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Registros recuperados : 263 | |
6. | | MATOS, A. P. de. Produção Integrada de Abacaxi. In: MATOS, A. P. de; BORGES, A. L.; OLIVEIRA, D. de A.; SANTOS, G. R. dos; CAMPOS, G. A.; GEBLER, L.; SANCHES, N. F.; SOUTO, R. F.; CORDEIRO, Z. J. M. (Ed.). Produção integrada de fruteiras tropicais. Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2012. p.25-68. Publicação online. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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19. | | MATOS, A. P. de (Org.). Manga producao: aspectos tecnicos. Brasilia: Embrapa Comunicacao para Transferencia de Tecnologia, 2000. 63p. (Frutas do Brasil, 4). Autores: Alberto C. de Q. Pinto, Ana L.Borges, Antonia F. de J.Magalhaes, Antonio S. do Nascimento, Aristoteles P. de Matos, Clovis Ol de Almeida, Eugenio F. Coelho, Getulio A.P. da Cunha, Hermes P. dos Santos Filho, Jose da S. Souza,... Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Instrumentação; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Pantanal; Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Solos; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Instrumentação... Mostrar Todas |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
31/07/1992 |
Data da última atualização: |
31/07/1992 |
Autoria: |
MATOS, A. P. de. |
Afiliação: |
EMBRAPA-Centro Nacional de Pesquisa de Mandioca e Fruticultura Tropical. |
Título: |
Chemical and microbiological factores influencing the infection of lemons by geotrichum candidum and by penicillium |
Ano de publicação: |
1983 |
Fonte/Imprenta: |
Riverside, California: University of California, 1983 |
Páginas: |
124 p. |
Série: |
Tese Doutorado |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Sour rot, incidet by Geotrichum candidum Link. ex Pers., is an important postharvest disease of citrus fruits, because of the rapid growth of the pathogen, its ability to spread by contact and because no postharvest treatment, except cold temperature, is known to control it. The inoculation of wounds on the lemon peel, made with a puncture tool, with a conidial suspension of the pathogen frequently has resulted in partial or variable sucess. This constitutes a limiting factor in tests with fungicides to control the disease. Green mold, incited by Penicillium digitatum Sacc., is a major postharvest disease of citrus fruits in all the citrus-producing areas of the world. Of the fungi present on the lemon fruit surface, Cladosporium spp and Aureobasidium spp were most common, comprising 85% to 90% of the population. Rhadotorula spp, Aspergillus spp, Penicillium spp, Rhizopus spp, and Monilia spp also were present on the lemon fruit surface. None of the fungi isolated from the lemon fruit surface was pathogenic to lemons. Rhadotorula sp isolate Rh 14 was antagonistic to P. digitatum, when inoculated in mixture with it, causing reduction of infection from 79% to 23%. Rhadotorula spp comprise less than 5% of the fungi of the surface of lemon fruits. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01691nam a2200133 a 4500 001 1650699 005 1992-07-31 008 1983 bl uuuu m 00u1 u #d 100 1 $aMATOS, A. P. de 245 $aChemical and microbiological factores influencing the infection of lemons by geotrichum candidum and by penicillium 260 $aRiverside, California: University of California$c1983 300 $a124 p. 490 $aTese Doutorado 520 $aSour rot, incidet by Geotrichum candidum Link. ex Pers., is an important postharvest disease of citrus fruits, because of the rapid growth of the pathogen, its ability to spread by contact and because no postharvest treatment, except cold temperature, is known to control it. The inoculation of wounds on the lemon peel, made with a puncture tool, with a conidial suspension of the pathogen frequently has resulted in partial or variable sucess. This constitutes a limiting factor in tests with fungicides to control the disease. Green mold, incited by Penicillium digitatum Sacc., is a major postharvest disease of citrus fruits in all the citrus-producing areas of the world. Of the fungi present on the lemon fruit surface, Cladosporium spp and Aureobasidium spp were most common, comprising 85% to 90% of the population. Rhadotorula spp, Aspergillus spp, Penicillium spp, Rhizopus spp, and Monilia spp also were present on the lemon fruit surface. None of the fungi isolated from the lemon fruit surface was pathogenic to lemons. Rhadotorula sp isolate Rh 14 was antagonistic to P. digitatum, when inoculated in mixture with it, causing reduction of infection from 79% to 23%. Rhadotorula spp comprise less than 5% of the fungi of the surface of lemon fruits.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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