor or taste experience superseded consumers' perceived health benefits as the primary determinant of the fruit juices' overall liking. The impact of perceived health benefits on the overall liking of the açaí juices decreased with higher taste dissatisfaction.
Palavras-Chave:  Euterpe oleracea Mart.
Thesagro:  Açaí; Consumidor; Suco de Fruta.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10156 - 1UPCAP - PP2009/1252010.00036
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1.Imagem marcado/desmarcadoBARLOW, J.; ANDERSON, L.; BERENGUER, E.; BRANCALION, P.; CARVALHO, N.; FERREIRA, J. N.; GARRETT, R.; JAKOVAC, C.; NASCIMENTO, N.; PEÑA-CLAROS, M.; RODRIGUES, R.; VALENTIM, J. F. Transformando a Amazônia através de "arcos de restauração". New York, NY: SPA Technical Secretariat New York, 2023. 12 p. (Science Panel for the Amazon. Policy brief). Publicada também nos idiomas inglês e espanhol.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Oriental.
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2.Imagem marcado/desmarcadoBARLOW, J.; LEES, A. C.; SIST, P.; ALMEIDA, R.; ARANTES, C. C.; ARMENTERAS, D.; BERENGUER, E.; CARON, P.; CUESTA, F.; DORIA, C. R. C.; FERREIRA, J. N.; FLECKER, A.; HEILPERN, S.; KALAMANDEEN, M.; PEÑA-CLAROS, M.; PIPONIOT, C.; POMPEU, P. S.; SOUZA, C.; VALENTIM, J. F. Conservation measures to counter the main threats to Amazonian biodiversity. In: SCIENCE panel for the Amazon: Amazon assessment report 2021: part III: The Solution space: finding sustainable pathways for the Amazon. New York, NY: United Nations Sustainable Development Solutions Network, 2021. Cap. 27, p. irreg.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Oriental.
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3.Imagem marcado/desmarcadoBARLOW, J.; SIST, P.; ALMEIDA, R.; ARANTES, C. C.; BERENGUER, E.; CARON, P.; CUESTA, F.; DORIA, C. R. C.; FERREIRA, J. N.; FLECKER, A.; HEILPERN, S.; KALAMANDEEN, M.; LEES, A. C.; PEÑA-CLAROS, M.; PIPONIOT, C.; POMPEU, P. S.; SOUZA, C.; VALENTIM, J. F. Restoration options for the Amazon. In: SCIENCE panel for the Amazon: Amazon assessment report 2021: part III: The Solution space: finding sustainable pathways for the Amazon. New York, NY: United Nations Sustainable Development Solutions Network, 2021. Cap. 28, p. irreg.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Oriental.
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4.Imagem marcado/desmarcadoBARLOW, J.; SIST, P.; ALMEIDA, R.; ARANTES, C. C.; BERENGUER, E.; CARON, P.; CUESTA, F.; DORIA, C. R. C.; FERREIRA, J. N.; FLECKER, A.; HEILPERN, S.; KALAMANDEEN, M.; LEES, A. C.; PIPONIOT, C.; POMPEU, P. S.; SOUZA, C.; VALENTIM, J. F. Restoration priorities and benefits within landscapes and catchments and across the Amazon Basin. In: SCIENCE panel for the Amazon: Amazon assessment report 2021: part III: The Solution space: finding sustainable pathways for the Amazon. New York, NY: United Nations Sustainable Development Solutions Network, 2021. Cap. 29, p. irreg.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Oriental.
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