Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
14/11/2024 |
Data da última atualização: |
13/12/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LUCIO, R.; PIMENTA, F.; CORRÊA-FILHO, L.; CABRAL, L. M. C.; TONON, R. V.; MATTA, V. M. da; SÁ, D. de G. C. F. de. |
Afiliação: |
RAYANE LUCIO; FERNANDA PIMENTA; LUIZ CORRÊA-FILHO; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; DANIELA DE GRANDI C FREITAS DE SA, CTAA. |
Título: |
Development of a mixed fruit drink with appropriate fluidity for the elderly population with dysphagia. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 29., 2024. Florianópolis. Trabalhos aprovados. O futuro dos alimentos: inovação, saúde e sustentabilidade na cadeia produtiva de alimentos. Santa Catarina: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
CBCTA. 14 a 17 out. 2024. E-Pôster. |
Conteúdo: |
Dysphagia, or difficulty of swallowing, is prevalent among the elderly, increasing the risk of aspiration pneumonia, malnutrition, and dehydration. The International Dysphagia Diet Standardization Initiative (IDDSI) provides the recommended texture and fluidity levels in the diets of dysphagic patients. Liquids are classified into level 1 - slightly thick, level 2 - mildly thick, and level 3 - moderately thick. This work aims to develop a mixed fruit beverage to hydrate elderly people, offering vitamin C, natural antioxidants, and an appropriate fluidity for those with dysphagia. |
Palavras-Chave: |
Alimentos funcionais. |
Thesagro: |
Bebida; Fruta; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Dysphagia. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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