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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
10/01/2010 |
Data da última atualização: |
19/12/2012 |
Autoria: |
BURNS, R. G.; AUDUS, L. J. |
Título: |
Distribution and breakdown of paraquat in soil. |
Ano de publicação: |
1970 |
Fonte/Imprenta: |
Weed Research, Oxford, v. 10, n. 1, p. 49-58, 1970. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The degradation of paraquat dichloride in soil by Lipomyces starkeyi Lod. and Rij, was investigated spectrophotometrically and by 14C-labelled carbon dioxide emission. Breakdown occurred within the first 96 hr of incubation in cultures of soil of high organic content. Adsorption isotherms showed that soils rich in organic matter had a greater total adsorption of paraquat from solutions of concentration in excess of 250 ppm. Soil high in organic matter was fractionated by ultrasonic disintegration into its organic and inorganic components. Paraquat degradation occurred in cultures containing the former but not the latter. Slow transfer of 14C-labelled paraquat adsorbed on the organic components was shown to take place through a dialysis membrane to the much stronger adsorption sites on the inorganic components placed outside the membrane.
It appears that decomposition of paraquat in soil by L. starkeyi occurs while the herbicide is weakly adsorbed on the organic soil components. Over a period of time (96 hr in one instance), slow transfer to the inorganic soil components rendered the paraquat unavailable for microbial degradation. |
Palavras-Chave: |
Constituintes; Diferentes camadas do solo; Diminuição; Distribuição; Efeito; Solo (adsorção). |
Thesagro: |
Paraquat. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
30/07/2015 |
Data da última atualização: |
17/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SIQUEIRA, G. L. de A. de; BET, C. D.; CORDOBA, L. do P.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E. |
Afiliação: |
Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, Universidade Estadual de Ponta Grossa; Camila Delinski Bet, Universidade Estadual de Ponta Grossa; Layse do Prado Cordoba, Universidade Estadual de Ponta Grossa; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Egon Schnitzler, Universidade Estadual de Ponta Grossa. |
Título: |
Caracterização térmica de amido e bagaço de Amaranthus cruentus. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 189-192, 2015. |
Descrição Física: |
Disponível na internet. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru. |
Conteúdo: |
O amaranto é um pseudocereal, que produz pequenas sementes de cor amarelo-avermelhado. Foram avaliados o amido e o bagaço de amaranto obtidos no processo de extração. Nas curvas TG/DTG identificouse que o bagaço não apresentou período de estabilidade térmica, justificado pela composição mais complexa. Com o DSC visualizou-se a ocorrência de gelatinização do bagaço, com To e Tp superiores ao amido, porém, com menor entalpia, apontando um teor residual de amido. |
Palavras-Chave: |
Amido de amaranto; Análise Térmica; TG-DTG. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/127266/1/2015-MarceloL-SIAT-CaracterizacaoTermica.pdf
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Marc: |
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Embrapa Florestas (CNPF) |
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