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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBREDA, C. A.; DUARTE, M. C. T.; ASSIS, O. B. G. de. Análises térmica e mecânica de filmes de quitosana com adições de extrato etanólico de pequi. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais ... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 177-180. Editores: Caue Ribeiro de Oliveira, Elaine Cristina Paris, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Marcelo Porto Bemquerer, Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBREDA, C. A.; MORGADO, D. L.; DUARTE, M. C. T.; ASSIS, O. B. G. de. Análise microscópica de blenda de quitosana-extrato etanólico de casca de pequi. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 8, 2014, Juiz de fora. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2014. p. 98-102. Editores: Maria Alice Martins, Humberto de Mello Brandão, Marlene de Barros Coelho, Daniel Souza Corrêa, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBREDA, C. A.; MORGADO, D. L.; ASSIS, O. B. G. de; DUARTE, M. C. T. Effect of chitosan coating enrichef with pequi (Caryocar brasiliense Camb.) peel extract on quality and safety of tomatoes (Lycopersicon esculentum Mill.) during storage. In: Journal of Food Processing and Preservation, v. 41, n. 6, 2017. Article 13268. 8

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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4.Imagem marcado/desmarcadoBREDA, C. A.; MORGADO, D. L.; ASSIS, O. B. G. de; DUARTE, M. C. T. Processing and characterization of chitosan films with incorporation of ethanolic extract from "Pequi" peels. In: Macromolecular Research, [S. l.], v. 25, n. 11, p. 1049-1056, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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5.Imagem marcado/desmarcadoREZENDE, R. A. E. de; SOARES, M. P.; SAMPAIO, F. G.; CARDOSO, I. L.; ISHIKAWA, M. M.; DALLAGO, B. S. L.; RANTIN, F. T.; DUARTE, M. C. T. Phytobiotics blend as a dietary supplement for Nile tilapia health improvement. Fish & Shellfish Immunology, V. 114, p. 293-300, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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6.Imagem marcado/desmarcadoVAZ, N. P.; COSTA, E. V.; SANTOS, E. L.; MIKICH, S. B.; MARQUES, F. A.; BRAGA, R. M.; DELARMINA, C.; DUARTE, M. C. T.; RUIZ, A. L. T. G.; SOUZA, V. H. S.; MAIA, B. H. L. N. S. Caavuranamide, a novel steroidal alkaloid from the ripe fruits of Solanum caavurana Vell. (Solanaceae). Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 23, n. 2, p. 361-366, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, M. P.; CARDOSO, I. L.; ISHIKAWA, M. M.; OLIVEIRA, A. da S. S. de; SARTORATTO, A.; JONSSON, C. M.; QUEIROZ, S. C. do N. de; DUARTE, M. C. T.; RANTIN, F. T.; SAMPAIO, F. G. Effects of Artemisia annua alcohol extract on physiological and innate immunity of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) to improve health status. Fish and Shellfish Immunology, v. 105, p. 369-377, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, M. P.; PINHEIRO, V. R.; CARDOSO, I. L.; OLIVEIRA, A. da S. S. de; SARTORATTO, A.; ISHIKAWA, M. M.; JONSSON, C. M.; DUARTE, M. C. T.; RANTIN, F. T.; SAMPAIO, F. G. In vitro antibacterial activity of ethanol extract of Artemisia annua and its bioactive fractions against fish pathogens. Aquaculture Research, v. 52, n. 4, p. 1797-1801, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, M. P.; CARDOSO, I. L.; ARAÚJO, F. E.; DE ANGELIS, C. F. de; MENDES, R.; MENDES, L. W.; FERNANDES, M. N.; JONSSON, C. M.; QUEIROZ, S. C. do N. de; DUARTE, M. C. T.; RANTIN, F. T.; SAMPAIO, F. G. Influences of the alcoholic extract of Artemisia annua on gastrointestinal microbiota and performance of Nile tilapia. Aquaculture, v. 560, article 738521, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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Biblioteca(s):  Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas.
Data corrente:  06/08/2019
Data da última atualização:  18/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  YOKOMIZO, G. K. I.; GONÇALVES, M. C. A.; FARIAS NETO, J. T. de; OLIVEIRA, M. do S. P. de; RESENDE, M. D. V. de.
Afiliação:  GILBERTO KEN ITI YOKOMIZO, CPAF-AP; MAGDA CELESTE ALVARES GONÇALVES, Málaga University; JOAO TOME DE FARIAS NETO, CPATU; MARIA DO SOCORRO P DE OLIVEIRA, CPATU; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPF.
Título:  Morphological dissimilarity among assai palm trees progenies from Anajás - PA.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  European Scientific Journal, v. 15, n. 21, p. 171-180, July, 2019.
ISSN:  1857- 7431
DOI:  10.19044/esj.2019.v15n21p171
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The interest in assai fruits in different regions of the country necessitates genetic improvement of the species. With the aim of determining the dissimilarity of the assai palms trees grown in Tomé-Açu, Pará, the following characteristics were evaluated in 30 different progenies: average weight of the bunches (PMC), total fruit weight (PTF), average weight of empty bunches (PMCV), average length of the rachis/bunch (TMR), average weight of 100 fruits (PCF), total number of bunches (NTC), and total weight of the bunches (PTC). The experimental design utilized was randomized block, three replicates, and five plants per plot. The matrix of dispersion was obtained using multivariate methods, Unweighted Pair Group Method, with Arithmetic Mean (UPGMA). The average Euclidean distance was used as a dissimilarity measure. The results showed the presence of theG effect only in TMR and NTC and GxE interaction effect in all evaluated characteristics. PTC and PTF were responsible for 99.85% of the total diversity based on the mean Euclidean distance. With 50% of the dissimilarity limit, two large groups (A and B) were obtained, involving 70% of the progenies. With 70% of the dissimilarity limit, five groups ("a" to "e") were obtained with a majority group (a) containing 80% of the total progenies. The following conclusions were reached: there are pronounced effects of the different years on the characteristics PTF, NTC, and PTC and the progenies respond to environmental changes with sig... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Dissimilaridade; Dissimilarity; Tomé-Açu.
Thesagro:  Açaí; Euterpe Oleracea; Melhoramento Genético Vegetal.
Thesaurus NAL:  Amazonia; Genetic improvement.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200324/1/CPAF-AP-2019-Morphological-dissimilarity-among-assai-palm.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF56888 - 1UPCAP - DD
CPAF-AP18145 - 1UPCAP - DD
CPATU55865 - 1UPCAP - DD
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