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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/02/2021
Data da última atualização:  18/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, G. A.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ARAUJO, G. G. L. de; PAULINO, R. de S.; PERAZZO, A. F.; RAMOS, J. P. de F.; CÉSAR NETO, J. M.; CEUZ, G. F. de L.; LEITE, G. M.
Afiliação:  Gildênia Araújo Pereira; Edson Mauro Santos; Juliana Silva de Oliveira; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; Raniere de Sá Paulino; Alexandre Fernandes Perazzo; João Paulo de Farias Ramos; José Maria César Neto; Gabriel Ferreira de Lima Cruz; GUILHERME MEDEIROS LEITE.
Título:  Intake, nutrient digestibility, nitrogen balance, and microbial protein synthesis in sheep fed spineless-cactus silage and fresh spineless cactus.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 194, 2021.
Idioma:  Português
Conteúdo:  An experiment was carried out to compare the use of fresh cactus with cactus ensiled with and without a microbial inoculant in sheep diets by examining their feed intake, nutrient digestibility, nitrogen balance, and microbial protein synthesis and counting fecal enterobacteria. Twenty uncastrated mixed-breed sheep at approximately six months of age, with an average initial weight of 23.48 ± 2.40 kg, were used in the study. The animals were assigned to four treatments [fresh spineless cactus processed twice daily at the time of supply (FC2); fresh spineless cactus processed only once, in the morning, and supplied twice daily (FC1); spinelesscactus silage without inoculant (CS); and spineless-cactus silage with microbial inoculant (CSI)] in a completely randomized design with five replications per treatment. The experimental period was 21 days. The use of spineless cactus in the form of silage (CS and CSI) resulted in higher (P < 0.05) intakes of dry matter, organic matter, neutral detergent fiber, ether extract, non-fibrous carbohydrates, and total digestible nutrients; and higher digestibility coefficients of dry matter, organic matter, and total digestible nutrients. Lower counts of fecal enterobacteria were also observed with the ensiled cactus. By contrast, the diets did not influence (P> 0.05) nitrogen balance, microbial efficiency, urinary nitrogen losses, or fecal nitrogen losses. Regardless of inoculation, the ensiling of spineless cactus improves the sanitary qualit... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Digestibilidade de nutrientes; Palma forrageira ensilada; Palma forrageira verde.
Thesagro:  Caprino; Dieta; Digestibilidade; Inoculante; Nutrição Animal; Ovino; Palma Forrageira; Proteína Microbiana.
Thesaurus Nal:  Food animals; Opuntia; Silage; Silage fermentation.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221258/1/Intake-nutrient-digestibility-nitrogen-balance-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA59422 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  13/12/2018
Data da última atualização:  13/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  DECÄENS, T.; MARTINS, M. B.; FEIJOO, A.; OSZWALD, J.; DOLEDEC, S.; MATHIEU, J.; SARTRE, X. A. de; BONILLA, D.; BROWN, G. G.; CRIOLLO, Y. A. C.; DUBS, F.; FURTADO, I. S.; GOND, V.; GORDILLO, E.; LE CLEC'H, S.; MARICHAL, R. el; MITJA, D.; SOUZA, I. M. de; PRAXEDES, C.; ROUGERIE, R.; RUIZ, D. H.; OTERO, J. T.; SANABRIA, C.; VELASQUEZ, A.; ZARARTE, L. E. M.; LAVELLE, P.
Afiliação:  Thibaud Decaens, Centre d’Ecologie Fonctionnelle et Evolutive; Marlucia B. Martins, Museu Paraense Emilio Goeldi; Alexander Feijoo, 3Universidad Tecnologica de Pereira; Johan Oszwald, Université de Rennes; Sylvain Doledec, Université Lyon; Jérôme Mathieu, Sorbonne Universités; Xavier Arnaud de Sartre, Université de Pau et des Pays de l’Adour; Diego Bonilla, Insectos de Colombia; GEORGE GARDNER BROWN, CNPF; Yeimmy Andrea Cuellar Criollo, Universidad de la Amazonia; Florence Dubs, IRD, iEES Paris; Ivaneide S. Furtado, Museu Paraense Emilio Goeldi; Valérie Gond, CIRAD; Erika Gordillo, Universidad de la Amazonia; Solen Le Clec’h, Université de Rennes; Rapha el Marichal, CIRAD; Danielle Mitja, IRD, UMR Espace-DEV; Izildinha Miranda de Souza, Universidade Federal Rural da Amazˆonia; Catarina Praxedes, Museu Paraense Emilio Goeldi; Rodolphe Rougerie, Muséum national d'Histoire naturelle; Darío H. Ruiz, Universidad Tecnológica de Pereira; Joel Tupac Otero, Universidad Nacional de Colombia; Catalina Sanabria, Universidad del Valle; Alex Velasquez, Universidad de la Amazonia; Luz Elena M. Zararte, Instituto Tecnol´ogico del Putumayo; Patrick Lavelle, Centro Internacional de Agricultura Tropical.
Título:  Biodiversity loss along a gradient of deforestation in Amazonian agricultural landscapes.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Conservation Biology, v. 32, n. 6, p. 1380-1391, Dec. 2018.
DOI:  10.1111/cobi.13206
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Assessing how much management of agricultural landscapes, in addition to protected areas, can offset biodiversity erosion in the tropics is a central issue for conservation that still requires cross-taxonomic and landscape-scale studies. We measured the effects of Amazonia deforestation and subsequent land-use intensification in 6 agricultural areas (landscape scale), where we sampled plants and 4 animal groups (birds, earthworms, fruit flies, and moths). We assessed land-use intensification with a synthetic index based on landscape metrics (total area and relative percentages of land uses, edge density, mean patch density and diversity, and fractal structures at 5 dates from 1990 to 2007). Species richness decreased consistently as agricultural intensification increased despite slight differences in the responses of sampled groups. Globally, in moderately deforested landscapes species richness was relatively stable, and there was a clear threshold in biodiversity loss midway along the intensification gradient, mainly linked to a drop in forest cover and quality. Our results suggest anthropogenic landscapes with high-quality forest covering >40 % of the surface area may prevent biodiversity loss in Amazonia.
Palavras-Chave:  Biodiversity conservation; Biodiversity erosion; Intensificação da paisagem; Land-use changes; Landscape intensification; Threshold.
Thesagro:  Biodiversidade; Conservação; Erosão.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF56610 - 1UPCAP - DD
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