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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
07/02/2011 |
Data da última atualização: |
29/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FREITAS, J. C. C.; HONORATO, H. D. A.; NOVOTNY, E. H.; BONAGAMBA, T. J. |
Afiliação: |
Universidade Federal do Espírito Santo; Universidade Federal do Espírito Santo; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; Universidade de São Paulo. |
Título: |
Solid-state 13C NMR studies of activated carbons prepared from biomass using different chemical agents. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL BIOCHAR CONFERENCE, 3., 2010, Rio de Janeiro. Progressing from Terra Preta de Índios to the whole world: anais. Rio de Janeiro: Embrapa, 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Activated carbons are largely employed in several chemical and physical processes nowadays, including water treatment, catalysis, gas storage and others [1]. The surface properties of the porous carbons are determinant for most of such applications. Oxygenated functional groups present at the edges of the aromatic lamellae are known to influence decisively the surface chemistry of these materials [2]. In this work, solid-state 13 C nuclear magnetic resonance (NMR) spectroscopy was used for the analysis of a series of activated carbons prepared from a lignocellulosic precursor, using different chemical activating agents. |
Palavras-Chave: |
Activated carbons; NMR. |
Thesaurus Nal: |
biomass. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/875886/1/091.pdf
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Marc: |
LEADER 01297nam a2200181 a 4500 001 1875886 005 2022-03-29 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFREITAS, J. C. C. 245 $aSolid-state 13C NMR studies of activated carbons prepared from biomass using different chemical agents.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL BIOCHAR CONFERENCE, 3., 2010, Rio de Janeiro. Progressing from Terra Preta de Índios to the whole world: anais. Rio de Janeiro: Embrapa$c2010 520 $aActivated carbons are largely employed in several chemical and physical processes nowadays, including water treatment, catalysis, gas storage and others [1]. The surface properties of the porous carbons are determinant for most of such applications. Oxygenated functional groups present at the edges of the aromatic lamellae are known to influence decisively the surface chemistry of these materials [2]. In this work, solid-state 13 C nuclear magnetic resonance (NMR) spectroscopy was used for the analysis of a series of activated carbons prepared from a lignocellulosic precursor, using different chemical activating agents. 650 $abiomass 653 $aActivated carbons 653 $aNMR 700 1 $aHONORATO, H. D. A. 700 1 $aNOVOTNY, E. H. 700 1 $aBONAGAMBA, T. J.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 3 | |
1. |  | ANUNCIAÇÃO, P. C.; CARDOSO, L. DE M.; GOMES, J. V. P.; DELLA LUCIA, C. M.; CARVALHO, C. W. P. de; GALDEANO, M. C.; QUEIROZ, V. A. V.; ALFENAS, R. DE C. G.; MARTINO, H. S. D.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M. Comparing sorghum and wheat whole grain breakfast cereals: Sensorial acceptance and bioactive compound content. Food Chemistry, n. 221, p. 984-989, 2017.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
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2. |  | ANUNCIAÇÃO, P. C.; CARDOSO, L. de M.; ALFENAS, R. de C. G.; QUEIROZ, V. A. V.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M. Extruded sorghum consumption associated with a caloric restricted diet reduces body fat in overweight men: a randomized controlled trial. Food Research International, Barking, v. 119, p. 693-700, 2019. Publicado online em 15 out. 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
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3. |  | ANUNCIAÇÃO, P. C.; CARDOSO, L. de M.; QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; CARVALHO, C. W. P. de; SANT'ANA, H. M. P.; ALFENAS, R. de C. G. Consumption of a drink containing extruded sorghum reduces glycaemic response of the subsequent meal. European Journal of Nutrition, v. 57, n. 1, p. 251-257, 2018. Publicado online em 12 out. 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 3 | |
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