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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
08/09/2010 |
Data da última atualização: |
31/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
OLIVEIRA, V. R. de; ARAUJO, F. P. de; DRUMOND, M. A.; MOREIRA, J. N.; KIILL, L. H. P.; RIBEIRO, M. de F.; SILVA, A. F.; SOUZA, A. V. de. |
Afiliação: |
VISELDO RIBEIRO DE OLIVEIRA, CPATSA; FRANCISCO PINHEIRO DE ARAUJO, CPATSA; MARCOS ANTONIO DRUMOND, CPATSA; JOSE NILTON MOREIRA, CPATSA; LUCIA HELENA PIEDADE KIILL, CPATSA; MARCIA DE FATIMA RIBEIRO, CPATSA; ALINEAUREA FLORENTINO SILVA, CPATSA; ANA VALERIA DE SOUZA, CPATSA. |
Título: |
Recursos genéticos e aproveitamento da biodiversidade do Semiárido brasileiro. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: SA, I. B.; SILVA, P. C. G. da. (Ed.). Semiárido brasileiro: pesquisa, desenvolvimento e inovação. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2010. |
Páginas: |
cap. 3, p. 89-123. |
Descrição Física: |
il. |
ISBN: |
978-85-7405-012-6 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Experiências da Embrapa Semiárido com espécies nativas; espécies nativas de potencial frutífero; espécies florestais potenciais para produção madeireira; potencial da flora apícola e das abelhas nativas; recursos forreageiros nativos da caatinga. |
Palavras-Chave: |
Abelha nativa; Dry seasonal forests; Forrageira nativa; Fruticultura nativa; Genetic conservation; Planta nativa; Semi-Arid. |
Thesagro: |
Abelha; Biodiversidade; Caatinga; Ecologia; Ecossistema; Espécie Nativa; Floresta; Madeira; Planta lenhosa; Planta medicinal; Planta ornamental; Umbu; Vegetação Nativa. |
Thesaurus Nal: |
Biodiversity. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/158425/1/CAPITULO-3-VISELDO-final.pdf
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Marc: |
LEADER 01627naa a2200481 a 4500 001 1861920 005 2017-03-31 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-85-7405-012-6 100 1 $aOLIVEIRA, V. R. de 245 $aRecursos genéticos e aproveitamento da biodiversidade do Semiárido brasileiro. 260 $c2010 300 $acap. 3, p. 89-123.$cil. 520 $aExperiências da Embrapa Semiárido com espécies nativas; espécies nativas de potencial frutífero; espécies florestais potenciais para produção madeireira; potencial da flora apícola e das abelhas nativas; recursos forreageiros nativos da caatinga. 650 $aBiodiversity 650 $aAbelha 650 $aBiodiversidade 650 $aCaatinga 650 $aEcologia 650 $aEcossistema 650 $aEspécie Nativa 650 $aFloresta 650 $aMadeira 650 $aPlanta lenhosa 650 $aPlanta medicinal 650 $aPlanta ornamental 650 $aUmbu 650 $aVegetação Nativa 653 $aAbelha nativa 653 $aDry seasonal forests 653 $aForrageira nativa 653 $aFruticultura nativa 653 $aGenetic conservation 653 $aPlanta nativa 653 $aSemi-Arid 700 1 $aARAUJO, F. P. de 700 1 $aDRUMOND, M. A. 700 1 $aMOREIRA, J. N. 700 1 $aKIILL, L. H. P. 700 1 $aRIBEIRO, M. de F. 700 1 $aSILVA, A. F. 700 1 $aSOUZA, A. V. de 773 $tIn: SA, I. B.; SILVA, P. C. G. da. (Ed.). Semiárido brasileiro: pesquisa, desenvolvimento e inovação. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2010.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
23/10/2012 |
Data da última atualização: |
23/10/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
CUQUEL, F. L.; MOGOR, A. F.; OLIVEIRA, C. F. S.; BOLZAN, R. P.; LAVORANTI, O. J. |
Afiliação: |
F. L. Cuquel, UFPR; A. F. Mogor, UFPR; C. F. S. Oliveira, UFPR; R. P. Bolzan, UFPR; OSMIR JOSE LAVORANTI, CNPF. |
Título: |
Sensory Profile of Stored Sweet Corn. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, v. 934, p. 1313-1318, 2012. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Procedings of the XXVIII International Horticultural Congress on Science and Horticulture for People (IHC2010): International Symposium on Postharvest Technology in the Global Market. Edited by M. I. Cantwell and D. P. F. Almeida. |
Conteúdo: |
Brazil has a big market for sweet corn due to the local tradition of consuming it fresh or as ?pamonha? and ?curau?, dishes prepared with fresh grated sweet corn mixed with milk or coconut milk, and sugar. However, due to its short shelf-life, most of the sweet corn produced in Brazil is sent to the canning industry. The goal of this research was to evaluate the quality (appearance, texture, firmness, sweetness and flavor) of fresh sweet corn stored in different packages at room temperature and under refrigeration by using Quantitative Descriptive Analysis (QDA). At room temperature (25±1°C, and 65-75% RH) for 5 days, the best quality was observed when the fresh sweet corn cobs were stored without corn husk, and placed in polystyrene tray wrapped with stretchable PVC. Under refrigeration (51°C) for 5 days, the best quality was found when 50% of the corn husks covered the cobs, which were stored in polystyrene tray wrapped with stretchable PVC. Refrigeration provided better quality than room temperature for all attributes evaluated. |
Palavras-Chave: |
Análise descritiva quantitativa; Armazenagem. |
Thesagro: |
Milho; Pós-Colheita; Zea Mays. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01917naa a2200241 a 4500 001 1937662 005 2012-10-23 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCUQUEL, F. L. 245 $aSensory Profile of Stored Sweet Corn.$h[electronic resource] 260 $c2012 500 $aProcedings of the XXVIII International Horticultural Congress on Science and Horticulture for People (IHC2010): International Symposium on Postharvest Technology in the Global Market. Edited by M. I. Cantwell and D. P. F. Almeida. 520 $aBrazil has a big market for sweet corn due to the local tradition of consuming it fresh or as ?pamonha? and ?curau?, dishes prepared with fresh grated sweet corn mixed with milk or coconut milk, and sugar. However, due to its short shelf-life, most of the sweet corn produced in Brazil is sent to the canning industry. The goal of this research was to evaluate the quality (appearance, texture, firmness, sweetness and flavor) of fresh sweet corn stored in different packages at room temperature and under refrigeration by using Quantitative Descriptive Analysis (QDA). At room temperature (25±1°C, and 65-75% RH) for 5 days, the best quality was observed when the fresh sweet corn cobs were stored without corn husk, and placed in polystyrene tray wrapped with stretchable PVC. Under refrigeration (51°C) for 5 days, the best quality was found when 50% of the corn husks covered the cobs, which were stored in polystyrene tray wrapped with stretchable PVC. Refrigeration provided better quality than room temperature for all attributes evaluated. 650 $aMilho 650 $aPós-Colheita 650 $aZea Mays 653 $aAnálise descritiva quantitativa 653 $aArmazenagem 700 1 $aMOGOR, A. F. 700 1 $aOLIVEIRA, C. F. S. 700 1 $aBOLZAN, R. P. 700 1 $aLAVORANTI, O. J. 773 $tActa Horticulturae$gv. 934, p. 1313-1318, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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