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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  28/12/2017
Data da última atualização:  03/07/2023
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  PEREIRA, A. V.; LEDO, F. J. da S.; MACHADO, J. C.
Afiliação:  ANTONIO VANDER PEREIRA, CNPGL; FRANCISCO JOSE DA SILVA LEDO, CNPGL; JUAREZ CAMPOLINA MACHADO, CNPGL.
Título:  Elephant grass: germplasm and breeding in Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Forages for the Future, n. 5, p. 6, 2017.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Cultivar should; Forage availability; Plant reaches.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1083843/1/Elephant-grass-germplasm-and-breeding-in-Brazil.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL23827 - 1UPCAM - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  21/12/2022
Data da última atualização:  06/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  VIANA, F. M.; MONTEIRO, M. L. G.; FERRARI, R. G.; MUTZ, Y. S.; MARTINS, I. B. A.; SALIM, A. P. A. A.; ALCANTARA, M.; DELIZA, R.; MANO, S. B.; CONTE-JUNIOR, C. A.
Afiliação:  FERNANDA M. VIANA, UFRJ; MARIA LUCIA G. MONTEIRO, UFRJ, UFF; RAFAELA G. FERRARI, UFRJ; YHAN S. MUTZ, UFRJ; INAYARA B. A. MARTINS, UFRRJ; ANA PAULA A. A. SALIM, UFF; MARCELA DE ALCANTARA, PDJ/CNPQ, CTAA; ROSIRES DELIZA, CTAA; SÉRGIO B. MANO, UFF; CARLOS A. CONTE-JUNIOR, UFRJ, UFF, FIOCRUZ.
Título:  Multivariate Nature of Fish Freshness Evaluation by Consumers.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Foods, v. 11, n. 2144, p. 1-15, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.3390/foods11142144
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of the present study was to evaluate the sensory acceptability limit of refrigerated fish through a multivariate approach, involving classic physicochemical and bacteriological indicators and considering different consumer profiles. The results of the survival analysis demonstrated that, in general, consumers still considered the fish to be suitable for purchase (4.128 days of storage), despite being microbiologically unsuitable for consumption. However, the subsequent division of consumers into clusters indicated that women and individuals with high income and education levels tend to reject fish with few days of storage (3.650 days), mainly due to discoloration, despite still being microbiologically suitable for consumption. Thus, these segments present a safer behavior regarding the purchase of fresh fish. The influence of different frequencies of fish consumption and age of consumers on the assessment of fish freshness was not clarified. The responsibility for ensuring safe and healthy products at the point of sale must lie with the producers and distributors. However, improving consumers? ability to make good choices when buying fresh fish would bring social and economic benefits related to public health and to the seafood industry, because it would enable them to make relevant claims and demand their rights.
Palavras-Chave:  Chemometric analysis; Quality indicators; Sensory shelf life; Socioeconomic profiles; Survival analysis.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15440 - 1UPCAP - DD
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