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Registros recuperados : 470 | |
224. | | YAMANAKA, N.; OLIVEIRA, M. C. N. de; YANG, Z.; ABDELNOOR, R. V.; NEUMAIER, N.; NEPOMUCENO, A. L. Correlação entre 21 características observadas em 225 genótipos de soja do noroeste da China. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 4., 2006, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2006. p.103-104. Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Simone Ery Grosskopf. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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225. | | LEITE, R. M. V. B. de C.; MELLO, F. E.; D. V. DORIGHELLO; OLIVEIRA, M. C. N. de. Reação de genótipos de girassol à mancha de alternaria (Alternaria helianthi) em condições de campo, nas safras 2009/2010 e 2010/2011. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 19., 2011, Aracaju. Anais... Londrina: Embrapa Soja; Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2011. p. 155-158. CD-ROM. Editado por Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, Adilson de Oliveira Junior, Ivênio Rubens de Oliveira. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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226. | | LEITE, R. M. V. B. de C.; CAMPOS, V. L. de O.; OLIVEIRA, M. C. N. de. Reação de genótipos de girassol à mancha de alternaria (Alternariaster helianthi) em condições de campo, nas safras 2015/2016 e 2016/2017. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 22.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 10., 2017, Lavras. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 2017. p. 59-62. (Embrapa Soja. Documentos, 395). Editado por Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite. Título em inglês: Reaction of sunflower genotypes to alternaria leaf spot (Alternariaster helianthi)
under field conditions during 2015/2016 and 2016/2017 growing seasons. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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227. | | LEITE, R. M. V. B. de C.; CASTELLAR, V. L.; SILVA, M. B. M.; OLIVEIRA, M. C. N. de. REAÇÃO DE GENÓTIPOS DE GIRASSOL À MANCHA DE ALTERNARIA (Alternariaster helianthi) EM CONDIÇÕES DE CAMPO, NAS SAFRAS 2017/2018 E 2018/2019. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 23.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 11., 2020, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 2020. p. 43-46. (Embrapa Soja. Documentos, 432). Editado por Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, Hugo Soares Kern. Artigo de acesso aberto. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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228. | | LEITE, R. M. V. B. de C.; DORIGHELLO, D. V.; MELLO, F. E.; OLIVEIRA, M. C. N. de. Reação de genótipos de girassol à podridão branca (Sclerotinia sclerotiorum) Em condições de campo, em 2009 e 2010. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 19., 2011, Aracaju. Anais... Londrina: Embrapa Soja; Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2011. p. 159-162. CD-ROM. Editado por Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, Adilson de Oliveira Junior, Ivênio Rubens de Oliveira. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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229. | | LEITE, R. M. V. B. de C.; CAMPOS, V. L. de O.; OLIVEIRA, M. C. N. de. Reação de genótipos de girassol à podridão branca (Sclerotinia sclerotiorum) em condições de campo, na safrinha 2016. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 22.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 10., 2017, Lavras. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 2017. p. 63-66. (Embrapa Soja. Documentos, 395). Editado por Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite. Título em inglês: Reaction of sunflower genotypes to sclerotinia stalk and head rot (Sclerotinia
sclerotiorum) under field conditions during 2016 growing season. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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230. | | LEITE, R. M. V. B. de C.; CASTELLAR, V. L.; SILVA, M. B. M.; OLIVEIRA, M. C. N. de. REAÇÃO DE GENÓTIPOS DE GIRASSOL À PODRIDÃO BRANCA (Sclerotinia sclerotiorum) EM CONDIÇÕES DE CAMPO, NAS SAFRINHAS 2017 E 2019. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 23.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 11., 2020, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 2020. p. 47-50. (Embrapa Soja. Documentos, 432). Editado por Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, Hugo Soares Kern. Artigo de acesso aberto. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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232. | | CATTELAN, A. J.; BETTI, A. F. F.; FERRACIN, L. M.; CASTRO, C. de; OLIVEIRA, M. C. N. de. Regulação do desenvolvimento vegetativo de girassol pela inoculação com bactérias rizosféricas. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 16.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 4., 2005, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 2005. p. 26-28. (Embrapa Soja. Documentos, 261). Organizado por Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, Simone Ery Grosskopf. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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234. | | GAUDENCIO, C. de A.; DOTTO, S. R.; BAIRRAO, J. F. M.; OLIVEIRA, M. C. N. de; MEHTA, Y. R. Segundo ciclo de rotacao de culturas com a soja, no sistema de semeadura direta, em Londrina, Norte do Parana. In: REUNIAO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIAO SUL, 19., 1993, Pelotas. Ata e resumos. Pelotas: EMBRAPA-CPACT, 1993. p.142. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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235. | | SOSA-GOMEZ, D. R.; LOPES, I. de O. N.; SILVA, J. J. da; OLIVEIRA, M. C. N. de. Resistência de pentatomídeos a inseticidas químicos e linhas-base de suscetibilidade determinadas mediante aplicação tópica. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO CENTRAL DO BRASIL, 27., 2005. Cornélio Procópio. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2005. p. 131-132. (Embrapa Soja. Documentos, 257). Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Janete Lasso Ortiz, Simone Ery Grosskopf. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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236. | | SFREDO, G. J.; BORKERT, C. M.; MEYER, M. C.; LANTMANN, A. F.; OLIVEIRA, M. C. N. de. Resposta da soja à aplicação de micronutrientes em três solos do Brasil. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO CENTRAL DO BRASIL, 19., 1997, Jaboticabal. Ata e resumos. Londrina: Embrapa-CNPSo, 1997. p. 289-290. (Embrapa-CNPSo. Documentos, 107). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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237. | | SFREDO, G. J.; BORKERT, C. M.; LANTMANN, A. F.; CASTRO, C. de; MEYER, M. C.; OLIVEIRA, M. C. N. de. Resposta da soja a aplicacao de molibdenio. In: REUNIAO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIAO CENTRAL DO BRASIL, 17., 1995, Goiania. Ata e resumos. Goiania: EMGOPA, 1995. p.200. (EMGOPA. Documentos, 28). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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238. | | SFREDO, G. J.; BORKERT, C. M.; LANTMANN, A. F.; CASTRO, C. de; MEYER, M. C.; OLIVEIRA, M. C. N. de. Resposta da soja a aplicacao de molibdenio. In: REUNIAO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIAO SUL, 23., 1995, Porto Alegre. Ata e resumos. Porto Alegre: UFRGS, 1996. p.31. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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239. | | SFREDO, G. J.; CASTRO, C. de; LANTMANN, A. F.; OLIVEIRA, M. C. N. de; MEYER, M. C. Resposta da soja a aplicacao de molibdenio em solos de cerrado do Maranhao. In: REUNIAO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 22., 1996, Manaus, AM. Resumos expandidos. Manaus: SBCS/UA/EMBRAPA-CPAA/INPA, 1996. p.102-103. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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240. | | BORKERT, C. M.; SFREDO, G. J.; LANTMANN, A. F.; CASTRO, C. de; OLIVEIRA, M. C. N. de. Resposta da soja a aplicacao de potassio em cobertura. In: REUNIAO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIAO CENTRAL DO BRASIL, 17., 1995, Goiania. Ata e resumos. Goiania: EMGOPA, 1995. p.200-201. (EMGOPA. Documentos, 28). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 470 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
28/05/2013 |
Data da última atualização: |
24/06/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
GODOY, R. C. B. de; WASZCZYNSKJ, N.; SANTANA, F. A.; SILVA, S. de O. e; SOUZA NETO, M. A.; OLIVEIRA, L. A. de; LEDO, C. A. da S. |
Afiliação: |
ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; NINA WASZCZYNSKJ, UFPR; FERNANDA ALVES SANTANA, Universidade Federal do Recôncavo Baiano; SEBASTIÃO DE OLIVEIRA E SILVA, Pesquisador aposentado da Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical; MANUEL A. SOUZA NETO, Ex pesquisador da Embrapa Agroindústria Tropical; LUCIANA ALVES DE OLIVEIRA, CNPMF; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF. |
Título: |
Banana cultivars with resistance to black leaf streak and potential for jam processing. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, n. 986, p. 309-317, 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Trabalho apresentado no ISHS - ProMusa Symposium on Bananas and Plantains: Towards Sustainable Global Production and Improved Uses. Eds.: I. Van den Bergh et al. |
Conteúdo: |
Dessert banana cultivars used in the agro-industry belong mainly to the Cavendish subgroup (AAA), highly susceptible to black leaf streak (BLS). The objective of this study was to compare physicochemical and sensory data of banana jams using fruits of BLS-resistant genotypes with that of jams made from the traditional cultivar ?Grande Naine?. Variables evaluated were pH, titratable acidity TTA, soluble solids, total solids, yield, total sugars, reducing sugars and nonreducing sugars, humidity, water activity, firmness, adhesiveness and color. The multisample difference test was used for sensory analysis. There were no differences among the treatments for total soluble solids, total solids, humidity, brightness and yellowness. The total tritratable acidity and reducing sugars were superior in jams obtained from resistant genotypes. The non-reducing sugars in the jams produced from ?Bucaneiro?, ?Calipso?, ?Thap Maeo?, ?FHIA-18? and ?FHIA-02? were inferior compared to ?Grande Naine?, and the firmness of the jams from ?Thap Maeo?, ?Caipira? and ?FHIA-18? was superior to that of ?Grande Naine?. The highest adhesiveness was found in jams from ?Caipira? and the highest redness in jams from ?Thap Maeo?. The sugars were the variables responsible for the greatest diversity. In the cluster analysis, jam from ?Grande Naine? was close to the ?Caipira?, ?Ambrosia?, ?Calipso? and ?Bucaneiro? jams. Jam from ?Thap Maeo? was the most distant from ?Grande Naine?. The judges did not notice any significant differences in flavor for the jams produced with ?Bucaneiro?, ?Calipso?, ?Thap Maeo?, ?FHIA-02? and ?FHIA-18? in comparison to the ?Grande Naine? control. ?FHIA-18? had a slightly better performance than ?Grande Naine?. These results indicate that some banana genotypes with BLS resistance can be recommended for the production of jams, yielding similar or superior quality as ?Grande Naine?. MenosDessert banana cultivars used in the agro-industry belong mainly to the Cavendish subgroup (AAA), highly susceptible to black leaf streak (BLS). The objective of this study was to compare physicochemical and sensory data of banana jams using fruits of BLS-resistant genotypes with that of jams made from the traditional cultivar ?Grande Naine?. Variables evaluated were pH, titratable acidity TTA, soluble solids, total solids, yield, total sugars, reducing sugars and nonreducing sugars, humidity, water activity, firmness, adhesiveness and color. The multisample difference test was used for sensory analysis. There were no differences among the treatments for total soluble solids, total solids, humidity, brightness and yellowness. The total tritratable acidity and reducing sugars were superior in jams obtained from resistant genotypes. The non-reducing sugars in the jams produced from ?Bucaneiro?, ?Calipso?, ?Thap Maeo?, ?FHIA-18? and ?FHIA-02? were inferior compared to ?Grande Naine?, and the firmness of the jams from ?Thap Maeo?, ?Caipira? and ?FHIA-18? was superior to that of ?Grande Naine?. The highest adhesiveness was found in jams from ?Caipira? and the highest redness in jams from ?Thap Maeo?. The sugars were the variables responsible for the greatest diversity. In the cluster analysis, jam from ?Grande Naine? was close to the ?Caipira?, ?Ambrosia?, ?Calipso? and ?Bucaneiro? jams. Jam from ?Thap Maeo? was the most distant from ?Grande Naine?. The judges did not notice any ... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Agroindústria; Agroindustry; Composição; Composition; Dessert; Sobremesa. |
Thesagro: |
Alimento preparado; Banana; Doce; Indústria agrícola. |
Thesaurus NAL: |
Bananas; Desserts; Food preparation; Multivariate analysis. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 03045naa a2200373 a 4500 001 1958981 005 2013-06-24 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGODOY, R. C. B. de 245 $aBanana cultivars with resistance to black leaf streak and potential for jam processing. 260 $c2013 500 $aTrabalho apresentado no ISHS - ProMusa Symposium on Bananas and Plantains: Towards Sustainable Global Production and Improved Uses. Eds.: I. Van den Bergh et al. 520 $aDessert banana cultivars used in the agro-industry belong mainly to the Cavendish subgroup (AAA), highly susceptible to black leaf streak (BLS). The objective of this study was to compare physicochemical and sensory data of banana jams using fruits of BLS-resistant genotypes with that of jams made from the traditional cultivar ?Grande Naine?. Variables evaluated were pH, titratable acidity TTA, soluble solids, total solids, yield, total sugars, reducing sugars and nonreducing sugars, humidity, water activity, firmness, adhesiveness and color. The multisample difference test was used for sensory analysis. There were no differences among the treatments for total soluble solids, total solids, humidity, brightness and yellowness. The total tritratable acidity and reducing sugars were superior in jams obtained from resistant genotypes. The non-reducing sugars in the jams produced from ?Bucaneiro?, ?Calipso?, ?Thap Maeo?, ?FHIA-18? and ?FHIA-02? were inferior compared to ?Grande Naine?, and the firmness of the jams from ?Thap Maeo?, ?Caipira? and ?FHIA-18? was superior to that of ?Grande Naine?. The highest adhesiveness was found in jams from ?Caipira? and the highest redness in jams from ?Thap Maeo?. The sugars were the variables responsible for the greatest diversity. In the cluster analysis, jam from ?Grande Naine? was close to the ?Caipira?, ?Ambrosia?, ?Calipso? and ?Bucaneiro? jams. Jam from ?Thap Maeo? was the most distant from ?Grande Naine?. The judges did not notice any significant differences in flavor for the jams produced with ?Bucaneiro?, ?Calipso?, ?Thap Maeo?, ?FHIA-02? and ?FHIA-18? in comparison to the ?Grande Naine? control. ?FHIA-18? had a slightly better performance than ?Grande Naine?. These results indicate that some banana genotypes with BLS resistance can be recommended for the production of jams, yielding similar or superior quality as ?Grande Naine?. 650 $aBananas 650 $aDesserts 650 $aFood preparation 650 $aMultivariate analysis 650 $aAlimento preparado 650 $aBanana 650 $aDoce 650 $aIndústria agrícola 653 $aAgroindústria 653 $aAgroindustry 653 $aComposição 653 $aComposition 653 $aDessert 653 $aSobremesa 700 1 $aWASZCZYNSKJ, N. 700 1 $aSANTANA, F. A. 700 1 $aSILVA, S. de O. e 700 1 $aSOUZA NETO, M. A. 700 1 $aOLIVEIRA, L. A. de 700 1 $aLEDO, C. A. da S. 773 $tActa Horticulturae$gn. 986, p. 309-317, 2013.
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