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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCUQUEL, F. L.; OLIVEIRA, C. F. S. de; LAVORANTI, O. J. Sensory profile of eleven peach cultivars. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 32, n. 1, p. 70-75, jan./mar. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCUQUEL, F. L.; MOGOR, A. F.; OLIVEIRA, C. F. S.; BOLZAN, R. P.; LAVORANTI, O. J. Sensory Profile of Stored Sweet Corn. Acta Horticulturae, v. 934, p. 1313-1318, 2012. Procedings of the XXVIII International Horticultural Congress on Science and Horticulture for People (IHC2010): International Symposium on Postharvest Technology in the Global Market. Edited by M. I. Cantwell and D. P. F. Almeida.

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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  23/10/2012
Data da última atualização:  23/10/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CUQUEL, F. L.; OLIVEIRA, C. F. S. de; LAVORANTI, O. J.
Afiliação:  Francine Lorena Cuquel, UFPR; Charla Fátima Spezzatto de Oliveira, UFPR; OSMIR JOSE LAVORANTI, CNPF.
Título:  Sensory profile of eleven peach cultivars.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 32, n. 1, p. 70-75, jan./mar. 2012.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The goal of this study was to evaluate the sensory profile of eleven peach cultivars grown in an experimental orchard located in the city of Lapa (PR, Brazil) in two seasons. The peach cultivars analyzed were Aurora I, Chimarrita, Chiripá, Coral, Eldorado, Granada, Leonense, Maciel, Marli, Premier, and Vanguarda. The sensory analysis was performed by previously trained panelists; 20 of them in the first season and 10 in the second season. The sensory evaluation was performed using Quantitative Descriptive Analysis, in which the following attributes were measured: appearance, aroma, flesh color, flesh firmness, flavor, and juiciness. The results showed preference for sweet, soft, and juicy fruits. Chimarrita, Chiripá, and Coral fruits showed better sensorial performance than the other peach cultivars. It was also verified that the analysis of the attributes aroma, flesh firmness, and flavor is enough for performing the sensory profile of peach fruits for in natura consumption.
Palavras-Chave:  Fruta de caroço; Prunuspersicae; Teste hedônico.
Thesagro:  Pêssego; Pós-Colheita.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/68580/1/2012SensoryPeach.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF50406 - 1UPCAP - DD
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