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Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  25/06/2002
Data da última atualização:  31/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MORETTI, C. L.; BALDWIN, E. A.; SARGENT, S. A.; HUBER, D. J.
Afiliação:  CELSO LUIZ MORETTI, CNPH.
Título:  Internal bruising alters aroma volatile profiles in tomato fruit tissues.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  HortScience, v. 37, n. 2, p. 378-382, 2002.
ISSN:  2327-9834
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract. Tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) fruit, cv. Solar Set, were harvested at the mature-green stage and treated with 50 μL·L –1 ethylene at 20 °C. Individual fruits at the breaker stage (<10% red color) were dropped onto a solid surface to induce internal bruising. Dropped and undropped fruit were stored at 20 °C until red-ripe, at which time pericarp, placental, and locule tissues were excised. Tissues from dropped tomatoes were examined for evidence of internal bruising and all tissues were analyzed for selected volatile profiles via headspace analysis. Individual volatile profiles of the three tissues in bruised fruit were significantly different from those of corresponding tissues in undropped, control fruit, notably: trans-2-hexenal from pericarp tissue; 1-penten-3-one, cis-3-hexenal, 6-methyl-5-hepten-2-one, cis-3-hexenol and 2-isobutylthiazole from locule tissue; and 1-penten-3-one and β-ionone from placental tissue. Alteration of volatile profiles was most pronounced in the locule tissue, which was more sensitive to internal bruising than the other tissues. Changes observed in the volatile profiles appear to be related to disruption of cellular structures.
Palavras-Chave:  Lesão interna; Mechanical injury; Postharvest.
Thesagro:  Dano Mecânico; Lycopersicon Esculentum; Pós-Colheita; Tomate.
Thesaurus Nal:  mechanical damage; tomatoes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH22938 - 1UPCAP - DD1647816478
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1.Imagem marcado/desmarcadoNIMMO, E. R.; NELSON, E.; TOVAR, L. G.; GARCÍA, M. M.; SPRING, A.; LACERDA, A. E. B. de; CARVALHO, A. I. de; BLAY-PALMER, A. Building an Agroecology Knowledge Network for Agrobiodiversity Conservation. Conservation, v. 3, p. 491-508, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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