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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
07/10/2021 |
Data da última atualização: |
08/10/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUSA, M. A. de; SOUZA, K. X. S. de; CAMARGO NETO, J.; TERNES, S.; YANO, I. H. |
Afiliação: |
MARIANA ALVES DE SOUSA, BOLSISTA CNPQ (PIBIC); KLEBER XAVIER SAMPAIO DE SOUZA, CNPTIA; JOAO CAMARGO NETO, CNPTIA; SONIA TERNES, CNPTIA; INACIO HENRIQUE YANO, CNPTIA. |
Título: |
Usando a rede neural SSD para identificar frutos verdes em pomares de laranja. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 15., 2021, Campinas. Anais [...]. Campinas: Instituto de Zootecnia, 2021. p. 1-10. Ref. 21610. |
ISBN: |
978-65-994972-0-9 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Evento online. CIIC 2021. |
Conteúdo: |
RESUMO - A agropecuária é uma das mais importantes fontes de riqueza no Brasil. Dentro desse contexto, se destaca o cultivo das laranjas, principalmente na região de São Paulo e do Triângulo Mineiro. Infelizmente, o processo de estimativa da quantidade de frutos é custoso, assim, essa pesquisa tem como objetivo analisar por meio de visão computacional e de aprendizado profundo se essas técnicas geram resultados satisfatórios para identificar os frutos por fotografias. Caso apresente um bom desempenho, esta tecnologia poderá ser utilizada para prever a quantidade de laranjas em árvores. |
Palavras-Chave: |
Aprendizado profundo; Cultura da laranja; Deep learning; Rede SSD; Redes neurais; SSD network; Visão computacional. |
Thesaurus Nal: |
Computer vision; Neural networks. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226801/1/RE21610.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
03/08/2021 |
Data da última atualização: |
03/08/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PAULA, C. R. P. de; SÁ, F. P. de; ARANTES, M. S. T.; AZEVEDO, E.; MAGALHAES, W. L. E. |
Afiliação: |
CAROLINE RODRIGUES PEREIRA DE PAULA, UFPR; FRANCIELEN PAOLA DE SÁ, Pós-doutoranda da Embrapa Florestas; MATHEUS SAMPONI TUCUNDUVA ARANTES, Bolsista da Embrapa Florestas; ELAINE AZEVEDO, UFPR; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF. |
Título: |
Preparation of biodegradable composite with palm heart agroindustry waste biomass. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: BRAZILIAN CONFERENCE ON COMPOSITE MATERIAL, 5., 2021, São Carlos. Proceedings. São Carlos: EESC/USP, 2021. 5 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Peach palm (Bactris gasipaes) is a multi-purpose palm tree, mainly utilized for food industry (fruits and palm core), being important cash income for smallholders. During the production process the palm core large amount of waste is generated and this can cause environmental problems. As a way to reuse the waste from peach palm agroindustry the aim this work was to produce biodegradable composites using different proportions (50, 55 e 60%) of peach palm residues (external sheaths) incorporated with polyurethane foam obtained from vegetable oils. Residues will be collected, dried in an oven at 65-70o C for 72 h, cut into small lengths on a Wiley mill and sifted through a mesh 35(500 ?m). Then, incorporated with polyurethane rigid foam derived from vegetable oil. Both the raw materials and their composites will be characterized. Composites produced from the residues of the palm heart agroindustry have adequate thermo-mechanical characteristics, being a water-resistant and thermo-stable material. |
Palavras-Chave: |
Characterization; Compósito biodegradável; Green composite; Palm fiber; Properties; Propriedade. |
Thesagro: |
Bactris Gasipaes; Fibra Vegetal; Pupunha; Resíduo Industrial. |
Thesaurus NAL: |
Polyurethanes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224777/1/AAC-Washington.pdf
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Marc: |
LEADER 01914nam a2200289 a 4500 001 2133193 005 2021-08-03 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPAULA, C. R. P. de 245 $aPreparation of biodegradable composite with palm heart agroindustry waste biomass.$h[electronic resource] 260 $aIn: BRAZILIAN CONFERENCE ON COMPOSITE MATERIAL, 5., 2021, São Carlos. Proceedings. São Carlos: EESC/USP, 2021. 5 p.$c2021 520 $aPeach palm (Bactris gasipaes) is a multi-purpose palm tree, mainly utilized for food industry (fruits and palm core), being important cash income for smallholders. During the production process the palm core large amount of waste is generated and this can cause environmental problems. As a way to reuse the waste from peach palm agroindustry the aim this work was to produce biodegradable composites using different proportions (50, 55 e 60%) of peach palm residues (external sheaths) incorporated with polyurethane foam obtained from vegetable oils. Residues will be collected, dried in an oven at 65-70o C for 72 h, cut into small lengths on a Wiley mill and sifted through a mesh 35(500 ?m). Then, incorporated with polyurethane rigid foam derived from vegetable oil. Both the raw materials and their composites will be characterized. Composites produced from the residues of the palm heart agroindustry have adequate thermo-mechanical characteristics, being a water-resistant and thermo-stable material. 650 $aPolyurethanes 650 $aBactris Gasipaes 650 $aFibra Vegetal 650 $aPupunha 650 $aResíduo Industrial 653 $aCharacterization 653 $aCompósito biodegradável 653 $aGreen composite 653 $aPalm fiber 653 $aProperties 653 $aPropriedade 700 1 $aSÁ, F. P. de 700 1 $aARANTES, M. S. T. 700 1 $aAZEVEDO, E. 700 1 $aMAGALHAES, W. L. E.
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Embrapa Florestas (CNPF) |
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