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Registros recuperados : 324 | |
143. | | LOPES, M. A.; FALEIRO, F. G.; FERREIRA, M. E.; LOPES, D. B.; VIVIAN, R.; BOITEUX, L. S. Embrapa's contribution to the development of new plant varieties and their impact on Brazilian agriculture. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, S2, p. 31-46, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Hortaliças; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Unidades Centrais. |
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144. | | GOPINGER, E.; XAVIER, E. G.; ZIEGLER, V.; LOPES, D. C. N.; KRABBE, E. L.; NUNES, A. P.; ELIAS, M. C. Effects of stored whole rice bran treated with organic acids on the performance, nutrient digestibility, intestinal mucosa morphometry, and bone characteristics of broiler chickens. Canadian Journal of Animal Science, v. 99, n. 4, p. 724-731, 2019 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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145. | | LOPES, D. B.; BENTO, D. de M.; BARROSO, P. V.; MACEDO, C. E. C.; ALLOUFA, M. A. I. Efeitos dos antibióticos rifampicina e cefotaxima no desenvolvimento de calos de maracuja-amarelo (Passiflora edulis f. Flavicarpa). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA., 17., 2002, Belém, PA. Anais... Belém, PA: SBF, 2002. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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146. | | LIMA-MENDONÇA, A.; BROGLIO, S. M. F.; ARAÚJO, A. M. N. de; LOPES, D. O. P.; DIAS, N. da S. Efeito de pós vegetais sobre Sitophilus zeamais (Mots., 1855) (Coleoptera: Curculionidae). Arquivos do Instituto Biológico, São Paulo, v. 80, n. 1, p. 91-97, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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147. | | GAVA, C. A. T.; DUENHAS, L. H.; LOPES, D. B.; PINTO, J. M.; GOMES, C. de A. Incidência de oídio em melão conduzido em sistema orgânico fertirrigação com substâncias húmicas e biofertilizantes. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 387, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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148. | | GAVA, C. A. T.; DUENHAS, L. H.; LOPES, D. B.; PINTO, J. M.; GOMES, T. C. de A. Incidência de oídio em melão conduzido em sistema orgânico fertirrigado com substâncias húmicas e biofertilizantes. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 22, n. 2, jul. 2004. 1 CD-ROM. Suplemento 2. Edição de Resumos do 44. Congresso Brasileiro de Olericultura, Campo Grande, jul. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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149. | | MOREIRA, W. A.; MAGALHÃES, E. E.; PEREIRA, A. V. S.; BARBOSA, F. R.; LOPES, D. B.; MOURA, A. O. S. Espécies de nematóides-das-galhas associadas a culturas no Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NEMATOLOGIA, 24., 2003, Petrolina. Anais... Petrolina: SBN; Embrapa Semi-Árido, 2003. p. 137. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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151. | | MAGALHAES, M. T.; KOKETSU, M.; GONCALVES, S. L.; DUARTE, F. R.; GODOY, R. L. de O.; LOPES, D. Gengibre (Zingiber officinale Roscoe) brasileiro: aspectos gerais, óleo essencial e oleoresina. Parte 1 - aspectos gerais, óleo essencial. Ciencia e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 17, n. 1, p. 64-69, jan./abr. 1997. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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153. | | LOPES, M. A.; VEIGA, R. D.; ZAMBALDE, A. L.; SILVA, A. R. P.; LOPES, D. de C. F. HERDSIZE: sistema computacional para dimensionamento, evoluçlão e dinâmica de rebanhos bovinos mantidos em sistemas de produção semi-intensivo ou extensivo. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE INFORMÁTICA APLICADA A AGROPECUÁRIA E AGROINDÚSTRIA ,1., 1997, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: Agrosoft: CTSOFT: SBI-AGRO, 1997. p.225-230 Agrosoft 97. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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154. | | LOPES, D.; OLIVEIRA, R. R.; BARRETO, D. F.; BENEDITO, J. S.; KAPLAN, M. A. C.; CARAUTA, J. P. P. Identificacao de fotoxinas em plantas do genero Dorstenia (Moraceae). In: SIMPOSIO DE PLANTAS MEDICINAIS DO BRASIL, 16., 1996, Florianopolis, SC. Resumos... 1996. Florianopolis, 1996. p.189. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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156. | | KOKETSU, M.; GONCALVES, S. L.; GODOY, R. L.; LOPES, D.; SILVA, V. V.; FERREIRA, J. C. B.; OLIVEIRA, A. M. Composicao dos oleos essenciais de cerefolio (Anthriscus cerefolium (L.) Hoffm.) e segurelha (Satureja hortensis L.) cultivadas em Nova Friburgo (RJ). In: SIMPOSIO LATINO AMERICANO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2., 1997, Campinas. Resumos... Campinas: UNICAMP-FEA, 1997. p. 65. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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157. | | GODOY, R. L. O.; KOKETSU, M.; GONCALVES, S. L.; LOPES, D.; SA SOBRINHO, A. F.; TORQUILHO, H. S. Componentes quimicos do oleo essencial de Moschosma riparium. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUIMICA, 21., 1998, Pocos de Caldas, MG. Livro de Resumos... Pocos de Caldas: SBQ, 1998. v.2. Nao paginado, ref. PN-145. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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158. | | GODOY, R. L. O.; KOKETSU, M.; GONCALVES, S. L.; LOPES, D.; SA SOBRINHO, A. F.; TORQUILHO, H. S. Componentes químicos do óleo essencial de Moschosma riparium. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 21., 1998, Poços de Caldas, MG. Livro de Resumos... Poços de Caldas: SBQ, 1998. v.2. Nao paginado, ref. PN-145. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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159. | | MOREIRA, W. A.; MAGALHÃES, E. E.; MOURA, A. O. S.; PEREIRA, A. V. S.; LOPES, D. B.; BARBOSA, F. R. Nematóides associados à goiabeira no Vale do Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NEMATOLOGIA, 24., 2003, Petrolina. Anais... Petrolina:Embrapa Semi-Árido: SBN, 2003. p. 136. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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160. | | PASSINI, A. M.; LOPES, D.; RIBEIRO, C. S. C.; REIFCHNEIDER, F. J. B.; SILVA, A. J. R. da. Otimização de método para quantificação de capsaicinóides por CLAE. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 25., 2002, Poços de Caldas, MG. Livro de resumos.... Poços de Caldas: SBQ, 2002. (Ref. QA-136). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 324 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
28/06/2013 |
Data da última atualização: |
22/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CASTELLAR, A.; OLIVEIRA, D. R.; LEITÃO, S. G.; BIZZO, H. R.; SOARES, M. de L. C.; KINUPP, V. F.; VEIGA-JUNIOR, V. F. |
Afiliação: |
ALINE CASTELLAR, UFRJ; DANILO R. OLIVEIRA, UFRJ; SUZANA G. LEITÃO, UFRJ; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; MARIA DE LOURDES C. SOARES, INPA; VALDELY F. KINUPP, IFAM; VALDIR F. VEIGA-JUNIOR, UFAM. |
Título: |
Essential oil from Philodendron fragrantissimum, an aromatic Araceae from Amazonia, Brazil. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
The Journal of Essential Oil Research, v. 25, n. 3, p. 194-197, 2013. |
DOI: |
10.1080/10412905.2012.751557 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the Amazon region of Brazil, the roots of different species of Philodendron are used in the traditional medicine. Philodendron fragrantissimum (Hook.) G. Don, locally known as ?cipó-tracuá?, has very aromatic roots and is used for baths and fumigation. Here, we describe the chemical composition of the essential oil from the roots of P. fragrantissimum obtained by hydrodistillation in a modified Clevenger-type apparatus for 4 hours. The oil was analyzed by gas chromatography (GC) and GC/mass spectrometry (GC/MS). Thirty-five substances were detected and the major components were β-caryophyllene (29.9%), limonene (15.8%), β-selinene (11.5%), α-selinene (15.7%), α-pinene (3.4%), α-copaene (3.2%), β-pinene (2.5%) and δ-cadinene (2.9%). To the best of our knowledge, this is the first report on the chemical composition of the essential oil from P. fragrantissimum. The high content of β-caryophyllene was not observed in the other oils studied so far and might be considered a tool in taxonomy studies. |
Palavras-Chave: |
Composição do óleo essencial; Philodendron fragrantissimum. |
Thesagro: |
Araceae. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01810naa a2200241 a 4500 001 1960877 005 2016-02-22 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/10412905.2012.751557$2DOI 100 1 $aCASTELLAR, A. 245 $aEssential oil from Philodendron fragrantissimum, an aromatic Araceae from Amazonia, Brazil. 260 $c2013 520 $aIn the Amazon region of Brazil, the roots of different species of Philodendron are used in the traditional medicine. Philodendron fragrantissimum (Hook.) G. Don, locally known as ?cipó-tracuá?, has very aromatic roots and is used for baths and fumigation. Here, we describe the chemical composition of the essential oil from the roots of P. fragrantissimum obtained by hydrodistillation in a modified Clevenger-type apparatus for 4 hours. The oil was analyzed by gas chromatography (GC) and GC/mass spectrometry (GC/MS). Thirty-five substances were detected and the major components were β-caryophyllene (29.9%), limonene (15.8%), β-selinene (11.5%), α-selinene (15.7%), α-pinene (3.4%), α-copaene (3.2%), β-pinene (2.5%) and δ-cadinene (2.9%). To the best of our knowledge, this is the first report on the chemical composition of the essential oil from P. fragrantissimum. The high content of β-caryophyllene was not observed in the other oils studied so far and might be considered a tool in taxonomy studies. 650 $aAraceae 653 $aComposição do óleo essencial 653 $aPhilodendron fragrantissimum 700 1 $aOLIVEIRA, D. R. 700 1 $aLEITÃO, S. G. 700 1 $aBIZZO, H. R. 700 1 $aSOARES, M. de L. C. 700 1 $aKINUPP, V. F. 700 1 $aVEIGA-JUNIOR, V. F. 773 $tThe Journal of Essential Oil Research$gv. 25, n. 3, p. 194-197, 2013.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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