BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  29/05/2019
Data da última atualização:  04/09/2025
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  RYBKA, A. C. P.; BIASOTO, A. C. T.; NASSUR, R. de C. M. R.; MARQUES, E. J. N.
Afiliação:  ANA CECILIA POLONI RYBKA, CPATSA; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; RITA DE CÁSSIA MIRELA RESENDE NASSUR; EMANUEL JOSÉ NASCIMENTO MARQUES.
Título:  Juice of fruits and vegetables.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: FREITAS, S. T. de; PAREEK, S. (Ed.). Postharvest physiological disorders in fruits and vegetables. Boca Raton: CRC Press, 2019
Páginas:  cap. 35, p. 785-802.
Série:  (Innovations in Postharvest Technology Series).
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  According to the United States Department of Agriculture (USDA), the consumption of fruit juice per capita decreased from about 34.8 liter per year in 1999 to approximately 22.7 Iiters per year in 2012 (USDA, 2016). However, in 2003, the USDA's Economic Research Service began omitting data supplied by the Beverage Marketing Corporation (BMC, New York, NY, USA), which coincides with the increased market shares for pure juices containing "superfruits" and the inclusion of fruit and vegetable blendedjuices and smoothies (Beaulieu et aI., 2017). According to the BMC, sales offruitjuices doubled from 2003 to 2008 and comprised 5.2% of the fruit beverage market (BMC, 201I). 785 786 Postharvest Physiological Disorders in Fruits and Vegetables Europe is the largest market for fruit juices, representing 55% of the total world imports. Large import and consumer markets such as Belgium, the Netherlands, France, Germany, and the United Kingdom offer opportunities for developing country exporters. However, the European juice market is expected to decline because of the high sugar content in these products (eEI - Ministry of Foreign Affairs). Fruit juice and nectars consumption in Europe stood at just over 10 billion liters in 2013 and pure juice accounted for about two-thirds of the total Europe fruit juice and nectars market, equivalent to 6.5 billion liters (European Fruit Juice Association, 2014). The perception of the "naturalness" and functional benefits of juice consumption is incr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Processamento do suco; Qualidade do suco.
Thesagro:  Consumo; Fisiologia Vegetal; Fruta; Processamento; Suco; Suco de Legume.
Thesaurus Nal:  Fruit juices; Fruit products; Juices.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA58602 - 1UPCPL - PP631.56F866p
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional