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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
29/11/2022 |
Data da última atualização: |
26/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
MAGALHAES, K. A.; MARTINS, E. C.; HOLANDA FILHO, Z. F. |
Afiliação: |
KLINGER ARAGAO MAGALHAES, CNPC; ESPEDITO CEZARIO MARTINS, CNPC; ZENILDO FERREIRA HOLANDA FILHO, CNPC. |
Título: |
Gestão da propriedade para a produção de ovinos e caprinos. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa, 2023. |
Páginas: |
36 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
ODS. |
Palavras-Chave: |
Agenda 2030; ODS. |
Thesagro: |
Caprino; Gestão; Ovino. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148926/1/CNPC-2023-Gestao-da-propriedade.pdf
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Marc: |
LEADER 00531nam a2200205 a 4500 001 2148926 005 2023-02-26 008 2023 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aMAGALHAES, K. A. 245 $aGestão da propriedade para a produção de ovinos e caprinos.$h[electronic resource] 260 $aBrasília, DF: Embrapa$c2023 300 $a36 p. 500 $aODS. 650 $aCaprino 650 $aGestão 650 $aOvino 653 $aAgenda 2030 653 $aODS 700 1 $aMARTINS, E. C. 700 1 $aHOLANDA FILHO, Z. F.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
24/02/2015 |
Data da última atualização: |
27/09/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MORAES, E. A.; MARINELLI, R. da S.; LENQUISTE, S. A.; STEEL, C. J.; MENEZES, C. B. de; QUEIROZ, V. A. V.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R. |
Afiliação: |
CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
Título: |
Sorghum flour fractions: correlations among polysaccharides, phenolic compounds, antioxidant activity and glycemic index. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, Essex, v. 180, p. 116-123, 2015. |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2015.02.023 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nutrients composition, phenolic compounds, antioxidant activity and estimated glycemic index (EGI) were evaluated in sorghum bran (SB) and decorticated sorghum flour (DSF), obtained by a rice-polisher, as well as whole sorghum flour (WSF). Correlation between EGI and the studied parameters were determined. SB presented the highest protein, lipid, ash, b-glucan, total and insoluble dietary fiber contents; and the lowest non-resistant and total starch contents. The highest carbohydrate and resistant starch contents were in DSF and WSF, respectively. Phenolic compounds and antioxidant activities were concentrated in SB. The EGI values were: DSF 84.5 ± 0.41; WSF 77.2 ± 0.33; and SB 60.3 ± 0.78. Phenolic compounds, specific flavonoids and antioxidant activities, as well as total, insoluble and soluble dietary fiber and b-glucans of sorghum flour samples were all negatively correlated to EGI. RS content was not correlated to EGI. |
Palavras-Chave: |
Farelo de sorgo; Índice de hidrólise. |
Thesagro: |
Sorghum bicolor. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01718naa a2200241 a 4500 001 2009595 005 2017-09-27 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodchem.2015.02.023$2DOI 100 1 $aMORAES, E. A. 245 $aSorghum flour fractions$bcorrelations among polysaccharides, phenolic compounds, antioxidant activity and glycemic index.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aNutrients composition, phenolic compounds, antioxidant activity and estimated glycemic index (EGI) were evaluated in sorghum bran (SB) and decorticated sorghum flour (DSF), obtained by a rice-polisher, as well as whole sorghum flour (WSF). Correlation between EGI and the studied parameters were determined. SB presented the highest protein, lipid, ash, b-glucan, total and insoluble dietary fiber contents; and the lowest non-resistant and total starch contents. The highest carbohydrate and resistant starch contents were in DSF and WSF, respectively. Phenolic compounds and antioxidant activities were concentrated in SB. The EGI values were: DSF 84.5 ± 0.41; WSF 77.2 ± 0.33; and SB 60.3 ± 0.78. Phenolic compounds, specific flavonoids and antioxidant activities, as well as total, insoluble and soluble dietary fiber and b-glucans of sorghum flour samples were all negatively correlated to EGI. RS content was not correlated to EGI. 650 $aSorghum bicolor 653 $aFarelo de sorgo 653 $aÍndice de hidrólise 700 1 $aMARINELLI, R. da S. 700 1 $aLENQUISTE, S. A. 700 1 $aSTEEL, C. J. 700 1 $aMENEZES, C. B. de 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aMARÓSTICA JÚNIOR, M. R. 773 $tFood Chemistry, Essex$gv. 180, p. 116-123, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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