BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Rondônia. Para informações adicionais entre em contato com cpafro.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  31/01/2022
Data da última atualização:  25/09/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BARBOSA, I. P.; CESTARO, J. P.; SILVA, S. A.; NOLETO, G. S.; GONÇALVES, R. L.; SILVA, G. M.; PAES, F. H.; GASPERIN, B. G.; ROVANI, M. T.; PFEIFER, L. F. M.
Afiliação:  INGRID P. BARBOSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ACRE; JAMYLE P. CESTARO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ACRE; SAMIRA A. SILVA, CENTRO UNIVERSITARIO APARÍCIO CARVALHO; GABRIELLY S. NOLETO, CENTRO UNIVERSITARIO APARÍCIO CARVALHO; REUEL L. GONÇALVES, BIOGÊNESIS BAGO SAÚDE ANIMAL; GEORGE M. SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RONDONIA; FELIPE H. PAES, CENTRO UNIVERSITARIO APARÍCIO CARVALHO; BERNARDO G. GASPERIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; MONIQUE T. ROVANI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; LUIZ FRANCISCO MACHADO PFEIFER, CPAF-RO.
Título:  GnRH34: an alternative for increasing pregnancy in timed AI beef cows.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Theriogenology, v. 179, p. 1-254, Feb. 2022.
ISSN:  0093-691X
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.theriogenology.2021.11.014
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Two experiments evaluated the effects of gonadotropin releasing hormone (GnRH) treatment on fertility of suckled Nelore beef cows treated with an estradiol/progesterone (P4)-based protocol for timed artificial insemination (TAI). Experiment 1 was designed to determine the effect of GnRH administered 34 h after P4 insert removal (GnRH34) on time of ovulation. Suckled cows (n = 34) were treated with 2 mg estradiol benzoate (EB) and an intravaginal insert containing 1.9 g of P4. Eight days later, P4 inserts were removed, and all cows received 150 ug of d-cloprostenol (prostaglandin F2 alpha analogue), 300 IU of eCG, and 1 mg of estradiol cypionate (ECP). On Day 9 (05:00 p.m.), cows were randomly distributed, according to the diameter of the pre-ovulatory follicle, in two treatments: 1) GnRH (n = 17) cows that received 10.5 ug of buserelin acetate, or 2) no further treatment (control, n = 17). Cows treated with GnRH 34 h after P4 insert removal ovulated earlier (P = 0.02) than control cows (66 ± 0.0 and 77.2 ± 4.3 h). Experiment 2 was designed to determine the effect of GnRH34 on the fertility of suckled beef cows. Nelore cows (n = 506) were treated as Experiment 1. On Day 8, cows were painted in the sacrocaudal region to identify cows that displayed estrus. On Day 9 (05:00 p.m.), cows were randomized to receive same treatment as Experiment 1, control (n = 252), or GnRH (n = 254). All cows were TAI 48 h after P4 insert removal. At TAI, estrus was evaluated, and deemed to have oc... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Gonadotropina.
Thesagro:  Fertilidade Animal; Gado de Corte; Gado Nelore; Hormônio; Inseminação Artificial; Ovulação; Reprodução Animal; Vaca de Corte.
Thesaurus Nal:  Animal fertility; Animal reproduction; Artificial insemination; Beef cattle; Beef cows; Gonadotropin-releasing hormone; Nellore; Ovulation.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO18679 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCOLLANTES, N. F.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; CHAVEZ, D. W. H.; COMETTANT-RABANAL, R.; BERNARDO, C. O.; QUEIROZ, V. A. V. Effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum grits genotypes. Journal of Food Processing and Preservation, e17204, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, T. B. dos; FREIRE NETO, R. da S.; COLLANTES, N. F.; CHÁVEZ, D. W. H.; QUEIROZ, V. A. V.; CARVALHO, C. W. P. de. Exploring starches from varied sorghum genotypes compared to commercial maize starch. Journal of Food Process Engineering, e14251, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoCHÁVEZ, D. W. H.; ASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P. de; BERNARDO, C. O.; DELIZA, R.; SÁ, D. de G. C. F. de; TELES, A. S. C.; QUEIROZ, V. A. V. Physicochemical properties, characteristics, and consumer acceptance of whole grain sorghum expanded extrudates. Journal of Food Processing and Preservation, 2021, 00 e 15837. 13 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoGALDEANO, M. C.; MENEZES, N. dos S.; CHÁVEZ, D. W. H.; SILVA, C. M.; SÁ, D. de G. C. F. de; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de. Cereais matinais à base de sorgo produzidos em escala industrial. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2021. 22 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 37).
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoBERNARDO, C. O.; ASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P. de; CHÁVEZ, D. W. H.; MARTINS, I. B. A.; DELIZA, R.; SÁ, D. de G. C. F. de; QUEIROZ, V. A. V. Impact of extruded sorghum genotypes on the rehydration and sensory properties of soluble beverages and the Brazilian consumers' perception of sorghum and cereal beverage using word association. Journal of Cereal Science, London, v. 89, article 102793, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional