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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
03/12/2009 |
Data da última atualização: |
19/04/2010 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ABDELNOOR, R. V.; NEPOMUCENO, A. L.; BARROS, E. G. de; SA, M. de F. G. de; BINNECK, E.; MARCELINO, F. C.; BROMMONSCHENKEL, S. H.; ALMEIDA, J.; ISEPPON, A. M. B.; SCHUSTER, I.; KIDO, E. A.; LOUREIRO, M. E.; MARGIS, R.; HUNGRIA, M.; MOREIRA, M. A.; BACARAT-PEREIRA, M. C.; FIETTO, L. G.; BODANESE-ZANETTINI, M. H.; ROMANO, E.; ZERBINI, F. M.; LEMOS, E. G. de M.; PEREIRA, G. A. G. |
Afiliação: |
RICARDO VILELA ABDELNOOR, CNPSo; ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, CNPSo; E. G. DE BARROS, UFV; MARIA FATIMA GROSSI DE SA, CENARGEN; ELISEU BINNECK, CNPSo; FRANCISMAR CORREA MARCELINO, CNPSo; S. H. BROMMONSCHENKEL, UFV; JULIANA DANTAS DE ALMEIDA, CENARGEN; A. M. B. ISEPPON, Universidade de Pernambuco; I. SHUSTER, COODETEC; E. A. KIDO, Universidade de Pernambuco; M. E. LOUREIRO, UFV; R. MARGIS, UFRGS; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSo; M. A. MOREIRA, UFV; M. C. BACARAT-PEREIRA, UFV; L. G. FIETTO, UFV; M. H. BODANESE-ZANETTINI, UFRGS; EDUARDO ROMANO DE CAMPOS PINTO, CENARGEN; F. M. ZERBINI, UFV; E. G. DE MACEDO LEMOS, UNESP; G. A. G. PEREIRA, UNICAMP. |
Título: |
GENOSOJA - A brazilian soybean genome consortium. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 8., 2009, Beijing. Developing a global soy blueprint for a safe secure and sustainable supply: abstracts. Beijing: Chinese Academy of Agricultural Sciences: Institute of Crop Science, 2009. p. 108, ref. O201. WSRC 2009. Editado por Lijuan Qiu, Rongxia Guan, Jian Jin, Qijan Song, Shuntang Guo, Wenbin Li, Yuanchao Wang, Tianfu Han, Xiaobing Liu, Deyue Yu, Lianzhou Jiang, Deliang Peng. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Consórcio. |
Thesagro: |
Genoma; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Genome; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01479naa a2200421 a 4500 001 1577260 005 2010-04-19 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aABDELNOOR, R. V. 245 $aGENOSOJA - A brazilian soybean genome consortium. 260 $c2009 650 $aGenome 650 $aSoybeans 650 $aGenoma 650 $aSoja 653 $aConsórcio 700 1 $aNEPOMUCENO, A. L. 700 1 $aBARROS, E. G. de 700 1 $aSA, M. de F. G. de 700 1 $aBINNECK, E. 700 1 $aMARCELINO, F. C. 700 1 $aBROMMONSCHENKEL, S. H. 700 1 $aALMEIDA, J. 700 1 $aISEPPON, A. M. B. 700 1 $aSCHUSTER, I. 700 1 $aKIDO, E. A. 700 1 $aLOUREIRO, M. E. 700 1 $aMARGIS, R. 700 1 $aHUNGRIA, M. 700 1 $aMOREIRA, M. A. 700 1 $aBACARAT-PEREIRA, M. C. 700 1 $aFIETTO, L. G. 700 1 $aBODANESE-ZANETTINI, M. H. 700 1 $aROMANO, E. 700 1 $aZERBINI, F. M. 700 1 $aLEMOS, E. G. de M. 700 1 $aPEREIRA, G. A. G. 773 $tIn: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 8., 2009, Beijing. Developing a global soy blueprint for a safe secure and sustainable supply: abstracts. Beijing: Chinese Academy of Agricultural Sciences: Institute of Crop Science, 2009. p. 108, ref. O201. WSRC 2009. Editado por Lijuan Qiu, Rongxia Guan, Jian Jin, Qijan Song, Shuntang Guo, Wenbin Li, Yuanchao Wang, Tianfu Han, Xiaobing Liu, Deyue Yu, Lianzhou Jiang, Deliang Peng.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
23/11/2017 |
Data da última atualização: |
23/11/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
HORNUNG, P. S.; ÁVILA, S.; LAZZAROTTO, M.; LAZZAROTTO, S. R. da S.; SIQUEIRA, G. L. de A. de; SCHNITZLER, E.; RIBANI, R. H. |
Afiliação: |
Polyanna Silveira Hornung, UFPR; Suelen Ávila, UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Pós-graduanda da UEPG; Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, Pós-graduanda da UEPG; Egon Schnitzler, UEPG; Rosemary Hoffmann Ribani, UFPR. |
Título: |
Enhancement of the functional properties of Dioscoreaceas nativestarches: mixture as a green modification process. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Thermochimica Acta, v. 649, p. 31-40, Mar. 2017. |
DOI: |
dx.doi.org/10.1016/j.tca.2017.01.006 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
To study the effect of the mixing, three types of starch from Dioscorea sp., Dioscorea piperifolia Humb.var. Wild. and Dioscorea Trífida tubers were mixed in different proportions and their thermal, structuraland rheological properties were characterised. Using thermogravimetric (TG) and differential thermalanalysis (DTA) it was found that all the mixed samples presented enhanced thermal stability. By differ-ential scanning calorimetry (DSC) and viscoamylograph (RVA) techniques it was verified that the amylosecontent from the D. sp. starch influenced the gelatinisation and paste properties of the mixed samples.Furthermore, using scanning electron micrograph (SEM) analysis it was possible to suggest a correlationbetween the size of the starch granules and their relative degree of crystallinity, which was calculatedby the X-ray diffraction (XRD) patterns. The colour analysis revealed that, irrespective of the proportion,the strong tendency to yellow of the native Dioscorea piperifolia predominated in the mixed samples. |
Palavras-Chave: |
Environmentally friendly process; Modificação de amido; Processo ambientalmente amigável; Starch modification. |
Thesagro: |
Amido; Mistura; Polissacarídeo. |
Thesaurus NAL: |
Dioscorea; Mixing; Polysaccharides; Starch. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02057naa a2200337 a 4500 001 2080615 005 2017-11-23 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $adx.doi.org/10.1016/j.tca.2017.01.006$2DOI 100 1 $aHORNUNG, P. S. 245 $aEnhancement of the functional properties of Dioscoreaceas nativestarches$bmixture as a green modification process.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aTo study the effect of the mixing, three types of starch from Dioscorea sp., Dioscorea piperifolia Humb.var. Wild. and Dioscorea Trífida tubers were mixed in different proportions and their thermal, structuraland rheological properties were characterised. Using thermogravimetric (TG) and differential thermalanalysis (DTA) it was found that all the mixed samples presented enhanced thermal stability. By differ-ential scanning calorimetry (DSC) and viscoamylograph (RVA) techniques it was verified that the amylosecontent from the D. sp. starch influenced the gelatinisation and paste properties of the mixed samples.Furthermore, using scanning electron micrograph (SEM) analysis it was possible to suggest a correlationbetween the size of the starch granules and their relative degree of crystallinity, which was calculatedby the X-ray diffraction (XRD) patterns. The colour analysis revealed that, irrespective of the proportion,the strong tendency to yellow of the native Dioscorea piperifolia predominated in the mixed samples. 650 $aDioscorea 650 $aMixing 650 $aPolysaccharides 650 $aStarch 650 $aAmido 650 $aMistura 650 $aPolissacarídeo 653 $aEnvironmentally friendly process 653 $aModificação de amido 653 $aProcesso ambientalmente amigável 653 $aStarch modification 700 1 $aÁVILA, S. 700 1 $aLAZZAROTTO, M. 700 1 $aLAZZAROTTO, S. R. da S. 700 1 $aSIQUEIRA, G. L. de A. de 700 1 $aSCHNITZLER, E. 700 1 $aRIBANI, R. H. 773 $tThermochimica Acta$gv. 649, p. 31-40, Mar. 2017.
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Embrapa Florestas (CNPF) |
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