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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  22/10/2014
Data da última atualização:  02/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SCHMITT, D. E.; GATIBONI, L. C.; GIROTTO, E.; LORENSINI, F.; MELO, G. W. B. de; BRUNETTO, G.
Afiliação:  GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV.
Título:  Phosphorus fractions in the vineyard soil of the Serra Gaúcha of Rio Grande do Sul, Brazil.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, Campina Grande, v. 18, n. 2, p. 134-140, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The study aimed to evaluate the accumulation of P fractions in a vineyard soil profile with successive applications of phosphate fertilizers. In January 2010 an area was selected of native forest and a vineyard at age 33 with a history of phosphate fertilizer application, in Bento Gonçalves, Rio Grande do Sul state. Soil samples were collected from 0-5, 5-10 and 10-20 cm layers, prepared and submitted to chemical fractionation of P. The excessive application of phosphate fertilizers during 33 years in the vineyard soil increased the levels of organic and inorganic P until the 20 cm layer in all P fractions. The highest levels of P in the vineyard soil were found mainly in the labile fractions extracted with anion exchange resin and NaHCO3, which indicates high nutrient availability to plants, but also indicates the potential of transfer of solution from soil to surface run-off or percolated through the soil profile, which represents greater potential for contamination of surface and subsurface waters.
Palavras-Chave:  Adubação fosfatada; Contaminação ambiental; Vinhedo.
Thesagro:  Contaminação; Fertilizante fosfatado; Fósforo; Solo; Viticultura; Vitis vinifera.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110353/1/Melo-RBEAA.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV15393 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  01/08/2013
Data da última atualização:  19/08/2020
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  MOURA, C. J. DE; SANTOS, F. M. DOS; BRITO, J. R. F.; MENDONCA, L. C.; FRANCISCO, L.; RIBEIRO, M. T.; VICENTINI, N. M.; ROBBS, P. G.; TEIXEIRA, S. R.
Afiliação:  CELSO JOSÉ DE MOURA, UFG; FABRINNI MONTEIRO DOS SANTOS, PAS; JOSÉ REINALDI FEITOSA BRITO, POLO DE EXCELÊNCIA DO LEITE; LETICIA CALDAS MENDONCA, CNPGL; LUIZ FRANCISCO, SENAR/PR; MARLICE TEIXEIRA RIBEIRO, CNPGL; NIVEA MARIA VICENTINI, CNPGL; PASCHOAL GUIMARAES ROBBS, PAS; SERGIO RUSTICHELLI TEIXEIRA, CNPGL.
Título:  Caderno de anotações para produção de leite seguro e de qualidade.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Brasília: SEBRAE / SENAR; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2013.
Páginas:  52 p.
Idioma:  Português
Notas:  (PAS LEITE)
Palavras-Chave:  Higiene do leite; Produção de leite.
Thesagro:  Contaminação; Microrganismo.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215429/1/LV-PAS-Leite-03-Boas-Praticas-Agrop-Leite-Seguro.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL20652 - 1UPCLV - PPFL 3524 P. 2043524
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