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Registros recuperados : 10 | |
4. | | PIMENTA, L. P.; BOAVENTURA, M. A. D.; CASSADY, J. M.; PRATES, H. T.; VIANA, P. A.; OLIVEIRA, A. B. de. Acetogenins from annona crassiflora seeds. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON BIODIVERSITY, 2., 1999, Belo Horizonte. Programme and abstracts. Belo Horizonte: UFMG: CENAPAD-MGCO: BIOMINAS, 1999. p. 72. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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5. | | PRATES, H. T.; VIANA, P. A.; PIMENTA, L. P. S.; BOAVENTURA, M. A. D.; OLIVEIRA, A. B. de. Avaliação da atividade inseticida de extratos vegetais para o controle de Spodoptera frugiperda, em laboratório. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUIMICA, 21., 1998, Pocos de Caldas. Livro de resumos... São Paulo: SBQ, 1998. v. 2. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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7. | | VIEIRA, A. F.; NUNES, R. L. C.; TORRES, R. de A.; DIAS, N. da S.; OLIVEIRA, A. B. de. Avaliação agronômica de híbridos de milho para silagem em Baraúna, região Semiárida Nordestina. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 14, n. 2, p. 283-290, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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8. | | ECULICA, G. C.; RIBEIRO, P. C. de O.; OLIVEIRA, A. B. de; PARRELLA, N. N. L. D.; LEITE, P. S. da S.; PARRELLA, R. A. da C. Adaptability and stability of saccharine sorghum cultivars. African Journal of Agricultural Research, v. 14, n. 31, p. 1432-1442, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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9. | | SAVIO, F. L.; FARIA, P. N.; PEREIRA, W. A.; OLIVEIRA, A. B. de; TARDIN, F. D.; RODRIGUES, J. A. S.; SCHAFFERT, R. E. Divergência genética em híbridos de sorgo cultivados sob diferentes níveis de fósforo, em solução nutritiva. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 7, n. 3, p. 305-321, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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10. | | RIBEIRO, P. C. de O.; MARÇAL, T. de S.; OLIVEIRA, I. C. M.; SCHAFFERT, R. E.; CARNEIRO, P. C. S.; OLIVEIRA, A. B. de; PARRELLA, R. A. da C. Insight into genetic potential of male sterile sweet sorghum A-lines for agroindustrial traits using tester R-lines. Industrial Crops and Products, v. 153, article 112557, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 10 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
12/03/2020 |
Data da última atualização: |
12/03/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ECULICA, G. C.; RIBEIRO, P. C. de O.; OLIVEIRA, A. B. de; PARRELLA, N. N. L. D.; LEITE, P. S. da S.; PARRELLA, R. A. da C. |
Afiliação: |
Guilherme Cassicala Eculica, Universidade Federal de Viçosa; Pedro César de Oliveira Ribeiro, Universidade Federal de Viçosa; Aluízio Borém de Oliveira, Universidade Federal de Viçosa; Nádia Nardelly Lacerda Durães Parrella, Universidade Federal de São João del-Rei; Pakizza Sherma da Silva Leite, Universidade Federal de Lavras; RAFAEL AUGUSTO DA COSTA PARRELLA, CNPMS. |
Título: |
Adaptability and stability of saccharine sorghum cultivars. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Agricultural Research, v. 14, n. 31, p. 1432-1442, 2019. |
DOI: |
10.5897/AJAR2019.14043 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The Brazilian bioenergy sector has been trying the use of saccharine sorghum in order to optimize ethanol production. However, there are few varieties fitted to this objective and little knowledge about their adaptability and stability. Then, the purpose of this work was to study the adaptability and stability of saccharine sorghum, taking into account the effects of the G x E interaction, to select superior genotypes and validate if the two selection methods for identification of genotypes with better phenotypic stability complement one another. Thus, the methodologies of Eberhart and Russell as well as Cruz et al. were used; and according to Eberhart and Russell, the BRS 511 genotype is preferred in ethanol production because it presents highly predictable and responsive behavior to changes in environments for all the traits evaluated in specific or broad conditions. The method also identified the genotypes CMSXS644, CMSXS647 and Sugargraze for green mass production; CMSXS629, CMSXS630, CMSXS646, CMSXS647, BRS 508, BRS509 and CV198 for tons of brix per hectare; and finally, CMSXS629, CMSXS630, CMSXS643, CMSXS646, BRS 506 and BRS 509 for total soluble solid content. The methods used in this study were not complementary to selection genotypes. |
Palavras-Chave: |
Bioetanol; Interação genótipo e ambiente. |
Thesagro: |
Melhoramento Genético Vegetal; Melhoramento Vegetal; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211777/1/Adaptability-stability.pdf
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Marc: |
LEADER 02053naa a2200253 a 4500 001 2121181 005 2020-03-12 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5897/AJAR2019.14043$2DOI 100 1 $aECULICA, G. C. 245 $aAdaptability and stability of saccharine sorghum cultivars.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe Brazilian bioenergy sector has been trying the use of saccharine sorghum in order to optimize ethanol production. However, there are few varieties fitted to this objective and little knowledge about their adaptability and stability. Then, the purpose of this work was to study the adaptability and stability of saccharine sorghum, taking into account the effects of the G x E interaction, to select superior genotypes and validate if the two selection methods for identification of genotypes with better phenotypic stability complement one another. Thus, the methodologies of Eberhart and Russell as well as Cruz et al. were used; and according to Eberhart and Russell, the BRS 511 genotype is preferred in ethanol production because it presents highly predictable and responsive behavior to changes in environments for all the traits evaluated in specific or broad conditions. The method also identified the genotypes CMSXS644, CMSXS647 and Sugargraze for green mass production; CMSXS629, CMSXS630, CMSXS646, CMSXS647, BRS 508, BRS509 and CV198 for tons of brix per hectare; and finally, CMSXS629, CMSXS630, CMSXS643, CMSXS646, BRS 506 and BRS 509 for total soluble solid content. The methods used in this study were not complementary to selection genotypes. 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 650 $aMelhoramento Vegetal 650 $aSorgo 653 $aBioetanol 653 $aInteração genótipo e ambiente 700 1 $aRIBEIRO, P. C. de O. 700 1 $aOLIVEIRA, A. B. de 700 1 $aPARRELLA, N. N. L. D. 700 1 $aLEITE, P. S. da S. 700 1 $aPARRELLA, R. A. da C. 773 $tAfrican Journal of Agricultural Research$gv. 14, n. 31, p. 1432-1442, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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