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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  21/11/1997
Data da última atualização:  12/06/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SCHAFFERT, R. E.
Afiliação:  ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS.
Título:  Sweet sorghum substrate for industrial alcohol.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  In: GOMEZ, M. I.; HOUSE, L. R.; ROONEY, L. W.; DENDY, D. A. V. Utilization of sorghum and millets. Patancheru: ICRISAT, 1992. p. 131-137.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sweet sorghum may be used as the raw material for biological transformation into ethyl alcohol, utilizing the same infrastructure and equipament as that utilized in transforming sugarcane into alcohol. In tropical conditions, the harvest periods of these two crops complement one another, allowing for a longer period of alcohol production. Cultural management to ensure a constant supply of the raw material for transforming into alcohol depends on the knowledge of the period of industrial utilization (PIU) for each cultivar used for each planting period. This has led to a definition of a PIU for sweet sorghum and managing the crop for up to several monts. The breeding program at CNPMS/EMBRAPA, has developed new sweet sorghum cultivars for tropical conditions,utilizing the PIU developed at EMBRAPA, with a 10% increase in alcohol production over the best cultivar previously available. Research priorities are discussed, as is integrated utilization of sweet sorghum for alcohol production and for food, feed, and forage. In central Brazil, real alcohol yields greater than 2500 L ha-1 have been obtained from biomass yields between 40 and 50 t ha-1.
Palavras-Chave:  Alcohol; Sorgo sacarino.
Thesagro:  Álcool; Sorghum Bicolor.
Thesaurus Nal:  sweet sorghum.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS5974 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  07/04/2009
Data da última atualização:  07/04/2009
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  KLUTHCOUSKI, J.; OLIVEIRA, P. de.
Afiliação:  João Kluthcouski, CNPAF; Priscila de Oliveira, estagiária CNPAF.
Título:  Nitrogênio na cultura do feijão: uso racional e recentes resultados.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: FANCELLI, A. L. (Ed.). Feijão: tópicos especiais de manejo. Piracicaba: ESALQ/USP, 2009.
Páginas:  p. 66-96.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Introdução. Principais perdas de nitrogênio. Efeito salino dos fertilizantes. Resultados práticos sobre o manejo antecipado de ntirogênio. Conclusões.
Thesagro:  Feijão; Fertilizante; Nitrogênio; Phaseolus Vulgaris; Plantio Direto.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF28259 - 1UPCPL - --2009.0032009.00003
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