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Registros recuperados : 734 | |
721. | | XAVIER, F. R. S.; SILVA JÚNIOR, J. F. da; LÉDO, C. A. da S.; LÉDO, A. da S.; FERRAZ, L. G. B.; SILVA, S. de O. e; SÁ, V. A. de L. E; NEVES JÚNIOR, J. S.; MUSSER, R, dos S. Avaliação de cultivares e híbridos de bananeira em área de encosta no vale do rio Siriji, PE (1º ciclo). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HOTRICULTURE, 54., 2008, Vitória. Frutas para todos: estratégias, tecnologias e visão sustentável. Vitória: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. Melhoramento genético - bioestatistica. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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722. | | SILVA JUNIOR, J. F. da; XAVIER, F. R. S.; LEDO, C. A. da S.; LÉDO, A. da S.; FERRAZ, L. G. B.; SILVA, S. de O. e; SÁ, V. A. de L. e; NEVES JUNIOR, J. S.; MUSSER, R. dos S. Avaliação de cultivares e híbridos de bananeira em área de Várzea no Vale do Rio Siriji, PE (1º ciclo). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 54., 2008, Vitória. Frutas para todos: estratégias, tecnologias e visão sustentável: anais. Vitória: INCAPER: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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723. | | SOARES FILHO, W. dos S.; VILARINHOS, A. D.; ALVES, A. A. C.; CUNHA SOBRINHO, A. P.; OLIVEIRA, A. A. R.; SOUZA, A. da S.; LEDO, C. A. da S.; CRUZ, J. L.; SOUZA, L. D.; CASTRO NETO, M. T. de; GUERRA FILHO, M. dos S.; PASSOS, O. S.; MEISSNER FILHO, P. E. Citrus breeding program at Embrapa Cassava & Fruits: development of hybrids. Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2003. 39 p. (Embrapa Mandioca e Fruticultura. Documentos, 107). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. |
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724. | | COSTA, D. P.; STUCHI, E. S.; GIRARDI, E. A.; MOREIRA, A. S.; GESTEIRA, A. da S.; COELHO FILHO, M. A.; LEDO, C. A. da S.; SILVA, A. L. V. da; LEÃO, H. C. de; PASSOS, O. S.; SOARES FILHO, W. dos S. Less Is more: A hard Way to get potential dwarfing hybrid rootstocks for Valencia Sweet Orange. Agriculture, v.11, n.4, p.354, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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725. | | SOUSA, E. M. R.; ALMEIDA, L. S.; SOUSA, A. R. de O.; SILVA, M. de C.; LEDO, C. A. da S.; ALMEIDA, A. F. de; COSTA, M. G. C.; COELHO FILHO, M. A.; SOARES FILHO, W. dos S.; GESTEIRA, A. da S. Drought tolerance of a microcitrangemonia when treated with paclobutrazol and exposed to different water conditions. Scientia Horticulturae, 238, p. 75-82, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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726. | | SOARES FILHO, W. dos S.; SOUZA, U.; OLIVEIRA, C. R. de C.; SANTOS, M. G.; LEDO, C. A. da S.; SANTANA, L. G. L.; ROCHA, J. da S.; PISSINATO, A. G. V.; SILVA, J. S. S. da; SOUZA, A. da S.; PASSOS, O. S. Poliembrionia e potencial de obtenção de híbridos em citros. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 5., 2009, Guarapari. O melhoramento e os novos cenários da agricultura: anais. Vitória: Incaper, 2009. 1 CD-ROM. pdf 1920 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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727. | | CAPALBO, D. M. F.; PAULA, D. P.; ARANTES, O. M. G.; LIMA, E. de S.; DINIZ, F.; DUSI, A. N.; LEDO, C. A. da S.; PIRES, C. S. S.; SUJII, E. R.; SILVEIRA, J. M.; HOFFMANN, L. V.; NEVES, M. C.; MONTEIRO, M. da G. M. de F.; FERRAZ, S.; MENDES, S. M. Pesquisa e percepção pública sobre biossegurança de OGM: subsídios para decisões estratégicas na America Latina. In: SIMPÓSIO SOBRE INOVAÇÃO E CRIATIVIDADE CIENTÍFICA NA EMBRAPA, 2., 2010, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2010. Disponível em: Acesso em: 21 fev. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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728. | | VILA VERDE, D. dos S.; MENDES, M. I. de S.; PINTO, C. R.; MELO, J. E. dos S.; PAIXÃO, D. A. da; SOUZA, M. D. H. de; LEDO, C. A. da S.; SOUZA, A. da S.; SANTOS, K. C. F. dos. Subcultivos e meios nutritivos na multiplicação in vitro de genótipos de inhame (Dioscorea spp.). In: CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 15., 2021. Mulheres na ciência desafios, oportunidades e conquistas. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2021. 109 f. il. PDF. p. 26. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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729. | | COSTA, D. P.; STUCHI, E. S.; GIRARDI, E. A.; GESTEIRA, A. da S.; COELHO FILHO, M. A.; LEDO, C. A. da S.; FADEL, A. L.; SILVA, A. L. V. da; LEÃO, H. C. de; RAMOS, Y. C.; PASSOS, O. S.; SOARES FILHO, W. dos S. Hybrid Rootstocks for Valencia Sweet Orange in Rainfed Cultivation Under Tropical Savannah Climate. Agricultural Science, v. 12, n.. 11, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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730. | | SIMON, M. F.; REIS, T. S.; MENDOZA F. J. M.; ARQUELÃO, T. K. M.; BRINGEL JR. J. B. A.; NORONHA, S. E.; MARTINS, M. L. L.; LEDO, C. A. da S.; SILVA, M. J.; SAMPAIO, A. B.; MATRICARDI, E. T.; SCARIOT, A. Conservation assessment of cassava wild relatives in central Brazil. Biodiversity and Conservation, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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731. | | SOARES FILHO, W. dos S.; VILARINHOS, A. D.; ALVES, A. A. C.; CUNHA SOBRINHO, A. P.; OLIVEIRA, A. A. R.; SOUZA, A. da S.; LEDO, C. A. da S.; CRUZ, J. L.; SOUZA, L. D.; CASTRO NETO, M. T. de; GUERRA FILHO, M. dos S.; PASSOS, O. S.; MEISSNER FILHO, P. E. Programa de melhoramento genético de citros da Embrapa Mandioca e Fruticultura: obtenção de híbridos. Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2003. 37 p. (Embrapa Mandioca e Fruticultura. Documentos, 106). Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais. |
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732. | | CIRNE, L. G. A.; BARONI, M. R.; OLIVEIRA, G. J. C. de; JAEGER, S. M. P. L.; BAGALDO, A. R.; OLIVEIRA, P. A. de; OLIVEIRA, R. L.; LEDO, C. A. da S.; BARBOSA, J. C.; CARVALHO, G. N G. P. de. Feed value of Gliricidia fodder salt for sheep Valor alimentício do sal forrageiro de gliricídia para ovinos. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 37, n. 2, p. 921-932, mar./abr. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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733. | | OLIVEIRA, E. J. de; LIMA, D. S.; LIMA, D. S. de; COSTA, J. L.; SANTOS, L. F. dos; MACHADO, M. D.; LUCENA, R. S.; MOTTA, T. B. N.; DANTAS, J. L. L.; LEDO, C. A. da S.; GONÇALVES, L. S. A. Genetic analysis of papaya genotypes by morpho- agronomic traits and molecular data simultaneously. In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 28., 2010, Lisboa. Science and horticulture for people: programme & book of abstracts. Lisboa: ISHS, 2010. 1 CD-ROM. 2 p.757. PDF. N. S18.202 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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734. | | SOUSA, A. R. de O.; COELHO FILHO, M. A.; SILVA, A. R. da; SANTOS, L. M. dos; SILVA, M. de C.; CRUZ, E. S. da; LEDO, C. A. da S.; SOARES FILHO, W. dos S.; COSTA, M. G. C.; MICHELIA, F.; GESTEIRA, A. da S. Water competition in the soil by rootstocks is used to assess drought tolerance in citrus. South African Journal of Botany, v. 164, p. 23-30, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 734 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
26/12/2016 |
Data da última atualização: |
26/12/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CIRNE, L. G. A.; BARONI, M. R.; OLIVEIRA, G. J. C. de; JAEGER, S. M. P. L.; BAGALDO, A. R.; OLIVEIRA, P. A. de; OLIVEIRA, R. L.; LEDO, C. A. da S.; BARBOSA, J. C.; CARVALHO, G. N G. P. de. |
Afiliação: |
LUÍS GABRIEL ALVES CIRNE, UFRR; MARLY ROSA BARONI, UFRB; GABRIEL JORGE CARNEIRO DE OLIVEIRA, UFRB; SORAYA MARIA PALMA LUZ JAEGER, UFRB; ADRIANA REGINA BAGALDO, UFRB; PAULO ANDRADE DE OLIVEIRA, UESB; RONALDO LOPES OLIVEIRA, UFBA; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; JOSÉ CARLOS BARBOSA, UNESP; GLEIDSON GIORDANO PINTO DE CARVALHO, UFBA. |
Título: |
Feed value of Gliricidia fodder salt for sheep Valor alimentício do sal forrageiro de gliricídia para ovinos. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 37, n. 2, p. 921-932, mar./abr. 2016. |
ISSN: |
1679-0359 |
DOI: |
10.5433/1679-0359.2016v37n2p921 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This experiment aimed to evaluate the effect of supplementation with Gliricidia fodder salt on intake, nutrient digestibility, and feeding behavior of lambs. Twenty-five Santa Inês crossbred male sheep at approximately 180 days of age, with an average live weight of 25 kg, were confined in individual 1-m2 stalls and distributed in a randomized complete design with five treatments and five replications. Treatments consisted of 0 (1,000 g/kg?1 NaCl), 930, 950, 970, and 990 g/kg?1 inclusion of Gliricidia hay (70, 50, 30, and 10 g/kg?1 NaCl in the formulation of the fodder salt, respectively). The animals were fed ground Tifton-85 (Cynodon spp.) hay, ground fodder salt and or mineral salt, and water ad libitum, at 07h00 and 17h00. Intakes of dry matter, mineral matter, organic matter, crude protein, ether extract, and neutral detergent fiber were influenced (P<0.05) by supplementation with Gliricidia fodder salt. Crude protein intake increased linearly (P<0.01), while mineral-salt intake decreased linearly (P<0.01) as the levels of Gliricidia hay in the fodder salt were increased. There was no difference (P>0.05) in nutrient digestibility due to supplementation. Rumination time and number of cuds ruminated per day decreased (P<0.05), whereas rumination chews per cud increased (P<0.05). Feed and rumination efficiencies (g DM and NDF h?1) increased (P<0.01) with supplementation, and so did the rumination efficiency (P<0.01) expressed in g DM and NDF cud?1. Supplementation with Gliricidia fodder salt increases nutrient intake and positively changes the feeding behavior of lambs. MenosThis experiment aimed to evaluate the effect of supplementation with Gliricidia fodder salt on intake, nutrient digestibility, and feeding behavior of lambs. Twenty-five Santa Inês crossbred male sheep at approximately 180 days of age, with an average live weight of 25 kg, were confined in individual 1-m2 stalls and distributed in a randomized complete design with five treatments and five replications. Treatments consisted of 0 (1,000 g/kg?1 NaCl), 930, 950, 970, and 990 g/kg?1 inclusion of Gliricidia hay (70, 50, 30, and 10 g/kg?1 NaCl in the formulation of the fodder salt, respectively). The animals were fed ground Tifton-85 (Cynodon spp.) hay, ground fodder salt and or mineral salt, and water ad libitum, at 07h00 and 17h00. Intakes of dry matter, mineral matter, organic matter, crude protein, ether extract, and neutral detergent fiber were influenced (P<0.05) by supplementation with Gliricidia fodder salt. Crude protein intake increased linearly (P<0.01), while mineral-salt intake decreased linearly (P<0.01) as the levels of Gliricidia hay in the fodder salt were increased. There was no difference (P>0.05) in nutrient digestibility due to supplementation. Rumination time and number of cuds ruminated per day decreased (P<0.05), whereas rumination chews per cud increased (P<0.05). Feed and rumination efficiencies (g DM and NDF h?1) increased (P<0.01) with supplementation, and so did the rumination efficiency (P<0.01) expressed in g DM and NDF cud?1. Supplementation with Gli... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Consumo. |
Categoria do assunto: |
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Marc: |
LEADER 02464naa a2200265 a 4500 001 2059266 005 2016-12-26 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1679-0359 024 7 $a10.5433/1679-0359.2016v37n2p921$2DOI 100 1 $aCIRNE, L. G. A. 245 $aFeed value of Gliricidia fodder salt for sheep Valor alimentício do sal forrageiro de gliricídia para ovinos.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThis experiment aimed to evaluate the effect of supplementation with Gliricidia fodder salt on intake, nutrient digestibility, and feeding behavior of lambs. Twenty-five Santa Inês crossbred male sheep at approximately 180 days of age, with an average live weight of 25 kg, were confined in individual 1-m2 stalls and distributed in a randomized complete design with five treatments and five replications. Treatments consisted of 0 (1,000 g/kg?1 NaCl), 930, 950, 970, and 990 g/kg?1 inclusion of Gliricidia hay (70, 50, 30, and 10 g/kg?1 NaCl in the formulation of the fodder salt, respectively). The animals were fed ground Tifton-85 (Cynodon spp.) hay, ground fodder salt and or mineral salt, and water ad libitum, at 07h00 and 17h00. Intakes of dry matter, mineral matter, organic matter, crude protein, ether extract, and neutral detergent fiber were influenced (P<0.05) by supplementation with Gliricidia fodder salt. Crude protein intake increased linearly (P<0.01), while mineral-salt intake decreased linearly (P<0.01) as the levels of Gliricidia hay in the fodder salt were increased. There was no difference (P>0.05) in nutrient digestibility due to supplementation. Rumination time and number of cuds ruminated per day decreased (P<0.05), whereas rumination chews per cud increased (P<0.05). Feed and rumination efficiencies (g DM and NDF h?1) increased (P<0.01) with supplementation, and so did the rumination efficiency (P<0.01) expressed in g DM and NDF cud?1. Supplementation with Gliricidia fodder salt increases nutrient intake and positively changes the feeding behavior of lambs. 650 $aConsumo 700 1 $aBARONI, M. R. 700 1 $aOLIVEIRA, G. J. C. de 700 1 $aJAEGER, S. M. P. L. 700 1 $aBAGALDO, A. R. 700 1 $aOLIVEIRA, P. A. de 700 1 $aOLIVEIRA, R. L. 700 1 $aLEDO, C. A. da S. 700 1 $aBARBOSA, J. C. 700 1 $aCARVALHO, G. N G. P. de 773 $tSemina: Ciências Agrárias, Londrina$gv. 37, n. 2, p. 921-932, mar./abr. 2016.
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