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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  15/10/2020
Data da última atualização:  18/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, R. de S.; RIBEIRO, C. V. G.; NERES, D. F.; PORTO, A. C. da M.; RIBEIRO, D.; SIQUEIRA, L. de; ZAUZA, E. A. V.; COELHO, A. S. G.; REIS, C. A. F.; ALFENAS, A. C.; NOVAES, E.
Afiliação:  RODRIGO DE SOUSA OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; CARLOS VINÍCIUS GONÇALVES RIBEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; DEISIANY FERREIRA NERES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; ANTÔNIO CARLOS DA MOTA PORTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; DALTON RIBEIRO, CMOC INTERNATIONAL BRASIL; LEANDRO DE SIQUEIRA, SUZANO S.A; EDIVAL ÂNGELO VALVERDE ZAUZA, SUZANO S.A.; ALEXANDRE SIQUEIRA GUEDES COELHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; CRISTIANE APARECIDA FIORAVANTE REIS, CNPF; ACELINO COUTO ALFENAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; EVANDRO NOVAES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Evaluation of genetic parameters and clonal selection of Eucalyptus in the Cerrado region.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 20, n. 3, e29982031, 2020.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1984- 70332020v20n3a35
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Eucalyptus plantations in Brazil are expanding toward the northern and mid-western regions of the country. The objective of the present study was to select clones adapted to the local conditions, with a focus on the Cerrado region. Three clonal experiments were conducted in the municipalities of Catalão, Corumbá-de-Goiás, and Luziânia, in Goiás State, with 109 genotypes of eucalypts. The experimental design consisted of a randomized complete block design with single-tree plots and 29 blocks. Diameter at breast height and total height of all trees were measured four years after planting, for use in the estimation of wood volume for each genotype. The genotype × environmental interaction was significant and predominantly (74%) complex. The genotypic correlation among environments was moderate (< 0.47), indicating that clones should be selected for specific sites. However, some clones performed relatively well across all environments, such as clones CCL21, CCL30, AEC144, CCL07, and CCL35
Palavras-Chave:  Biometric models; Clonal forestry; Forest breeding; G×E interaction; Melhoramento genético; Wood productivity.
Thesagro:  Eucalipto; Madeira; Produtividade; Seleção Genética.
Thesaurus Nal:  Eucalyptus.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216661/1/1-AR-2998-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF57447 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Florestas.
Data corrente:  14/09/2017
Data da última atualização:  25/04/2023
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  OLIVEIRA, M. A. S. de; VIEIRA, N. R. de A.; CHAVES, M. O.; CINALLI, L. T. B.
Afiliação:  MARINA APARECIDA SOUZA DE OLIVEIRA, CNPAF; NORIS REGINA DE ALMEIDA VIEIRA, CNPAF; MICHELA OKADA CHAVES, CNPAF; LÍGIA TEREZA BORGES CINALLI.
Título:  Arroz com o quê? Receitas doces e salgadas à base de arroz.
Edição:  3.ed.rev.ampl.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa, 2017.
Páginas:  111 p.
Descrição Física:  il.
ISBN:  978-85-7035-695-6
Idioma:  Português
Conteúdo:  Nesta nova edição foi incluído um novo capítulo com receitas doces e salgadas à base de arroz, mas voltadas ao público que possui alguma restrição alimentar. Em várias receitas foi utilizada a farinha de arroz em substituição à farinha de trigo, para atender às pessoas com intolerância ao glúten. Em outras, foi suprimido o leite para a intolerantes à lactose. Além disso, foram fornecidas receitas com reduzido teor de açúcar e sem ovos.
Thesagro:  Amido; Arroz; Carboidrato; Culinária.
Thesaurus NAL:  Carbohydrates; Cooking; Rice; Starch.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1085401/1/ARROZ-COM-QUE-ed03-2017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35119 - 1UPCLV - PP641.6318O48a2017.044
CNPAF35119 - 2UPCLV - DD641.6318O48a2017.045
CNPF56213 - 1UPCLV - PPLV477518.04775
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