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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  03/12/2009
Data da última atualização:  19/04/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ABDELNOOR, R. V.; NEPOMUCENO, A. L.; BARROS, E. G. de; SA, M. de F. G. de; BINNECK, E.; MARCELINO, F. C.; BROMMONSCHENKEL, S. H.; ALMEIDA, J.; ISEPPON, A. M. B.; SCHUSTER, I.; KIDO, E. A.; LOUREIRO, M. E.; MARGIS, R.; HUNGRIA, M.; MOREIRA, M. A.; BACARAT-PEREIRA, M. C.; FIETTO, L. G.; BODANESE-ZANETTINI, M. H.; ROMANO, E.; ZERBINI, F. M.; LEMOS, E. G. de M.; PEREIRA, G. A. G.
Afiliação:  RICARDO VILELA ABDELNOOR, CNPSo; ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, CNPSo; E. G. DE BARROS, UFV; MARIA FATIMA GROSSI DE SA, CENARGEN; ELISEU BINNECK, CNPSo; FRANCISMAR CORREA MARCELINO, CNPSo; S. H. BROMMONSCHENKEL, UFV; JULIANA DANTAS DE ALMEIDA, CENARGEN; A. M. B. ISEPPON, Universidade de Pernambuco; I. SHUSTER, COODETEC; E. A. KIDO, Universidade de Pernambuco; M. E. LOUREIRO, UFV; R. MARGIS, UFRGS; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSo; M. A. MOREIRA, UFV; M. C. BACARAT-PEREIRA, UFV; L. G. FIETTO, UFV; M. H. BODANESE-ZANETTINI, UFRGS; EDUARDO ROMANO DE CAMPOS PINTO, CENARGEN; F. M. ZERBINI, UFV; E. G. DE MACEDO LEMOS, UNESP; G. A. G. PEREIRA, UNICAMP.
Título:  GENOSOJA - A brazilian soybean genome consortium.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 8., 2009, Beijing. Developing a global soy blueprint for a safe secure and sustainable supply: abstracts. Beijing: Chinese Academy of Agricultural Sciences: Institute of Crop Science, 2009. p. 108, ref. O201. WSRC 2009. Editado por Lijuan Qiu, Rongxia Guan, Jian Jin, Qijan Song, Shuntang Guo, Wenbin Li, Yuanchao Wang, Tianfu Han, Xiaobing Liu, Deyue Yu, Lianzhou Jiang, Deliang Peng.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Consórcio.
Thesagro:  Genoma; Soja.
Thesaurus Nal:  Genome; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO30036 - 1UPCPL - PP
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  23/11/2017
Data da última atualização:  23/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  HORNUNG, P. S.; ÁVILA, S.; LAZZAROTTO, M.; LAZZAROTTO, S. R. da S.; SIQUEIRA, G. L. de A. de; SCHNITZLER, E.; RIBANI, R. H.
Afiliação:  Polyanna Silveira Hornung, UFPR; Suelen Ávila, UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Pós-graduanda da UEPG; Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, Pós-graduanda da UEPG; Egon Schnitzler, UEPG; Rosemary Hoffmann Ribani, UFPR.
Título:  Enhancement of the functional properties of Dioscoreaceas nativestarches: mixture as a green modification process.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Thermochimica Acta, v. 649, p. 31-40, Mar. 2017.
DOI:  dx.doi.org/10.1016/j.tca.2017.01.006
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  To study the effect of the mixing, three types of starch from Dioscorea sp., Dioscorea piperifolia Humb.var. Wild. and Dioscorea Trífida tubers were mixed in different proportions and their thermal, structuraland rheological properties were characterised. Using thermogravimetric (TG) and differential thermalanalysis (DTA) it was found that all the mixed samples presented enhanced thermal stability. By differ-ential scanning calorimetry (DSC) and viscoamylograph (RVA) techniques it was verified that the amylosecontent from the D. sp. starch influenced the gelatinisation and paste properties of the mixed samples.Furthermore, using scanning electron micrograph (SEM) analysis it was possible to suggest a correlationbetween the size of the starch granules and their relative degree of crystallinity, which was calculatedby the X-ray diffraction (XRD) patterns. The colour analysis revealed that, irrespective of the proportion,the strong tendency to yellow of the native Dioscorea piperifolia predominated in the mixed samples.
Palavras-Chave:  Environmentally friendly process; Modificação de amido; Processo ambientalmente amigável; Starch modification.
Thesagro:  Amido; Mistura; Polissacarídeo.
Thesaurus NAL:  Dioscorea; Mixing; Polysaccharides; Starch.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF56105 - 1UPCAP - DD
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